Odvisno kaki maxiscooter. Jest na svoji Yamahi imam trenutno Pirelli Diablo scooter. Odlična zadeva. Čisto nekaj drugega kot prejšnje Dunlop Scootsmart. Načeloma Pirelli diablo scooter in Metzeler Feelfree, sta bolj mehki gumi za nekaj manj kilometrov, ampak držita noro. metzeler naj bi bil še za odtenek mehkejši. Dunlop Scootsmart trda guma, ne priporočam. Morda samo, če narediš toliko km, da jo v eni sezoni zgoniš, ker drugo sezono že drsi, posebej po mokrem (je pa daleč najcenejša). Vulkanizerji priporočajo še Mitas (sava), odlična guma, ki bo moja naslednja. Za kakim Bridgestone, Michelin nimam izkušenj, ma pa slednje moj foter in pravi da je zadovoljen. Ampak vozi bolj penzionistično
Priporočam, da greš na kak specifičen forum za svojega maxiscooterja. Jest sem informacije iskal na Majesty USA forumu, kjer je en možak z Majesty pridelal več kot 150.000 milj. Ter probal praktično vse gume razen Mitask, ki jih (še) ni na USA trgu. Najbolj priporoča Pirelli in Metzeler za ta tip skuterja. Zaradi dobavljivosti sem vzel Pirelli, drugače bi Metzeler. Je pa v vsakem primeru za sporbat še Mitas.