Hipotetična situacija

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Mene pa zanima sledeča sitacija. Pelješ po cesti, malo hitreje, nakar v daljavi vidiš žensko v modrem, ki ti maha. Najprej pomisliš, a, fajn, štoparka, nakar pomisliš malo bolje, ne ne, to je gospa miličnica. Ker si bil prej prehiter te zaskrbi in vidiš pred sabo eno cesto na desni. Zapelješ vanjo.

Ker to niti slučajno ni tvoj rajon, vidiš pa, da je milica zapeljala za teboj, ne pomisliš na pobeg, ampak se samo nekje ustaviš. Za teboj pride milica. Ti lahko napišejo, da si prehitro vozil, neupošteval signaliziranje milice, poskušal pobegniti?

LpT

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem že izvedel parkat takle manever, čeprav že s predhodno prižganim žmigavcem, ker se na tistem mestu ravno pride . Vedno se je dobro končalo, razen enkrat ... tudi, ker sem policaja poznal.
evil.gif

Ampak drugače pa mislim, da ti nič ne morejo, če si se že prej pripravljal na desni odcep, drugače jim pa ni problem se zapeljati za tabo, saj dandanes skoraj pogosteje ustavljajo s sireno pa lučjo kot pa z loparčkom.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Odvisno od situacije, ce te nameri da si prehiter in ti ze maha pol bo verjetno sel za tabo, se posebej ce zavijes blizu njega.
Meni se je ze zgodilo da me je nameril in zacel laufat proti cesti samo sem zavil levo pol pa gas do konca tako da niti slucajno niso imeli casa da me ulovijo.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
lepo daš smerokaz in zaviješ desno lahko greš tudi levo, če je možnost.
Ne bodo šli za tabo.

Če pa se zapelješ mimo njih pa je določeno kot pobeg in lahko dobiš kazen za to.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
itak...

sej ti lahko vedno rečeš, da nisi videl, da ti maha. In itak ti je bilo iz poti, se pravi, da nisi imel nobenega razloga, da bi se še do njih zapeljal. butli so. zakaj ne začne mahat takrat, ko ni več izhoda?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Tako bi bilo logično. Ampak meni se postavlja vprašanje, če te lahko zaradi česa takšnega obtožijo pobega?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ehh.....zakaj le
smile-1.gif

Saj pa nisi bežal, pač si namenjen na nek cilj, kateri ne vodi mimo njih........sploh te niso imeli prilike zaustavit, kako naj potem sploh govorimo o pobegu. Bobeg bi bil, če bi bpeljal mimo njih in nebi ustavil ali pa, da pridejo za tabo z lučkami ti pa nebi hebal sistema pa bi vozil naprej.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Tako bi bilo logično. Ampak meni se postavlja vprašanje, če te lahko zaradi česa takšnega obtožijo pobega?

Ne, ker uradno te niso ustavljali in ti tudi kazni za radar nemore dati.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem to izvedel že velikokrat ampak preden je začel mahat. Pač ko sem videl radar (in svoj števec
grin1.gif
) sem zapeljal v prvi možni odcep, največkrat kar na kako dvorišče. Problemov ni bilo še nikoli, če ima ročni radar ti tak nič ne more.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
in pol pridejo za tabo, ti pa pred tujo bajto... lastnik na vratih debelo gleda, ti pa upaš, da bo dojel zakaj se gre, in te povabil notr, kot prijatelja..

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ehh.....zakaj le
smile-1.gif

Saj pa nisi bežal, pač si namenjen na nek cilj, kateri ne vodi mimo njih........sploh te niso imeli prilike zaustavit, kako naj potem sploh govorimo o pobegu. Bobeg bi bil, če bi bpeljal mimo njih in nebi ustavil ali pa, da pridejo za tabo z lučkami ti pa nebi hebal sistema pa bi vozil naprej.

Vprašal sem zato, ker je imel prijatelj neko podobno ampak malo bolj kompleksno dogodivščino, ki se je končala mislim da z 9 točkami in 500€ kazni. Je bilo pa že kakšni 2 leti nazaj, tako da ne bom govoril kako je bilo, ker bi sigurno kaj pozabil in zgodba ne bi bila prava.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja no to je zaj odvisno............če te že ona ustavlja, pa da na polno zabremzaš tik pred njimi, da še po možnosti zaškripa malo in potem naglo zaviješ nekam (in podobne, kjer je več kot očitno početje izogibanja) ...... drugo pa je, če jih ti pravi čas zagledaš pa samo zaviješ nekam.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V takem primeru pa telefon v roke in pokličeš kakega kolega, če te policaj vpraša kaj počneš tam odgovoriš da ti je telefon zazvonil in ker si vedel, da je nujen klic si takoj zapeljal s ceste.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Zadeva ni tko preprosta.
Ko ti policaj zčne mahat si že v postopku.Pa tudi ravnat se moraš po navodilih policaja. Če ti maha da zaustaviš tam poleg njega morš to narest, pa četudi imaš drugače začrtano pot.
Če si videl da ti maha pa nisi tam ustavil, potem si prislužil kazen za neupoštevanje odredb policaja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
itak rečeš, da ga nisi videl
smile-1.gif
Khmm, a če znaka al pa semaforja ne vidiš, ga tud ni treba spoštovat? se mi zdi da je tole bolj slab izgovor.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Zadeva ni tko preprosta.
Ko ti policaj zčne mahat si že v postopku.Pa tudi ravnat se moraš po navodilih policaja. Če ti maha da zaustaviš tam poleg njega morš to narest, pa četudi imaš drugače začrtano pot.
Če si videl da ti maha pa nisi tam ustavil, potem si prislužil kazen za neupoštevanje odredb policaja.

če je to 5 metrov pred njim res...če pa je 30 metrov potem pač rečeš, da si se pripravljal na odcep desno in nisi spremljal okolice pred sabo ampak kot vesten šofer pogledal v vzvratno in desno ogledalo in odvil na desno...