Harvey Norman, pozna kdo koga?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Rabil bi informacijo iz sigurne roke glede sedežne garniture iz Harvey Normana.
Zagledal sem se v točno določeno sedežno iz uvoza, ki je idealna zame, vendar se barva ne ujema z mojim pohištvom. Trenutno imajo na zalogi le bež, informacije prodajalcev pa so glede naročila drugih barv zelo različne. Eden pravi (včeraj), da je možno, drugi (danes) da ni možno, tretji (danes po telefonu) da še niso dobili barvne palete, pa bo verjetno po novem letu možno.

Torej bi rabil nekoga, ki bi mi točno povedal kako in kaj, da nebi brcnil v temo in kupil, potem pa bi dobili čez kak mesec še kako drugo barvo. Ali pozna kdo koga?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Nič ne boš izvedel, ta firma pa deluje samo krepko čez lužo v EU drugod ne, tako, da jazz bi ubral drugo pot, probaj zvedeti proizvajalca in tam bodo seveda največ vedeli !

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Tudi moja izkušnja s prodajalci na pohištvenem delu Harvey Normana je negativna.
Ne samo, da ti dva ne povesta enako, celo artikel, ki ga imajo v salonu ne znajo prodati - navedba nekoliko drugačne šifre me je 'sprehajala' trikrat (!!!) med njihovim skladiščem na koncu Letališke in trgovino, In to ob popoldanski prometni konici.
Sicer čez prijaznost (razen v skladišču) nimam pripomb, strokovnost je pa na dnu.

Tudi moj predlog gre v smer kakršno je zapisal metofill - vprašaj direktno proizvajalca, ali pa še bolje, poglej malo še izbiro pri tapetnikih. Vem, model in cena sta ti všeč, pa vendar...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
V NM pri sedežnah se izogibajte unga tastarga!! Zarad njega skor nisem kupil sedežne. Se je potem od nekje prikazal en mlad, pa smo se z njem zmenli tko kot ljudje in je vse štimal. Je pa trgovina na novo tko da še nimajo velik izkušenj, pa s elahko kaka napaka zgodi.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
ksz

Greš s sliko sedežne k lokalnemu mizarju in ti naredi točno takšno pa stvar rešena.
Pomisli, koliko jebe boš imel, ko boš zadevo naročil pa odtenek ne bo pravi. Ali pa bo kaj manjkalo oz. karkoli ne bo vredu.
Jaz bi sigurno poslal vsaj povpraševanje, da vidim ali je cenovno nekje blizu.

lp

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Sem sedaj kupil sedežno s pravimi barvami, le da malo drugačno.
Ampak prodajalci so pa obupni! Sploh mi niso hoteli povedati, da imajo v NM prav tako kot sem iskal, vendar tudi z drugimi barvami. Žal tudi neprave, vendar so vseskozi trdili, da obstaja samo ta, ki jo imajo v LJ, potem pa se je neka mlada punca malo zagovorila ko je gledala v rač.
Mi sploh ni jasno kaj sa gredo.
confused-1.gif

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Sam sem tudi iskal usnjeno sedežno v NM, pa niso imeli nobene, ki bi mi odgovarjala, tudi v katalogu ne (porabil sem dva popoldneva). Potem pa sem odšel v LJ v HN, kjer pa so imeli na zalogi točno takšno, kot sem jo iskal, prevoz je bil 40€. Na vprašanje zakaj nimajo take v NM, mi je trgovec odgovoril, da je ta še iz zaloge pred odprtjem HN v NM in zato zanjo v NM nevedo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.265
4.846
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Greš s sliko sedežne k lokalnemu mizarju in ti naredi točno takšno pa stvar rešena.
Pomisli, koliko jebe boš imel, ko boš zadevo naročil pa odtenek ne bo pravi. Ali pa bo kaj manjkalo oz. karkoli ne bo vredu.
Jaz bi sigurno poslal vsaj povpraševanje, da vidim ali je cenovno nekje blizu.
lp

Samo bo pa daleč od cene iz HN...

Če iščeš specifično barvo se bo treba res potruditi in vsi prodajalci res ne znajo vsega, eni je to samo služba drugim pa delo,
potrudi se pa najdi nekoga ki se ti bo res posvetil, tudi takšni se najdejo, pa mogoče mu še kakšno darilo stisn če ti bo zrihtal vse tako kot je bilo zmenjeno...

Uspešno pri nakupu!

ejcko

Zelenc'
3. feb 2011
8
0
1
Katera sedežna je to? gre za italijansko ali nemško? me zanima, če ima kdo kaj od Maxdivani?

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
510
71
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Sem sedaj kupil sedežno s pravimi barvami, le da malo drugačno.
Ampak prodajalci so pa obupni! Sploh mi niso hoteli povedati, da imajo v NM prav tako kot sem iskal, vendar tudi z drugimi barvami. Žal tudi neprave, vendar so vseskozi trdili, da obstaja samo ta, ki jo imajo v LJ, potem pa se je neka mlada punca malo zagovorila ko je gledala v rač.
Mi sploh ni jasno kaj sa gredo.
confused-1.gif

Prodajalci v HN so plačani po prometu in so drug drugemu "fouš" koliko zaslužijo. Zato pa nočejo povedati, da je na drugi lokaciji točno to, kar hočete.
Te provizije so zelo visoke in so pravi "pras*i", ko se lažejo da ne morejo dati popustov. Večina so tudi nepodkovani in arogantni.
No, zdaj naj me napadejo od kje to vem, pač vem (iz prve roke njihovega dobavitelja iz vzhoda)....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
enmu v HN, ki je bil prijazen do mene in se znal umakent, ko sva se punco dogovarjala sem mu kr rekel, da bom pri njemu vzel, če mu to kaj pomeni pri kaki proviziji, pa se je nasmehnil in prikimal.