Grozno početje Italjanske mafije in politike...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Z nekaj pretiravanja, a ni daleč od resnice.
Leta 2012 sem se sprehodil skozi Neapelj - če ne vidiš, ne moreš verjeti. Tudi drugje po Italiji ni dosti bolje, smeti povsod.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17119224
Citat:
The study detected an area located in the southeastern part of the Province of Caserta and in the northwestern part of the Province of Naples, where cancer mortality and congenital malformations show significantly increased rates with respect to expected figures derived from the regional population. The area highlighted by the study is, in general terms, overlapping with the area where most illegal dumping of toxic wastes took place.
http://en.wikipedia.org/wiki/Triangle_of_death_(Italy)

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
to je že ene 5 let da sploh ne odvažajo smeti in jih kar na ulici kurijo. potem je pa naša smetarska marfija grozna...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tale je pa vseeno malo bosa:
Citat:
Ne kupujte mozzarele, paradižnika, testenin itd., ki prihajajo iz dežele Kampanije (Campania – Napoli in okolica)!
Pa ne uvažajte oblek iz Bangladeša, ne kupujte telefonov s Kitajske itd.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ni bosa, ker okolica Napolija je polna črnih odlagalisc s strupenimi snovmi, zato ker tam mafija postavlja pravila, ko pade dez gre to v podtalnico, tam se pasejo krave, ki jedo kontaminirano travo, itd.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik skala pravi:
to je že ene 5 let da sploh ne odvažajo smeti in jih kar na ulici kurijo. potem je pa naša smetarska marfija grozna...

ma to traja ze vsaj 15 let, jaz sem bil dol 2002, katastrofa res, kupi smeti kar sredi ceste.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ni mafija, ampak camorra...gre sicer za organizacijo(e) mafijskega tipa, ampak pravi 'camorrista' bi ti že dal vetra, če bi mu rekel, da je 'mafijec'. Poskusi, če upaš.
grin1.gif

Pokovc

Pripravnik
22. mar 2011
233
1
16
To se res dogaja že kar nekaj let, mafija je zavohala donosen posel, žal s tem uničuje okolje, imamo pa tudi v Sloveniji podobne primere, Planet tv skoraj vsaki dan govori o strupenih odpadkih na Rakovniku pri Šmartnem pri Litiji. Tam je IUV v zemljo in bazene spuščala strupene odpadke, sedanji minister Židan pa se spreneveda, tako kot ostali, najprej moramo pri sebi pošlihtati!

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ni mafija, ampak camorra...gre sicer za organizacijo(e) mafijskega tipa, ampak pravi 'camorrista' bi ti že dal vetra, če bi mu rekel, da je 'mafijec'. Poskusi, če upaš.
grin1.gif

Glede na to, da je mafija v slovenskem govornem prostoru postala sinonim za organizirani kriminal, bo izraz čisto dovolj korekten. Pod njene podzvrsti pa potem seveda spadajo mafia, 'ndrangheta, sacra corona unita, camorra in tako naprej...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Je pa zanimivo, da se odlaganje odpadkov v Kampanji precej preiskuje, v medijih pa še niti enkrat nisem zasledil imena podjetij, ki koristijo usluge poceni odvoza. Govori se o nuklearnih elektrarnah iz Nemčije, pa o tako rekoč večini industrijskih obratih na S Italije, podjetjih iz Avstrije itd.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Leta 2012 sem se sprehodil skozi Neapelj - če ne vidiš, ne moreš verjeti. Tudi drugje po Italiji ni dosti bolje, smeti povsod.

Tudi v belgiji - natančneje v bruslju, kjer živijo sami turki, romuni in črnci, je eno pravo smetišče ... in tam je evropska prestolnica ... Katastrofa ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Tudi v belgiji - natančneje v bruslju, kjer živijo sami turki, romuni in črnci, je eno pravo smetišče ... in tam je evropska prestolnica ... Katastrofa ...
Tudi v Bruslju sem bil in res deluje umazano mesto. Pa ne kakšne spalne četrti - čim se odmakneš od črte Manneken pis - Jeaneke pis, ker pač kot zanimivost poiščeš še Zinneke pis; deluje nekako zanemarjeno. Za razliko od Antwerpna, recimo...

Ampak to je z Neapljem neprimerljivo - enostavno ne moreš verjeti.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ne vem točno v kateri četrti sem bil ... vem pa, daje bilo okoli polno turkov in romunov, da trgovin tam ne omenjam ... v radiusu treh kilometrov, sem končno našel hofer, kjer so imeli normalno hrano ... turške oz te arabske trgovine, ki so bile tam okoli mene, vse sem stran vrgel ... olive v kruhu? Da ti na kozlanje gre, ko to ješ ... skratka, ves kruh, ki so ga tam prodajali, je bil zanič. Pri nas tako slabega kruha ne najdeš, kakršnega si tam od turkov jedel najboljšega ...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
A dej no mir!
bonk.gif

Tudi sam sem, ko sem bil prvič v nekuh vukojebinah, imel predsodke proti domačinski hrani in sem se zanašal na mekiča.
ko sem enkrat te predsodke presegel, za mekiča nisem hotel več slišat (aja - to je blo v New Yorku)

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Olive v kruhu?

Ojoj, prejoj. Od tega lahko umreš, veš to?

Kje je mami, da bi skuhala žgance, ko jo človek potrebuje.