GSM se je okopal...

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
...kaj narediti?

Baterijo sem vzel stran in ga razstavil. Kaj sedaj samo čakam in upam, da bo se zbudil čez kakšen dan dva, ko ga sestavim skupaj?

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik logistik pravi:
...kaj narediti?

Baterijo sem vzel stran in ga razstavil. Kaj sedaj samo čakam in upam, da bo se zbudil čez kakšen dan dva, ko ga sestavim skupaj?

Da.

Moj je padel v whiskey, pa se je naslednji dan "streznil" in delal normalno.
nahrung002.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Če imaš možnost, ga čimprej razstavi, spihaj in pošpricaj vezje s WDjem (ali čim podobnim). Potem ga osuši, sestavi skupaj in zmoli.
wink-1.gif

Pozabil napisati, da sem ga spihal tudi.

Evo sedaj sem ga sestavil še prej sem ga temeljito pošprical z kontakt sprejem in za čuda dela
cheer.gif

@gurbe hvala za link, če bo slučajno kaj zajebaval.

A misliš, da bi to porihtali, če ga lepo očistim in na nesem nazaj v trgovino, ker je še pod garancijo
redface-1.gif

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
vsaka elektronska naprava se mora po slučajnem kopanju (še posebej v morju) takoj dat namakat in temeljito izpirat v destilirano vodo - seveda se mimogrede prej še odstrani baterija ..... ko je dobro izprana (lahko se odmaka tudi nekaj ur) se jo temeljito posuši na toplem zraku ali radiatorju

to v 99% pomaga
cheer.gif

ne pa WD40 in podobna sranja ki vsebujejo najmanj maščobe in še mal kisline
bonk.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Mojemu fotru je enkrat SE padel v vece školjko pa ga je rešilo "čiščenje" z ultrazvokom. Bi moral met vsak soliden GSM servis, cena ni pretirana - se mi zdi vsekakor bolje, vsaj za tiste, ki niso toliko vešči razdiranja in šarjenja po telefonu, ki po možnosti niti ni bil poceni.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
ahahaha.pa nemorte no špricat z wd in raznimi spreji.pa razmislite mal to je vezje ne šrauf al pa kaj podobnega.wd in ostala sanja naredijo samo še večjo škodo.edina rešitev za moker telefon je ultrazvočna banica.zato na servis čim prej.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
V čem je poanta špricanja z WDjem? Do sedaj še nisem slišal, da se vezja in čipe šprica z WDjem. A to naj bi bla kao antikorozijska zaščita al kaj?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
WD40 spricajo na elektroniko idioti, ki nimajo prav veliko zveze z elektroniko. To je vse. Olje je izolator, zazgano olje (zaradi pregrevanja kontaktov) je tudi soliden izolator, dovolj pregrevanja zaradi slabega stika v konektorjih ob ustrezno mocnem napajanju je pa tudi recept za pozar ali pa vsaj nedelovanje. Zakaj ne bi namazal kar z marmelado ? Ta tudi izpodriva vodo ...

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Ti govori kar hočeš. Nisem n00b, delam v avtoelektričarski delavnici. In kot sem zgoraj napisal, še vedno je delovalo.
tud jaz sem delal tam pa poznam modele kterim je zakon samo WD40 ...... in pol so se včasih čudl zakaj nove platine tko hitr crknejo čeprav je nove po kontaktih našpricu z WD40
bonk.gif

ne verjamete? prav, pol pa si lambda sondo našpricite z WeDejem in pol pejte na test izpušnih plinov
grims-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
prav, pol pa si lambda sondo našpricite z WeDejem in pol pejte na test izpušnih plinov
grims-1.gif

Odvisno, kako našpricaš sondo. Tako, kot odvisno, katere dele zavor podmažeš.
grin1.gif

Ogo

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
ultrazvočna banica.zato na servis čim prej.

Zakaj na servis ?
Ultrazvočno banico dobiš v trgovini za male pare !
Z njo se čistijo ure, pasovi, CDji, prstani ..... Zadevo ščisti v nulo.
Takšna napravica pa stane cca. 29€.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
lambda sonde čistiš ???
confused-1.gif

in to počneš že dalj časa kot jest? dvomim ...... najbrž ima moj papir o narejeni elektro maturi starejši datum kot tvoj rojstni list
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Odvisno, kako našpricaš sondo. Tako, kot odvisno, katere dele zavor podmažeš.
grin1.gif

Ogo
pri zavorah lahko našpricaš vsaj vodila ploščic ali pante paken ..... pri lambdi pa NE SMEŠ NIČESAR !

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
lambda sonde čistiš ???
confused-1.gif

Univerzalno sredstvo WD40! To uporabljam tudi za solato!
bonk.gif
Mogoče še nisi slišal za zrak ...

Tisto o maturi ne vem, mogoče imaš celo prav. Kakorkoli, noben mi ne bo nabijal, kako WD40 razjeda vezja itd. ker nisem enega pošprical, pa nobeno ni utrpelo poškodb. Se pa strinjam, da obstajajo za to namenska čistila / postopki, ki so boljši od WDja.

Over and out.