Hilda!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.248
113
Komu je država odpisala kaj?

4013689.jpg

I

Izbrisan uporabnik #15304

Dajmo biti dosledni.

8888 piše in 123 in še kdo mu pritrjuje, da je država odpisala Jankoviču 16 mio dolgov. Kar seveda ni res.
Upniki Jankovičevega družinskega podjetja Electa Inženiring so pred dobrim letom pristali v poenostavljeno prisilno poravnavo in Electa se je s tem rešila za 16 mio svojih obveznosti do upnikov (med večjimi so bili Deželna banka Slovenije, Celeris trgovina, Gradis G, Publikum Trezor in B-Belgravia Investments).

Je pa res, da je šlo pri poslovanju tudi za posle, pri katerih je Electa neupravičeno uveljavljala 100.000 eur odbitega DDV za nepremičinine na Mesarski in tukaj je oškodovana država za 80.000 eur.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Dajmo biti dosledni.

8888 piše in 123 in še kdo mu pritrjuje, da je država odpisala Jankoviču 16 mio dolgov. Kar seveda ni res.
Upniki Jankovičevega družinskega podjetja Electa Inženiring so pred dobrim letom pristali v poenostavljeno prisilno poravnavo in Electa se je s tem rešila za 16 mio svojih obveznosti do upnikov (med večjimi so bili Deželna banka Slovenije, Celeris trgovina, Gradis G, Publikum Trezor in B-Belgravia Investments).

Je pa res, da je šlo pri poslovanju tudi za posle, pri katerih je Electa neupravičeno uveljavljala 100.000 eur odbitega DDV za nepremičinine na Mesarski in tukaj je oškodovana država za 80.000 eur.

Uh kako lepo se je sprenevedati. Poenostavljena prisilka je bila speljana s pomocjo partnerskih podjetij ki so se strinjala z odpisom dolgov za katere se upraviceno domneva da so fiktivni. In drzava bi preko fursa morala nasprotovati tej zadevi - pa ni. Tako da mu je v prenesenem pomenu izbrisala dolg.

Preden postavis se kako vprasanje o upravicenih domnevah: imas poslovnega partnerja ki je zaradi slabih odlocitev padel v situacijo ko ti je dolzan 2 mio eur. Imas dve opciji: 1. Probas dobiti kar lahko (partner ni brez premozenja) 2. Strinjas se, da se skoraj vse odpise in komaj cakas nove moznosti sodelovanja z njim.

Kaj bi izbrala? (Vprasanje je retoricno - vseeno mi je kako butaste odlocitve sprejemas)

• Všeč mi je
Reactions: Matey in nacek

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.248
113
I

Ja Alici iz Čudežne dežele, kakopak.

Res bi bilo veliko bolje, če bi ti dvignila svoj nivo, kot pa da se drugi spuščamo na tvojega potem, ko človek uvidi, da nima smisla normalno komunicirat s tabo.
Ne samo na mojega, predvsem se spuščaš na nivo 123 in 8888.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, v glavnem epilog vsega je, da so mu odpisali 16mil, kar meni in marsikateri ovčki ne bi nikoli in bi šli v zapor.

I

No, v glavnem epilog vsega je, da so mu odpisali 16mil, kar meni in marsikateri ovčki ne bi nikoli in bi šli v zapor.
Odpisali so mu ga upniki, s pomočjo države seveda. Ampak pri nas se s pomočjo države lahko dogaja vse sorte. Firme ostajajo brez plačila, delavci brez plač in prispevkov, delodajalci kradejo refundirana sredstva za bolniška nadomestila, ker jih ZZZS nakaže brez preverjanja, ali so bile plače izplačane. Cel kup takih pacientov imaš tudi na desnem polu.

• Všeč mi je
Reactions: B81, bizi in Cash

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.937
113
Ljubljana
hmpg.net
Hilda ne bi bila nikoli v zaporu, ker ne bi nikoli prekršila zakona, pa tudi vse dolgove bi povrnila, samo jo je na kriva pota spravil šerif Zoki. Tako da ja Zoki je kriv, da je Hilda padla. Bi padla tudi pod njega, ampak na njeno žalost in njegovo srečo, vid mu še služi.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Najbrž je Zoki kriv tudi za sranje, ki ga je Hilda delala v Mariboru, Rimskih toplicah, Portorožu in še kje izven Ljubljane?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
To da je izsiljeval farmacevtko je v redu?
Zgodba s farmacevtko ni nobeno izsiljevanje ampak je šlo za podkupovanje uradne osebe. V bistvu če je tako kot se govori, je ona klicala in je podkupila uradno osebo, da ji je zrihtal službo.
In mi jasno, zakaj farmacevtka ni v nobenem postopku. Khmm, če boš ti uradni osebi (kar župan je) ponudil podkupnino in bo uradna oseba darilo vzela, v zameno za kakšno uslugo....., bosta šla pred sodišče oba.