Grelnik vode

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Imam enega Philipsa, starega ene 7 let, ki ga je očitno prežgalo, saj je danes začel spuščati vodo.

Ravnokar preverim celotno ponudbo na internetu in sploh ne najdem več modela, ki bi imel možnost pogreti / zavreti vodo med 40 in 100 stopinj.
crazy1.gif

Torej iščem grelnik vode, obvezno z električnim podstavkom in možnostjo nastavitve ogretja vode med 40 in 100 stopinjami ter funkcijo ohranjanja temperature.

Kar sem do sedaj našel je en Philips, ki ima možnost samo med 80 in 100 pa en (razprodan) Bosch med 70 in 100 stopinjami.
V 7 letih očitno nazadovanje v ponudbi?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Dej bodi dober pa povej malo informacij, namreč imam načrt da se poslovim od mikrovalovke doma ( jo koristim 90% samo za pogrevanje vode za čaj/kavo).

Koliko prej moraš dati vodo notri da se ogreje? Koliko časa je lahko voda notri?

Namreč ne potrebujem za vsak dan,vsaj trenutno se ne spravim vsak dan delat npr. čaja.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Da liter vode zavre na 100 stopinj traja kakšno dobro minuto do dve.

Pogret na 40 stopinj je pa praktično v nekaj sekundah in ta funkcija je super, če imaš doma dojenčka na Aptamilu, ker lepo pogreješ na to temperaturo, zmešaš s prahom in je to to. Jaz mikrovalovke sploh nimam in je ne pogrešam.

Koliko časa pa je voda lahko notri, pa ne znam povedat, boljši imajo funkcijo "keep warm". Jaz načeloma pogrejem in kar potem vode takoj ne porabim, enostavno zlijem stran, pa novo rundo uporabim novo vodo.

Ampak sem resnično razočaran, ker na trgu ne najdem pravega modela. Do sedaj sem imel Philipsa HD4686, ki je bil res super.
zmaga.gif

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
34
28
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Da liter vode zavre na 100 stopinj traja kakšno dobro minuto do dve.

Pogret na 40 stopinj je pa praktično v nekaj sekundah in ta funkcija je super, če imaš doma dojenčka na Aptamilu, ker lepo pogreješ na to temperaturo, zmešaš s prahom in je to to. Jaz mikrovalovke sploh nimam in je ne pogrešam.

Koliko časa pa je voda lahko notri, pa ne znam povedat, boljši imajo funkcijo "keep warm". Jaz načeloma pogrejem in kar potem vode takoj ne porabim, enostavno zlijem stran, pa novo rundo uporabim novo vodo.

Ampak sem resnično razočaran, ker na trgu ne najdem pravega modela. Do sedaj sem imel Philipsa HD4686, ki je bil res super.
zmaga.gif

HD4686 imam tudi jest doma in je res dober. Vsak dan je v pogonu. Poglej še na amazonu. ta je pa 1,7l.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Mogoče je pa samo tesnilo za očistiti ali zamenjati. klikenzi
Sem gledal tudi to ja, ampak sem sedaj našel Grundig WK 7280w, ki ima tudi možnost ogrevanja vode na 40 stopinj in sem ga kar naročil.