Helikopterski prevoz v tujini?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
In tu smo spet pri naši zdravstveni zavarovalnici. Pri nas krijejo helikopterski prevoz, v tujini pa ne?! Ciganija da ni večje. Pa če bi naš majster bil v nezavesti bi ga tudi vprašali želiš prevoz ali ne? V glavnem šiptarija taka da večje ni

Heh, si pa brihta.

Kaj ti rekel, če bi izvedel, da raznim čehom v natikačih ti (če seveda delaš) plačuješ reševanja iz alpinističnih smeri, dreves in ostalih bolj ali manj nenavadnih krajev.

Verjetno spet ciganija, ane?
smile-1.gif

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Marsikje so tudi zastonj ti prevozi. Ostala oskrba je tudi v avstriji bla, v italiji bi bil pa tudi helikopter, tko da ti Coris tam nič ne koristi, vsaj dodatno kaj veliko ne.

Če pa plačaš kaj glede oskrbe pa lahko tukaj zahtevaš povračilo.

To ni čisto res. Coris seveda krije tudi helikopterski prevoz (do določene vsote), vendar to ni edina zadeva.

Pozimi 2003 sem si poškodoval roko (strgal vez v dlani) na smučišču Matrei - zadnja vožnja. Po prihodu v apartma le ugotovim, da bo treba do zdravnika - pokličem Coris:
- uredijo in plačajo taxi od Matreia do Lienza (vozil bi morda lahko za silo, žena je lahko ostala v apartmaju s tremi otroki)
- kličejo v bolnišnico in vse pojasnijo, meni ni treba skrbeti za drugega, kot za komunikacijo glede poškodbe
- naslednji dan pokličejo kako je in vprašajo, če potrebujem prevoz do doma

Tako da so moje izkušnje izjemno pozitivne.
zmaga.gif

No, kakorkoli že. Imel podoben primer letos v Franciji na smučanju. Imeli dodatno zavarovanje pri Corisu in vse lepo in prav. Vendar ko je prišlo do nesreče, pa je prišlo do komplikacij. Po telefonu je dečko na Coris strani vse obljubil, da se bo vse dogovoril itd..., po treh urah pa sem prejel klic, da vse plačamo sami, ker so ga peljali v privat bolnišnico. Ker je to edina bolnišnica tam, v radiju 100 km, plačamo sami. Da se ne da nič domeniti itd...naj spravimo račune in nam povrnejo. Ok, vse lepo in prav, kaj pa zdaj?
Zdaj si pa predstavljajte zadnji dan smučanja (po 8 dneh žuranja), koliko €€€ ima še 5 decov pri sebi? Napraskali smo po vseh žepih, pa še sposodili od novih znancev, da smo zbrali tistih 1300€ za plačilo. (pa ne mi zdaj o kreditnih karticah itd...pač nihče nima. Smo pa bili zavarovani za take primere in ne rabim jest kartic s sabo v tujini).
Ni vse zlato, kar se sveti...dobili smo povrnjeno res vse, vendar naj ne oglašujejo da bo zavarovanec brez skrbi, še vedno se mu lahko zgodi tako kot nam...

Se pa pridružujem seveda temu, da če ima človek za eno rundo, naj si plača tudi dodatno zavarovanje za tisti dopust - cena ista, glava pa bistveno manj boli ob morebitni poškodbi.
cool-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ja, verjamem da ni bilo prijetno - ampak vsaj vse ste dobili povrnjeno. Pri ZZZS 100% povračila zagotovo ne bi bilo.
Očitno pa je imela bolnišnica kakšne slabe izkušnje s Corisom ali kakim podobnim..

Naj povem, da sem takrat 4-5 mesecev po oskrbi iz bolnišnice dobil opomin za plačilo. Malo sem "nakuril" Coris in jim opomin faksiral. Po tem ni bilo več obvestil.

alessio

Pripravnik
4. okt 2008
99
12
8
Kako pa je s helikopterskim prevozom v Italiji?
Ali je že kdo dobil račun za helikopterski prevoz s smučišča v Italiji, če nisi dodatno zavarovan(Coris, Elvia ...)
Na forumih sem našel par primerov, ampak to je vse bilo v Avstriji.
Lani sem bil na enodnevnem smučanju na Piancavallu ( to je nad vojaškim letališčem Aviano blizu Pordenona, dobrih 100 km odaljeno od Slovenske meje). Tisti dan je helikopter parkrat reševal smučarje in jih vozil v bolnišnico. Med njimi je bil tudi slovenec, ki pravi, da do danes še ni dobil nobenega računa.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem se takrat zanimal za to ko se je oče polomil in sem tudi za avstrijo našel samo pavšal in tak račun pavšal cca. 650€ pričakoval, sicer slabe volje ampak bi pač hitro plačali, potem pa šok včeraj ko je prišel račun za 3k€++.

Za italijo sem takrat bral, da v nobenem primeru ne računajo heli prevoza, mislim da krije smučišče, ne vem pa za primer, da si pijan in zbiješ nekoga na smučišču, verjetno te takrat smučišče "toži" in izterja od zavarovalnice keš.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Sam imam sklenjeno celoletno turistično pri Mariborski zavarovalnici... je precej ugodo glede na coris...
Na srečo pa nisem še nikoli potreboval zadev, da bi lahko govoril o konkretnih težavah. Če pa ima kdo izkušnje bi bil hvaležen.

Lp

alessio

Pripravnik
4. okt 2008
99
12
8
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Sam imam sklenjeno celoletno turistično pri Mariborski zavarovalnici... je precej ugodo glede na coris...
Na srečo pa nisem še nikoli potreboval zadev, da bi lahko govoril o konkretnih težavah. Če pa ima kdo izkušnje bi bil hvaležen.

Lp

Ali je v zavarovanju zajeto helikoptersko reševanje, ker ga jaz v opisu storitev ne najdem.
http://www.zav-mb.si/?id=135

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik alessio pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Lp

Ali je v zavarovanju zajeto helikoptersko reševanje, ker ga jaz v opisu storitev ne najdem.
http://www.zav-mb.si/?id=135

Piše prevoz v bolnišnico, ča pa vključuje helikopter pa še udba ne ve
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Za družine je ful poceni, no brainer.

Je k**** poceni. Za dva odrasla in enega otroka mi za en teden naračunajo čez 60€, samo za hrvaško. Online izračun...

Celoletno družinsko je 94€ za 10jurjev, 141 za 20jurjev in 160 za 30jurjev. Meni se zdi poceni.