helmans majoneza

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
smile-1.gif
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Vsem navdušencem nad Thomyjem...
Pri okusih se težko pogovarjamo o top-of-the-top, ker ima pač vsak svojega. Jaz recimo Thomy majoneze ne vzamem niti zastonj, ker mi je enostavno povedano zanič.
Mislim, da je debata v tej smeri precej brezplodna.

Sicer pa dober tek vsem, vsakemu seveda s svojo majonezo.
grin1.gif
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Jaz sem pristaš Tomija iz časov ko je bil še delan v Kolinski in Hellmansa, ravno tako iz časov ko je bil delan v Kolinski.
Danes ne jem več majoneze, včasih če dobim kje Kuner tatarsko.. mmm
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Jaz sem pristaš Tomija iz časov ko je bil še delan v Kolinski in Hellmansa, ravno tako iz časov ko je bil delan v Kolinski.
Danes ne jem več majoneze, včasih če dobim kje Kuner tatarsko.. mmm

ISTO!!!!
Majoneze, ki jih je delala Kolinska, so bile pač svoja klasa.
Zdaj tega ni več.
cry12bpy.gif

(priznam, da se sprašujem, ali je to dobro ali slabo....
wink-1.gif
).
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Mi pa jo doma zmiksamo v treh minutah in mi je osebno boljša od vsake "flaširane".
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Jaz sem pristaš Tomija iz časov ko je bil še delan v Kolinski in Hellmansa, ravno tako iz časov ko je bil delan v Kolinski.

se mi zdi, da je bilo to dobesedno eno in isto, samo z drugo etiketo
grin1.gif
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
a-a helmans pa tomy nista ista. tomy je bolj kompaktna, helmans pa bolj "teče". mi je pa sam tomy všeč. pa enkrat sem probal se mi zdi da merčator majonezo pa mi je bla tut ql.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Klasika..

1 rumenjak, čajna žlička gorčice (glede na okus lahko manj ali več), žlička jabolčnega kisa, sol po okusu.

Začneš miksat, čez kakšnih 20s v tankem curku počasi dodajaš jedilno olje. Ko postane preveč gosto, dodaš kakšno žličko vode. Vmes sprobavaš in korigiraš sestavine, sploh prvič. Nastane za slabo tubo materiala. Ne pozabit kisa, ker drugače ne bo nič.

Če želiš varianto tatarske, na koncu dodaš še malo kisle smetane in na male kocke narezane kisle kumarice.
 

pikanika

Pripravnik
26. nov 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Klasika..

1 rumenjak, čajna žlička gorčice (glede na okus lahko manj ali več), žlička jabolčnega kisa, sol po okusu.

Začneš miksat, čez kakšnih 20s v tankem curku počasi dodajaš jedilno olje. Ko postane preveč gosto, dodaš kakšno žličko vode. Vmes sprobavaš in korigiraš sestavine, sploh prvič. Nastane za slabo tubo materiala. Ne pozabit kisa, ker drugače ne bo nič.

Če želiš varianto tatarske, na koncu dodaš še malo kisle smetane in na male kocke narezane kisle kumarice.

Edina slabost domače majoneze je, da jo je potrebno v enem, največ dveh dneh pojesti. Pa še jajca morajo biti ultra sveža. Se ni za hecat s surovimi jajci.
uf-1.gif


Meni je všeč ena majoneza, ki jo imajo samo v Lecleru. Je v plastični tubi in potem še v kartonasti škatli, mislim da je Rustica. Danes je niso imeli, je bila samo v kozarcih.
confused-1.gif
 

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Krasno.

Mislim, da bo zame precej lažje, če majoneze ne jem, kot pa da si omislim domačo kuro...
(pa verjetno tudi bolj zdravo
grin1.gif
).
 

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Več kot očitno je, da gre za izdajstvo nacionalnega interesa. Sem za to, da država pozeže na trg in nacionalizira Helmans ter uvede najstrožjo kontrolo nad proizvodnjo majoneze.
 

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
sem probala to remio, v tubi (tiste plastične nikjer ni) in niti ni tako slaba...ni pa čisto prava
frown-1.gif
morda je malce podobna tomiju; nima pa vsaj tistega okusa kot helmans- kot, da bi bila pokvarjena..
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ja, saj sem napisal, da ima precej podoben okus, ista pa ni.
Jaz sem se je že navadil in mi je OK.