HI-FI komponenta vs. micro stolp

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz sem nad svojim Pioneerjem razočaran in ga ne kupim več,...Kaj pa če bi kupil kakšno demo enoto ali rahlo rabljeno robo?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Nad zvokom, pri Watih so po vsej verjetnosti fejk cifre, ... Ker ga 15 let stari rotel s 30w več šiša kot ferari fičota. Pa ne koliko gre bolj na glas, itak da močnostni rotel, ampak zvok je čisto drugi, bolj polen, bas izrazit. Poslušam zadnjič dire straitse in glej ga zlomka pri enem komadu sem prvič slišal saksofon, in sploh nisem vedel da je pri tem komadu notri,...
Jaz raje rabljen integriranec vzamem kot pa novo za 300, ker je bolj tako-tako. Če že potem raje prišparam in za 100€ kupim, kjer bom pri obeh nezadovoljen.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
kaj pa je problem? nad čem si razočaran?

zdaj sem našel še Denon D-M39 , ki ima polno nekih nagrad ... tako da gledam in zbiram predloge ...

A zdaj je Denon kul?
tongue-1.gif

Ne pričakovat nekih hudih basov od slabih 5 inč driverja. Zvok bo pa verjetno dober. Je pa malo star model... Glej, da ima airplay in ostale bombončke, da ti ni treba priklapljat telefona, laptopa gor.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
v bistvu sem potem začel malo še Denona gledat, pa sem videl, da so kar okej, glede na reviewe in komentarje. sicer 10€ čez buđet, ampak neka bude.
smile-1.gif

menda ga tudi ni problem zvezati s televizijo, kar se zvoka tiče ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. za cd-je bi predlagal, da pozabi na njih. star ipod, robido pi, pc, apple tv... pač bilo kaj kar si lahko čez 2 mesca napraskaš (če že kaj nimaš doma) in imaš super digitalno online zbirko musko, katero upravljaš preko iphona z bilo kje kjer ti lovi wifi.

2. kupit receiver brez hdmi (yamaha iz bigbanga) je metanje dnarja skozi okno.

3. kupi ali komplet z zvočniki ali pa samo enoto in satelite dokupiš ko spet kaj našparaš. Se da komot filme gledat tudi brez njih

4. katerga kupit, je načeloma vseen oz, da ima čim več "fency" dodatkov = hdmi vhodov, audio dekoderjev (dts...), usb, wlan, bluetooth, optika ... Vsega v tem cenovnem rangu vrjetno ne bo, tko da izbereš kjer dobiš največ. Neke tople vode odkrivat okol kvalitete pa nima smisla med priznanimi proizvajalci v nižjem rangu na še slabših zvočnikih;)

http://www.ceneje.si/L3/375/av..._=1393916847442

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
problem je samo, da te Yamahe v Sloveniji ni za dobiti ... vsaj jaz je ne najdem ...
tongue-1.gif

drugače pa se nagibam k komponenti zadevi in kot je napisal Fusion - spotoma dograjuješ in dodajaš komponente ...

Če imaš prostor, je to daleč najboljša rešitev. Na tvojem mestu bi receiver zamenjal z ločenima komponentama (ojačevalec + tuner), da ti ne bo v prihodnje žal. Ti receiverji so vsi kompromis.

Jaz imam obe opciji, malce starejši Yamaha Pianocraft in zložen HiFi. Oboje je dobro in oboje ima omejitve. Za spalnico ali kuhinjo je Mini stolp več kot izvrsten. Za kaj več pa moraš Mastercard potegniti malo bolj trdo.
smile-1.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Predvsem začneš graditi iz izvora zvoka. mp3 predvajalnik za 40 EUR in integrirc za 800 EUR mogoče ni ravno optimalna kombinacija

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bom rekel, da je prostora ravno prav.
smile-1.gif
in se ravno pri TV-ju se zatakne, ali imaš kompozitni audio vhod na micro/mini zadevah ali pa sploh nič, na TV-ju pa večinoma zadnje čase kraljuje HDMI. na komponentah pa itak oboje, tako kompozit kot sam HDMI ...

ne vem, zakaj na enega microta ne dajo kak HDMI vhod, tehnično ne vidim neke ovire ...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
bom rekel, da je prostora ravno prav.
smile-1.gif
in se ravno pri TV-ju se zatakne, ali imaš kompozitni audio vhod na micro/mini zadevah ali pa sploh nič, na TV-ju pa večinoma zadnje čase kraljuje HDMI. na komponentah pa itak oboje, tako kompozit kot sam HDMI ...

ne vem, zakaj na enega microta ne dajo kak HDMI vhod, tehnično ne vidim neke ovire ...

Torej rabiš opremo za "domači kino"? Na to se ne spoznam. Verjetno pa na stereo ojačevalcu za 1500 EUR tudi ne boš našel HDMI vhoda.

P.S.: Zakaj ne dajo? Morda zato, da prodajo dražje izdelke, ki to imajo?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Predvsem začneš graditi iz izvora zvoka. mp3 predvajalnik za 40 EUR in integrirc za 800 EUR mogoče ni ravno optimalna kombinacija

Odvisno od tega, kakšen je tvoj končni željeni sistem. Če boš ostal na (cenenem) mp3 predvajalniku, je tvoja pripomba na mestu.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
v bistvu sem potem začel malo še Denona gledat, pa sem videl, da so kar okej, glede na reviewe in komentarje. sicer 10€ čez buđet, ampak neka bude.
smile-1.gif

Denon je zelo priznana angleška firma. Sicer ni hi-fi high end kot kakšen Naim, ampak v svojem segmentu in je gladko nad Pioneerjem.
Ti se pravi hočeš FM tuner, in zmožnost apple docka in ojačevalni del? TV bi pa kot hišni kino ali samo kot stereo uporabljal.
Dober stereo za isti denar veliko bolje producira kot katerikoli 5.1 sistem za isti denar.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tale yamahin komplet je pri big bangu za 300 EUR. Wifi pa bluetooth nima. Z raspberry pi (xbmc) pa dobiš airplay, za macbook iphone in ipad. Ali pa daš gor apple tv.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
smile-1.gif

Denon je zelo priznana angleška firma. Sicer ni hi-fi high end kot kakšen Naim, ampak v svojem segmentu in je gladko nad Pioneerjem.
Ti se pravi hočeš FM tuner, in zmožnost apple docka in ojačevalni del? TV bi pa kot hišni kino ali samo kot stereo uporabljal.
Dober stereo za isti denar veliko bolje producira kot katerikoli 5.1 sistem za isti denar.

dober stereo as in micro sistem za isto ceno ali dober stereo as in AV receiver in gor dva zvočnika namesto 5.1 konfiguracije?

Doto: te Yamahe žal ni na zalogi, vsaj kolikor je meni uspelo izvedeti, drugače bi jo že vzel. to, da nima airplay in bluetooth ni deal breaker ...

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
okej, še da razložim, zakaj bi rad TV imel preko sterea - dobro, zaradi normalnega boljšega doživetja, itak. ampak z mojo drago veliko hodiva v kino, pa še vseeno veliko filmov zamudiva zaradi veliko dela in mojih odsotnosti. potem veliko filmov dobiva na travnikih in večina teh filmov ima (ne vem zakaj, al je problem v TV-ju ali v kompresijah) precej nižji nivo glasnosti in ko gledava samo preko TV-ja, komaj slišiva dialog, npr. pri meni pa imam TV zvezan na ozvočenje in je okej, se tudi lepo sliši, za naju vrh glave.

5.1 pa gledam tudi zato, ker še padejo v budžet in zato raje vprašam, kaj je boljše - kupit micro/mini/av receiver za 300€ in dodati neke zvočnike, ali pa je še vseeno home theater za 300€ čisto okej ... s temi nekimi zvočniki vseeno dodanimi, če jih pač že imam na lagerju ...
tongue-1.gif