Harvey Norman WTF

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Sem imel podobno izkušnjo v Harvey Norman pred 3 meseci, ko sem kupoval posteljo.
Napad iz vseh strani, ko se končno odločim za enega od njihovih svetovalcev, pa je bil bolj posilen kot sklepaci raznih življenjskih zavarovanj, katerih pristope osebno zelo dobro poznam.
grin1.gif

Malo je manjkalo, pa bi mu ponudil šiht za sklepanje naložbenih zavarovanj.

Ampak v končni fazi so pa dragi ko p....., tak da se niti slučajno nisem odločil za njih.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem tudi imel zanimivo izkušnjo v HN:)
en stari je bil tečen u 3pm. No tko je bil tečen, da sem šel do druzga prodajalca, pa rekel, da mi nej on proda, da dam rajš njemu procente, ker mi gre un drugi na organ. Se je nasmehnil, zahvalil in rekel, ja ta je res težak.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
ma sj razumem da morjo prodajat, vendar res se mi ne da 6x v dveh minutah odgovarjat da ne potrebujem pomoči...včasih si tudi rad sam pogledam zadeve na policah...;)

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Citat:
Uporabnik midi pravi:
ma sj razumem da morjo prodajat, vendar res se mi ne da 6x v dveh minutah odgovarjat da ne potrebujem pomoči...včasih si tudi rad sam pogledam zadeve na policah...;)

točno to, če jih je 5 na oddelku sm 100% da ko bom rabil pomoč ,bo prodajalec v sekundi pri meni.
Pomoje niso sami krivi pomoje jih šefi siljo da to delajo.
Pamernjakoviči mislijo da bojo na tak način več prodali. Nerazumejo da to ljudi odbija.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Morate razumeti, da te pritiske imajo prodajalci iz strani "pametnega" vodstva, ki pozna teorijo.

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
228
23
18
Meni so te prodajalci v HN prav všec, na zadnje 5 nakupov sem še vedno dubil nek popust od prodajalca, ker so itak plačani po procentih in ti lahko za vsako stvar dajo popust
smile-1.gif
.. Samo rečeš, da si v bigbangu vidu enak oz.podoben izdelk za nekaj manj € hehe

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ja to je nekak tako, kot te kak kelnar med kosilom desetkrat vpraša če lahk še kaj prinese, pa kaka sladica, pa kavica, pa tortica, pa nevem kaj še vse.. Se spodobi, da te vpraša recimo enkrat vmes, če je vse v redu, če česa manjka in enkrat na koncu, če bi želel še kaj spit, pojest itd.

Glede HN; Lahko da tole spraševanje izvira iz butastega managementa, lahko pa tudi samo iz neizkušenih prodajalcev, ki nimajo ravno občutka za goste.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
V BB da lahko prodajalec max 5% na neakcijsko ceno, na akcijsko pa ne. To se mi zdi zelo majhen manevrski prostor.....

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.099
2.888
113
No v Harvey Normanu imajo na večino izdelkov (vsaj pri tehniki je tako) 10% marže skrite že v sistemu, tako da recimo tudi če prodajalec pogleda v sistem in vidi da je zaslužka 0% je zadaj skritih 10% - najbrž pa to ne velja za razne akcijske artikle.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
guiness: porabati si 4% max....ne vem od kje tebi 10%
jaz imam manevra zelo malo, od artikla do artikla odvisno....na tv max 5% pa še to z rezervo.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Kolegica ima grozno izkušnjo pred mesci z reklamacijo pohištva 8 tednov je čakala na pohišvo katerega več ne izdelujejo. To so ugotovili šele 9 teden ko je sama klicala firmo kjer to pohistvo izdelujejo da tega pohištva ni več v projizvodnji. Pri vračilu kupnine se je spet zalomilo in se je morala 20 min kregati z glavnim šefom. Na koncu je vzela hn bone, ker je obupala, je videla da je šef pod dozo alkohola ali mamil in se ji ni dalo več razpravljati.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
V BB da lahko prodajalec max 5% na neakcijsko ceno, na akcijsko pa ne. To se mi zdi zelo majhen manevrski prostor.....

V BB mi je prodajalka pred tremi meseci dala 15% na nekacijsko ceno za hladilnik.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
Kolegica ima grozno izkušnjo pred mesci z reklamacijo pohištva 8 tednov je čakala na pohišvo katerega več ne izdelujejo. To so ugotovili šele 9 teden ko je sama klicala firmo kjer to pohistvo izdelujejo da tega pohištva ni več v projizvodnji. Pri vračilu kupnine se je spet zalomilo in se je morala 20 min kregati z glavnim šefom. Na koncu je vzela hn bone, ker je obupala, je videla da je šef pod dozo alkohola ali mamil in se ji ni dalo več razpravljati.
KP al LJ?