Gretje napajalca od laptopa

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če se ti že drugi ali celo tretji vžge potem je to zlo resno in dovolj da vsake 2mesca dobiš druzga vendar enaka jajca.

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Na mojem 6710b sta v roku leta dni crknila 2. Grejeta pa se ko šus.

bles

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In HP nič ne naredi glede tega?
Očitno so izračunali, da je ceneje, če plačajo kakšno odškodnino za pogorelo stanovanje kot pa, da bi menjali vsem napajalnike.
ZPS bi res znala biti pravi naslov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Jaz bi kupil univerzalni napajalnik in jih poslal v p.m.

Kaj dosti ZPS ne vem, če bo lahko naredila, ker je vseeno govora o ogromni korporaciji. In če je govoro o zadevi, ki se lahko "vname", bi jo verjetno morali testirati, če je temu res tako, etc... kar pa zna pomeniti mesece... vmes pa ti lahko bajta pogori.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
hm..jaz imam 3 laptope od HP-ja, različne modele, pa nimam problemov z napajalniki..se čist malo pogrejejo, ko recimo polnejo baterijo, med kakšnim delom na kompu pa še to ne..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj dosti ZPS ne vem, če bo lahko naredila, k
Lahko ti pove, če so se drugi tudi na to pritoževali. Mogoče tudi v tujini. Mogoče že laufa tožba na to temo in rabiš samo pripisati svoje ime.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
mogoče hp ne "prizna" napake kot Mitsubishi na vatih pred leti. Mitsibushi kakor vem je to veliko stalo....(da ne govorim o slabem imenu)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dobil odgovor od zps:

copy/paste

spoštovani,

zahvaljujemo se vam za poslano informacijo o pregrevanju napajalnikov. seveda se tudi mi pridružujemo mnenju, da se to ne bi smelo dogajati, a kakšnih dodatnih podatkov o pregrevanju nimamo. po zakonu o varstvu potrošnikov ima uporabnik pravico zamenjati blago s stvarno napako do dve leti po nakupu najkasneje dva meseca potem, ko je napako odkril.

pregrevanje napajalnikov zagotovo sodi v to skupino in predlagamo, da se v primeru, ko menite, da je napajalnik prevroč, obrnete na trgovca, kjer ste notesnik kupili. za napajalnik, ki se vžge, pa velja, da gre za nevarni izdelek in o njem morate takoj obvestiti trgovca, pa tudi ustrezne inšpekcijske službe.

mi smo takoj poskušali vzpostaviti tudi stik s hp slovenija, a so očitno vsi odgovorni na dopustu, tako da bomo kaj več lahko izvedeli v naslednjih tednih.

sicer pa v okviru primerjalnih testiranj, ki jih opravljamo potrošniške organizacije, preizkušamo tudi varnostne vidike izdelkov, prav tako redno dobivamo informacije o umaknjenih izdelkih s trga zaradi takšne ali drugačne nevarnosti, a o notesnikih določene znamke do zdaj nismo dobili nobenih informacij.

vsekakor bomo tej temi že v bližnji prihodnosti posvetili dodatno pozornost, izsledke pa bomo objavili na naših spletnih straneh (www.zps.si) in v reviji vip.

prijazno in ne preveč vroče poletje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Korektno
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
evo še en odgovor
smile-1.gif

sam zdej jst tle neki ne razumem, tle gor so se ene trije javel da so že zamenjal, ene dva da sta jim že druga dva zgorela na hp-ju pa nimajo pojma?????

dejmo tole prosim mal razjasent, ker kot vidmo se pri zps trudjo in če jim še mi mal pomagamo lahko kej dosežemo.

spoštovani,

očitno pri hp vendarle niso vsi na dopustu, saj smo dobili odgovor na vprašanje, poslano po elektronski pošti. takole pravijo:

do zdaj še nismo imeli nobenega podobnega primera s to problematiko. v primeru težav naših kupcev je najbolje da se obrnejo na naš center za podporo (pomoc@hp.com), kjer bodo skušali pomagati v najkrašem možnem času.

podobno naj velja tudi za druge znamke – če se komu zdi, da je njegov napajalnik prevroč ali je celo zagorel(!), naj jim piše na podporo (naslov je ponavadi mogoče najti na spletni strani, lahko tudi mednarodni) in jim razloži problem. nič ne bo narobe, če na zps@zps.si pošlje kopijo sporočila.

upam, da bo težav čim manj!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Samo vprašanje za vse, ki vam je pogorel napajalnik. Je ven udaril prav ogenj ali samo dim, sive ali modre barve z obupnim vonjem?

Ker tudi moj napajalnik (acer) se ful greje. še zlasti, če ga dam polnit in hkrati uporabljat. Sem ga tudi že pomotoma v postejli malo pokril z deko, ga ni bilo za v roko prijet sploh. In občasno malo "diši" ampak... če bi se ga dalo odpret bi ga še pregledal, imam pa na sumu da šparajo pri kondenzatorjih
rolleyes-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
<<<< Sem ga tudi že pomotoma v postejli malo pokril z deko,

Si ga pokril, da ga ne bi zeblo?

Drugič si namesto polnilca omisli za v posteljo kako žensko.
smile-1.gif

Lahko jo boš tudi prijel...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Humorist, a?
grin1.gif

Laptop vzameš v naročje in se pokriješ, pri tem ti polnilec potegne pod kovter in pač ne opaziš. Je pa res da je poj fajn topla posta tam
hysterical-1.gif

Imam tudi žensko, v postelji, resnično, brez skrbi
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Kako je sedaj s temi napajalci?
Meni je pred mescem prvič nekaj zaštrajkal, danes drugič. Kaj je bilo vzrok za "štrjak" da ni polnil ne vem...
Imam pa občutek da se vedno bolj greje. Pred dnevi sem nalašč meril temperaturo kar s "sobnim" termometrom. (palčko sem položil neposredno na napajalc. Termometer je skoraj zabilo do konca (slabih 50 st. celzija.
Zdele že eno uro fila prazno baterijo (nafilal 66%) in je spet vroč ko hudič, Razmišljam da se oglasim na nekem servisu....s podaljšano garancijo....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Le v opozorilo..napajalniki ponavadi nimajo enake garancije kot sam prenosnik.

Enako velja za baterije.