Hišna pomočnica

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
nikoli nisem razumel zakaj jih folk potrebuje?

A je žena nesposobna?
confused-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
No, da boš razumel:
- žena je nesposobna
- 350m2 površin
- med vikendi ne sesamo od 7ih do 12ih
- med tednom delamo in se po delu, ko pridemo pozno domov, raje sprostimo v naravi ali pa kar na kavču
- mi finančno znese (če bi še likala, bi bil pa že problem, ker imamo 2 toni cunj - ups, morda pa žena le ni nesposobna!)
- gospa ima majhno pokojnino in ji tistih cca. 80€ zelo prav pride (popravek: 5€ na uro)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sole pravi:

A je žena nesposobna?
confused-1.gif

Tut sam bi jo imel, če bi si jo finančno lahko privoščil.
Nekaterim prosti čas več pomeni kot pa 100€/mesec ali pa so res tako deloljubni, da jim zmanjka potem za hišna opravila.

Na luksuz se človk hitro privadi;)

TRIROG

Pripravnik
10. jul 2011
76
0
6
Tudi sam namreč tazmišljam o hišni pomočnici ... enostavno nimamo časa in se to kar konkretno odraža...

Kako ste pa našli pomočnico? Jo poznate osebno? Ji zaupate? Ste doma ko čisti?

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Jaz pa bi rabil eno na relaciji cca Kamnik-Mengeš-Ljubljana, da ji 1× tedensko zjutraj dostavim 4 ali 5 žeht opranih cunj in jih popoldne nazajgrede vzamem zlikane.
Pozna kdo katero? 1 × tedensko 3 ure dela, 8€/h = 25. Pošteno?

TRIROG

Pripravnik
10. jul 2011
76
0
6
če smo že pri tem ... pozna kdo kakšno, ki bi v okolici Komende prišla pomagat za par uric (1x tedensko, sobota dopoldan)?

Nazadnje urejeno:

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Mejduš se je narod razkomotil ej..... Čeprav v teh časih je prav, da je tega čim več, samo vseeno...
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Jaz pa bi rabil eno na relaciji cca Kamnik-Mengeš-Ljubljana, da ji 1× tedensko zjutraj dostavim 4 ali 5 žeht opranih cunj in jih popoldne nazajgrede vzamem zlikane.
odvisno kako je velika žehta.
bi se pa kaj zmenila z mojo, vendar se seliva malo ven iz lj in iz tvoje relacije , tako da ... srečno.
glede na to da je šivilja bi ti še kak gumb lahko zašila spotoma da ne bi z odrto trgovino okol hodil
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik TRIROG pravi:
Tudi sam namreč tazmišljam o hišni pomočnici ... enostavno nimamo časa in se to kar konkretno odraža...

Kako ste pa našli pomočnico? Jo poznate osebno? Ji zaupate? Ste doma ko čisti?

Priporočilo prijateljev. Osebno je nisem poznal. Ji zaupam, zdaj, ko ve kaj in kako
grin1.gif
Ko čisti sem v službi.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:

Nasa druzinska prijateljica ki je glih dobro presla v penzijo ze lep cas rihta starejse na domu, pac vse kar rabijo, lahko jo vprasam tudi ce lika. Vem pa da trenutno isce delo. Tko da ce kdo rabi naj posle na zasebno.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Iščem enako zadevo za NM.
Če kdo kaj lahko priporoča, naj mi javi na ZS.
thnx

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ne vem no.... očitno je kar nekaj velkih biznismenov tukaj. Noben nima časa za čiščenje in urejanje sebe in svojega gnezda. Zanimivo... na alterju so pa kr dost.
rolleyes-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik sole pravi:

A je žena nesposobna?
confused-1.gif

Poglej, če si lahko privoščijo, zakaj pa ne? Poleg tega se bogastvo lepo razporedi (vsaj nekaj) in država nič ne vzame zase. Ni super? Vsi zadovoljni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Privoščijo? Kaj pa pomeni si privoščiti pomočnico? Če so tako smešne cene, kot je 5 eur na uro, potem je kvečjemu bolj malo takšnih, ki si je ne morejo privoščiti.

Ampak večina folka nima kaj za delati cele dneve, ko niso v službah in se pač še doma kaj naredi, da se ravno nene buli v TV vedno ali sedi za šankom v gostilni ali pri sosedu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
drugo je, če ima pomočnico nekdo, k je cel dan doma in ima samo preveč denarja in se mu ne ljubi pospravljat. Drugo je pa, če sta oba cele dneve v službi, imata otroke in mogoče tistih 100€ komot pogrešita. V zameno pa ta čas aktivno preživijo z otroki.... kot je že napisal nekdo... ne vidim, kaj je tukaj tako čudnega. In če si bolj "čist" in si rad v čistem stanovanju, potem bi mogu vsak dan 1 uro namenit pospravljanju (sesanju, brisanju prahu). In za 100€ si skoz v čistem stanovanju pa še več prostega časa imaš. In 100€ ni tok malo za eno povprečno slovensko plačo, ker če bi bilo, bi vsak imel pomočnico.