Začetna predpostavka je bila res čudna: hočeš high-end, pa črtaš proizvajalca ki ima v tem segmentu cca. 50% prodaje, pa verjetno najboljši servis v Slo. Statistično gledano se ti lahko notebook pokvari ne glede na blagovno znamko. Jaz bi vseeno pogledal še enkrat Lenovo-te v segmentu ultraportablov: imaš v tem segmentu X1 Carbon in pa Yoga 910, oboje je primerljivo z ostalim kar so ti ponujali (dobiš touch, i7, 16gb rama, 910-ko celo s 4k zaslonom). Od high-end ti pa potem ostane tako kot so ti rekli samo še HP ali pa MS, vse ostalo so igračke, če si imel kdaj priliko videt te tadrage notebooke drugih firm (ala Samsung, Acer ipd.) - seveda si Apple tudi črtal. Če hočeš dobrega kitajca poglej še Xiaomi Mi Air, 13palčen, samo ti bo prepoceni, ker je okoli jurja - če se ti gre loterijo v primeru morebitne okvare, sicer boš dobil dobro ceno in robo, samo mislim da nimajo touch screena (ali pa tudi) - jaz brez touch-a ne kupim več mašine nad 300 EUR (če toucha do sedaj nisi imel je itak vseeno, če se enkrat navlečeš toucha pa veš o čem govorim). Aja, če računaš na okvaro črtaj še Microsoft Surface, boš prej brado dobil kot pa notebooka nazaj s servisa, še posebej po enem letu pa pol ko bo zunaj verzija 6... potem ti glede kolikortoliko servisa ostaneta samo še Lenovo s tema modeloma pa HP s Spectre serijo - ostalo pač ni ultraportable.