Harvey Norman WTF

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Včeraj sem bil v Harvey Normanu v Ljubljani. Kupoval sem nov tv.
Ko sem stopil v trgovino so me prodajalci napadli na vhodu na oddelek, češ kako mi lahko pomagajo.
Kaj je najbolj smešno je to da se pri prvem odgovoru da ne potrebujem pomoči se ni končalo.
5 različnih prodajalcev mi je naslovilo isto ali podobno vprašanje v roku 5min.
Sem pogledal če mi na čelu piše RABIM POMOČ
Ni mi jasno zakaj silijo kupce z tako agresivno prodajo. Jim ni jasno da se vsak kupec agresivne prodaje otepa.
Nisem edini, ki ima podobno mnenje. Polovica kolegov oz. sodelavcev s katerimi sem govoril je podobnega mnenja.
V HN imajo lepo založeno trgovino z tehniko tako da rad vsake toliko časa stopim v trgovino in pofirbcam, zadnje čase pa reje hodim konkurenci v BIG BANG.

Kakšna mnenje pa imate vi o Harvey Normanu

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
To je kot zakleto.

Najhuje je, ko prodajalec v trgovini s cunjami hodi za tabo in stoji zraven ...

V Bauhausu npr. pa vedno pol ure iščem in nato pol ure čakam prodajalca, da mi pomaga.
bonk.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.531
113
Pa imajo dejansko toliko različnih prodajalcev na istem oddelku?

Verjetno je težko najti ravnovesje - eni se bodo pritoževali, da jim nihče ne svetuje, drugi pa, da jim težijo.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
mene so v mercator tehniki tut spraševali mislm d vsaj 6x...pa sem lepo brskal po policah in se brigal zase...sem pri zadnjem dejal, da imam že poln ku... k me skus sprašujejo o pomoči..no po tem so prenehali spraševat...
smile-1.gif

aja pa na petrolu mi vedno vsiljujejo čokoladke pa te fore...ma strela jasna če bi hotu kupt bi vzel in kupil...ne rabš mi težit s čokoladkami...

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
302
96
28
Če ti preveč težijo prodajalcu reči, da ti lahko pomaga plačat račun.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik midi pravi:
mene so v mercator tehniki tut spraševali mislm d vsaj 6x...pa sem lepo brskal po policah in se brigal zase...sem pri zadnjem dejal, da imam že poln ku... k me skus sprašujejo o pomoči..no po tem so prenehali spraševat...
smile-1.gif

aja pa na petrolu mi vedno vsiljujejo čokoladke pa te fore...ma strela jasna če bi hotu kupt bi vzel in kupil...ne rabš mi težit s čokoladkami...

Ja, Mercator Tehnika je precej nora izkušnja, nazadnje, ko sem bil tam, je do mene prišlo 5 prodajalcev v parih minutah.

V HN nazadnje je tudi takoj prišel prodajalec, ampak sem imel že prej preko neta nagledan izdelek, mi je pa tako prav prišel, da me je usmeril k izdelku.

Če greš pa v kak Bauhaus tam pa čakaš po 10minut, da pride kdo.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Tole z Bauhausom in ostalimi takimi trgovinami je tudi meni smešno ker ko koga rabiš čakaš 15 minut na info. Zadnjič sem skoraj pol ure čakal da so mi zmešali barvo ker je vedno nekdo umes priletel, je pa samo eden delal na tem oddelku.

Kar se tiče pa HN pa dejte se postavim v vlogo prodajalca, in sigurno jim ni v interesu vsakemu ko pride težiti z pomočjo 5 krat, ampak taka so navodila in verjetno jih morajo spoštovati, poleg pa ja verjetno so tudi plačani na prodajo..pa vseeno lepa beseda lepo mesto najde...lepo rečepš hvala ne potrebujem pomoči in v primeru da jo bom vas bom poklical
smile-1.gif

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Plačani po prodaji, vsaj zdaj vidim razlog nadlegovanja.

Res pa je da so zelo prijazni.
Zadnjič so sosedi(starejša gospa) zrihtali računalnik v nulo, vse instalirali, postavili win in ostalo programsko opremo tako da meni niso prepustili nobenega dela.

Samo rešiti morajo to nadlegovanje češ a lahko kako pomagamo 6x,,, WTF

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz

V HN so placani po prodaji...zato je vsem v interesu da bi pomagal...

A zato je tak skakal okoli mene od veselja, ko sem prišel po TV? Pa ponujal neke krpice, spreje, garancijo... No na koncu me je še prepričal in mi prodal 5-letno garancijo
redface-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
svasta, tipicni slovenci, spet se pritozujete tm, kjer ni problema... JA PA HVALA K, da so koncno placani od prodaje in da se vrtijo okol kupca... upam da se podobno zgodi tudi v gostinjstvu in to cimprej...

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41
Men je pa fajn kadar grem obleke kupovat, da mi pomagajo kaj izbrat
smile-1.gif
Ker si sam ne znam izbrat. Samo to je pri nas redkost.
V emporiumu v btcju je pa sploh adijo pamet. Sploh nikjer nobenih prodajalcev, če pa so že, se tam tri prodajalke iz različnih trgovin (znamk) zberejo na kupu in čvekajo.
Ena najboljših izkušenj sem imel v Sarajevu v Salsa trgovini... Tipo je pršu do mene, me vprašu če rabim pomoč. Sem reku da ja. Da rabim en komplet (hlače, majca, pulover). No, sam tega nikol ne bi skombinirov kar mi je on nametu skupi :D Sem probal, plačal, zahvalil in šel. Pa vedno tko delam... samo pri nas ni tega :p