Gretje napajalca od laptopa

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Napajalnik od laptopa HP se ob nekajurni uporabi v tejle vročini kar konkretno greje. Predvidevam da ima vsaj kakih 50-60 C, saj ne manjka več veliko da ga ne bom mogel več držat v rokah.

Je to normalno ali
confused-1.gif

laptop ni obremenjen nič posebnega (net, office)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Tako vroč ne bi smel biti, razen, če direktno na njega sveti sonce
wink-1.gif

Imate mogoče v vtičnici povišano napetost?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Sonca ni, vrednost napetosti ne vem(blok sredi fužin), si moram pri svaku spsodit merilec porabe, ki bo pokazal tudi napetost....je pa v sobi 28C, ampak tudi sicer se je grel ko ni bilo tako vroče

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Tud meni se svinjsko greje, isto HP. Se mi je pa dogajalo, da ni hotel napajat in sm ga moral rahlo trest da je začel. No kakih 14 dni nazaj pa se je sam od sebe vžgal, prav kjer pride kabel ven. Sem hitro pogasil, in ker mi garancije verjetno ne bi upoštevali, sem ga razdrl in tiste drote nazaj zvezal pa spet deluje, edino greje se še vedno, ali pa še celo bolj kot prej - mogoče so krive tudi temperature. Pa znancu se je tudi na HP-ju isto kot meni vžgal, tako da priporočam da ga nimaš v bližini česa vnetljivega.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
OMG. Kar vžge se ali kaj? A to prav začne goreti ali se samo smodi? Ker na mojem prenosniku se tudi greje tale adapter, ampak do zdaj še ni nehal delovati ali pa da bi crknil, pa imam prenosnika prižganega praktično 24/7. Razen ko grem kam dlje in ga imam s sabo ga ugasnem.
Kar tako je čudno, da bi se vnelo, potem bi to morali izločiti iz prodaje.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Najprej je zapresketalo, potem pa je pričela goreti izolacija na žici, zato sem iztaknil kabel in na adapter stisnil neko cunjo. Gori pa kot iz kakšnega vžigalnika recimo.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Čisto možno sicer, da je napaka v napajlanikih...

to govorite o napajalnikih prenosnikov nižjega razreda?

Garancije so ponavadi na napajalnike le par mesecev...enako za baterije.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
TALE je moj, bil je ko sem ga kupil mislim da kar nekaj čez 400k takratnih SIT.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Potem tukaj ne bi smelo biti povezave, 94xx je sodila takrat med sam vrh kvalitete...

Predlagam, da se obrnete na HP slovenija in povprašate po nasvetu..mogoče je vseeno problem povišana temperatura okolice...

Na mojem...ne opažam nobene razlika glede na letni čas, res pa je da nimam HP.

move

Pripravnik
9. apr 2008
77
0
6
Cypress Hill
Definitivno mora bit neka napaka, ker da se tolko segreje, da se uzge je neki zlo narobe. Men se na ThinkPad-u niti pod razno ne pregreva, vedno je Tmax taka, da se brez problema drzi adapter v roki.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik move pravi:
Definitivno mora bit neka napaka, ker da se tolko segreje, da se uzge je neki zlo narobe. Men se na ThinkPad-u niti pod razno ne pregreva, vedno je Tmax taka, da se brez problema drzi adapter v roki.

No meni pa se tudi na novem ThinkPadu napajalnik pregreva. Ampak je očitno problem v tem, ker so napajalniki Lenovo in ne več IBM
frown-1.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
očitno ima hp res težave s pregravanjem napajalnikov. poznam kar nekaj folka, ki ima hpje in se jim pregravajo. kolega je šel kupit nov originalen napajalnik, ampak ni nič pomagalo.

smidge

Pripravnik
2. avg 2007
168
0
16
uf na mojem prenosniku, ki sicer ni hp 8asus) se tista skatlica tudi greje kot hudic, ampak od kar je bil nov. niti slucajno ne mores drzati v roki.

sem mislil da je to nekaj obicajnega
confused-1.gif

a je sploh kaj za naredit?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Moj laptop je sicer nižji rang (6310) ampak to ne bi smelo pomeniti da mi lahko zarad tega pogori flat....staro je leto in pol, napajlc je original, je pa ves popisan z varnostnimi cestifikati in podobnimi sranji...

Se bom enkrat spravil pa napisla mejl na HP- najbrž kar kolegu na avtero

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Žal tukaj avtera še najmanj lahko pomaga. Krivda je očitno na strani proizvajalca in ne trgovca. HP se je pred leti pač odločil, da gre v "komercialo" in posledice so tukaj.

Sam imam asusa in težav ne opazim, je pa res, da je zadeva stara skoraj že 5 let in takrat se prenosniki ravno niso delali "komercialno".

Lahko pa probate z kakšnimi "ne-original" napajlniki..morda se grejejo manj, ker so narejeni za več voltaž in morajo biti malce bolj trpežni...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Sodelavcu je pri HP že dvakrat v garanciji zgoru. Pri mojemu Acerju se pa greje toliko časa dokler se baterija ne naponi in to kar blizu 50 st.C.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz vas res ne razumem, zagori vam napajalnik, pa malce razmišljate o protestnem emailu. Če bi vam pa v trgovini trgovka pokazala kriv prst, bi bil pa vik in krik do neba. Če bi meni zagorel, bi se malce resno pogovoril s firmo in zahteval ne nov napajalnk ampak nov notebook, ne pa da čakaš da ti enkrat hiša pogori zaradi tega.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole bi blo zlo pametno tut na zvezo potrošnikov poslat. ker, da se en napajalnik vžge ni čisto nič normalno, ampak zelooo nevarno. si predstavljaš, da se zgodi ko te ni doma in ti tako zgori cela bajta? da se to zgodi ponoč in se zaduši/zogri cela familija?? in kot je Numy napisal, bi skor lahko nove prenosnike šenkal (kot canon za s1 šenka s5;) )
fantje to je zlo resna težava!!!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se podpisem. tudi sam imam hpja 6820 in se napajalc nenormalno greje
10.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.918
113
pri taščici
Odgovor...

"V kolikor je v garanciji se vam lahko zamenja na servisu – v garanciji.

Sicer pa raje kupit nov napajalnik.

V vednost tudi to, da se nekateri napajalniki resnično grejejo, celo malo preveč za »normalen« občutek…

Lp