Greta

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.800
5.914
113
Torej kaj storit, da se Zelja preneha segrevati?
Jaz predlagam višji DDV za vsako novo materialno dobrino in hrano. Ljudje morajo enostavno prenehati toliko kupovati. Dejansko bi uvedel tudi nekakšne omejitve pri nakupih materialnih dobrin. Recimo samo en TV na gospodinjstvo. Zamenjaš ga pa lahko z novejšim šele po 20ih letih ali pa če dobiš uradno potrdilo servisa, da aparat ni več možno popravit. Njaprej gre v reciklažo potem pa dobiš dovoljenje za nakup novega aparata. Tak sistem bi bil praktično za vse aparate in naprave, ki jih imaš v hiši. Za avtomobile bi veljalo 30 let.
Trende v modi bi prepovedal, nič več modnij kreatorjev, ki vsake pol leta, celo vsake 3 mesce napovedujejo nov trend. Nič več poceni oblek s Kitajske, indije...Samo domača prizvodnja po resnih cenah z resno kvaliteto.

In vse ostalo približno v tej smeri. Bo to pomagalo ustaviti segrevanje?

Aja pozabil sem še najpomebnejše, uvedba bonov za čisto vse dobrine. Kot včasuh za gorivo. Vsak bi dobil enako količino bonov na mesec in toliko bo lahko nakupil. Tako tudi tisti z miljoni na računu ne bodo mogli kupiti nič več od tstega na minimalcu. Za vse enako! Ne tako, kot gre zdaj sistem, da če imaš denar lahko svinjaš.
Evropa si lahko vrže 100 vodikovih bomb na glavo (torej da postane prazna celina), temperatura planeta se ne bo zaradi tega spremenila prav nič.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Torej ni rešitve. Nihče od paničarjev kako se Zemlja segreva nima nič pametnega za povedati in nimajo prav nobene pametne rešitve. Zakaj je potem potrebno delat paniko in težiti s tem podnebnimi spremembami? Ne moremo nič narediti oziroma tudi, če bi lahko kaj naredli, vidim, da prav nihče nima želje zares kaj narediti.
Ves ta aktivizem in strašenje s podnebnimi spremembami je ena velika farsa.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.800
5.914
113
Torej ni rešitve. Nihče od paničarjev kako se Zemlja segreva nima nič pametnega za povedati in nimajo prav nobene pametne rešitve. Zakaj je potem potrebno delat paniko in težiti s tem podnebnimi spremembami? Ne moremo nič narediti oziroma tudi, če bi lahko kaj naredli, vidim, da prav nihče nima želje zares kaj narediti.
Predlagam da si za vzor, torej nehaš proizvajati smrtonosni C02, in sicer 100%.

Sem prepričan da ti bodo drugi eko fašisti sledili.

Win win za vse.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Zakaj bi moral jaz biti vzor? Jaz CO2 ne vidim, kot neko grožnjo. Prav tako ne paničarim zaradi podnebnih sprememb. Naj bodo za zgled tisti, ki nas staršijo in nam molarizirajo. Naj goli in brez vsega spokajo v gozd in naj se tam grejo brezogljično družbo. Tako, kot razna plemena, ki so popolnoma odrezana od civilizacije. Kdorkoli ima samo ene kupljene gate več, kot en indijanec izgubljenega plemena v Amazonskem pragozdu, nima nikomur pravice molarizirat in protestirat glede okolja.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.445
113
Citiram prvi komentar: Tipp für dich ! Überprüfe deinen Wissensstand!!! Deine Intelligenz fängt mit der Gestaltung von Fragen an. Bei dieser Frage, hast du allen gezeigt wie dumm du bist.

trance0

Fizikalc
13. jan 2013
487
25
28
Slovenija
In ravno prvi komentar dokaže neumnost svojega stvaritelja! :evil: :fredi: Seveda česa pametnega od zagovornikov antropogenega spreminjanja podnebja še ni bilo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.276
2.535
113
Prav rad bi videl naše klimatičarje - Nika Kovač - k se nalimajo na miklošičevi.
Naj stopijo 'skupaj' s temi v tujini!
Ali pa kdo drug, kje drugje. Da vidimo RTV!

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
lej, stvari so čisto enostavne. klima aktivisti bi morali vzeti list papirja in nanj napisati:
- antropogeni CO2 izpusti znašajo XX ter so YY preko mejne vrednosti
- da bi jih zmanjšali nazaj pod YY mejno vrednost, je treba ukiniti energijo iz naslednjih škodljivih virov: ...
- da bi delno nadomestili manjko iz zgoraj navedenih virov, bo potrebno energijo pridobiti iz naslednjih obnovljivih virov:...
- to nas bo stalo XXX.XXX.XXX.XXX evrov in ker tega denarja ni na voljo, ga bomo morali vzeti od: .... (vstavi poljubno: zdravstvo, sociala, izobraževanje, investicije, obramba, višji davki...)
- ker vsega še zdaleč ne bomo mogli nadomestiti iz obnovljivih virov, se bomo morali pri življenjskem slogu še dodatno odreči .... in ... in ...
Potem pa naj se ljudje sami odločijo, ali bomo šli v to ali ne.
Samo kaj ko je bolj zabavno risati animacije, kako se bo dvignila gladina morja po krajih okoli sveta, pa organizirat proteste, da naj vladajoči že končno nekaj storijo v zvezi s tem. hkrati pa 5 minut po koncu protesta že razmišljat, kam bi se z avtom zapeljal na izlet. pa kje bi kupil novo jakno, ker mi stara ni več všeč. pa tudi o tem, kako so se vse stvari nesramno podražile v zadnjem letu, mogoče bi bilo tudi glede tega potrebno protestirat...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.224
2.831
113
Lublana
Obišči stran
V glavnem sem to že napisal in predlagal. Če bi se želeli iti zares potem bi se morali ljudje odreči večini stvari. Dejansko skoraj vsemu. Ampak smo videli, da nihče ni pripravljen na to. Torej še enkrat, čemu jamranje in strašenje, če nihče ne želi storiti nič konkretnega?

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj