Greta

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Kaj pa če so vodilni samo psihopati, ki jim ni mar za lasten narod in so podkupljeni s strani Kitajske, ZDA, Sorosa, Blackrocka in podobnih, ki samo želijo uničiti Evropo? Zakaj bi se drugače streljali v obe koleni?
Isto kot wilkomen politika, zakaj bi uvažali "trojanskega konja"?
Se mi zdi, da ljudje preveč podcenjujejo politike in jih imajo za neumne.
Jaz pa mislim, da dobro vejo kaj delajo in to delajo, da nas uničijo.
Politiki so samo marionete. Svet že dolgo ne vodijo politiki. Vedno je nekdo v ozadju. Saj politiki nimajo megajaht parkiranih v Monaku.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in Morgoth

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Irska vsako leto zakolje tam okoli 5 milijonov goveda....
Irska: Da bi dosegli podnebne cilje, razmišljajo o zakolu 200 tisoč goved
Fuknjeno. Ne rečem, če bi med ukrepi imeli, da poskušajo prebivalce "odvaditi" uporabe mleka in mesa, ter tako posledično vplivati na pridelavo. Ampak da na strani potrošnje ne narediš nič resnega, omejiš pa pridelavo, pomeni samo, da si na široko odprl vrata trga za tujo robo.
No, mogoče niti ni fuknjeno. Nekdo bo zaslužil. Upam, da odločevalci. Če dajo kaj v svoje žepe, so sicer škodljivi za svojo državo, niso pa butasti. Če ne zaslužijo, so žal tako butasti kot škodljivi.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Če ne bi Američani pobili milijone in milijone Bizonov....bi bila sedaj celotna zemlja ena sama velika puščava.
#murglepreSS

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.013
5.639
113

erikson

Guru
25. avg 2007
22.286
6.115
113
Proizvajalci hitre mode bodo pošiljali na trg slabo narejena oblačila in obutev po smešno nizkih cenah, država pa plačevala za popravilo.

Pokvarjena zadrga, obrabljen podplat, strgani šivi ... Namesto, da bi takšna oblačila in čevlje vrgli v smeti in kupili nove, bodo francoski potrošniki dobili posebne finančne spodbude za to, da jih popravijo in obnovijo. S tem želi Francija zmanjšati količino tekstila, ki vsako leto konča na deponijah.

Potrošniki bodo lahko dobili od šest do 25 evrov popusta v šiviljskih in čevljarskih delavnicah, če bodo tja na popravilo odnesli svoj kos oblačila ali obutve. Sedem evrov za zamenjavo pete, 10–25 evrov pa za novo podlogo jakne, krila ali drugega kosa oblačila. Za to shemo, ki bo trajala pet let, je vlada namenila 154 milijonov evrov, je napovedala ekološka ministrica Bérangère Couillard.

• Haha
Reactions: sad

gr69

Guru
15. dec 2009
11.561
2.609
113
še v SLO - ampak komaj
No ja - prvo je treba sploh imeti čevljarje in šivilje (“šivce” - da bom gender nevtralen), ki bi znali take zadeve popravljati.
Po moje bo že tu problem - sploh koga najti, ki bi znal zadrgo zamenjati …

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
No ja - prvo je treba sploh imeti čevljarje in šivilje (“šivce” - da bom gender nevtralen), ki bi znali take zadeve popravljati.
Po moje bo že tu problem - sploh koga najti, ki bi znal zadrgo zamenjati …
Skoraj v vsakem kraju imaš tako popravljalnico. Vsaj v mestih, na deželi pa tako ženske to same popravijo.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Pokvarjena zadrga, obrabljen podplat, strgani šivi ... Namesto, da bi takšna oblačila in čevlje vrgli v smeti in kupili nove, bodo francoski potrošniki dobili posebne finančne spodbude za to, da jih popravijo in obnovijo. S tem želi Francija zmanjšati količino tekstila, ki vsako leto konča na deponijah.

Potrošniki bodo lahko dobili od šest do 25 evrov popusta v šiviljskih in čevljarskih delavnicah, če bodo tja na popravilo odnesli svoj kos oblačila ali obutve. Sedem evrov za zamenjavo pete, 10–25 evrov pa za novo podlogo jakne, krila ali drugega kosa oblačila. Za to shemo, ki bo trajala pet let, je vlada namenila 154 milijonov evrov, je napovedala ekološka ministrica Bérangère Couillard.
Podpiram popravljanje oblačil in obutve, to jaz prakticiram že desetletja. Ampak tole se mi ne zdi neka rešitev. Problem niso pokvarjena zadrga in luknja v čevlju ampak turbo modni trendi, ki se spreminjajo že skoraj vsak mesec. Oblačila ljudje ne zavržejo, ker so strgana ampak, ker niso več modna. Prav tako se cenena instant oblačila itak ne splača popravljati ali se jih sploh ne more neki zares dobro popravit. Problema se je potrebno lotiti drugače.

Mene bi bolj zanimale subvencije za popravilo starih avtomobilov. A to pa ni ekološko? Je bolje nove in nove kupovati, stari se pa kopičijo na odpadih? Hecno kako dvolična in brez zdrave logike je vsa ta okoljska agenda.