Gyros

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Se je ze kdo polotil te zadevscine? Predvsem me zanima priprava mesa. Po mojih infotih gre za jagnjetino. Se motim? Ce sem domov ze privlekel nekaj zacimb bi blo fino mal sprobat zadevo.

Da se pocedijo sline!

 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Naj bi bilo goveje meso, v zadnjem času pa uporabljajo tudi piščance
wink-1.gif
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
V zadnjem ? Že leta 1998 so me v grčiji (atene / ios) spraševali kakšen giros bom, če bi navadn al čikn.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v gyros gre govedina, jagnjetina in svinjina. kot je rekel grk:

brez svinje ni gyrosa. turki poa ne jejo svinje, zato delajo gyros z jagnjetino in govedino in ga imenujejo kebap.

kok je zdej resnice ne vem. imam pa doma knjigo grška kuhinja.