Grčija naj ne bi bila revna, kot se zdi

bakugan

Pripravnik
2. dec 2011
73
0
6
Iz dokaj zanesljivih virov iz Nemčije sem slišal, da naj bi bilo pod ozemljem Grčije več nafte, kot jo premorejo arabske države.

S kom naj bi sklenili pakt prepuščam presojo vsakemu od vas.

Zadeva naj bi prišla na dan, ko naj bi Grčija izstopila iz območja evra in bi bili dolgovi odpisani.

Glede verodostojnosti vira bi rekel le to, da so povedali za ogromne količine vode v Afriki (podzemne) že pred letom dni,
članek o tem pa sem zasledil šele nekaj tednov nazaj.

Morda kdo ve kaj več o tem?

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Grki bodo zagotovo odšli z euja .. in eu bo pozabila na njihove dolgove, naš pahorček pa bo imel še daljši nos ...

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Taprvo nam bodo tisih 700 miljonov oplemenitenih vrnil
hysterical-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Sicer pa .. .ne vem, če ima grčija kaj nafte pod zemljo ... vem pa da imajo na milijarde sodčkov nafte .. na tisoče ton zlata in ne vem koliko urana ... grčija je bolj kot ne bogata država, mi pa jo imamo za revno ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
aha nimajo je pod zemljo imajo pa na milijarde sodckov... A to majo kake plantaze kjer rastejo sodcki z nafto?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Sicer pa .. .ne vem, če ima grčija kaj nafte pod zemljo ... vem pa da imajo na milijarde sodčkov nafte .. na tisoče ton zlata in ne vem koliko urana ... grčija je bolj kot ne bogata država, mi pa jo imamo za revno ...

dobr ti to veš.

a mogoče veš kaj bo v ponedeljek za kosilo v vaši menzi?

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Grki bodo zagotovo odšli z euja .. in eu bo pozabila na njihove dolgove, naš pahorček pa bo imel še daljši nos ...
Grki bodo šli iz EU ali iz evrskega območja?
sprasujem se.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kolikor mi je jasno, nafte ne boš našel na potresnih območjih.
Grčija je pa ena najbolj potresnih držav na svetu.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.189
1.973
113
Emona / Carnium
In zakaj je nafta tako pomembna? Morda zato, ker 99% raje verjame, da jo bo "vsak čas" zmanjkalo?
Jaz grem letos v Grčijo na dopust in bom tele tvoje zanesljive vire preveril...
grims-1.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.504
125
63
Ne vem kako je z nafto, vem pa da je drzava dala lani vsem studentom bone v vrednosti 500eur za nakup laptopa za studij...

sass

Guru
1. sep 2007
5.243
885
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Kolikor mi je jasno, nafte ne boš našel na potresnih območjih.
Grčija je pa ena najbolj potresnih držav na svetu.
to ne drži, recimo prelomnica med evrazijsko in arabsko ploščo gre ravno po sredi perzijskega zaliva:
tectonic.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.461
586
113
ksz

Me prov zanima, kako zanesljivi so tile "tvoji" zanesljivi viri?? Upam da zelo , in ga bo benz po 0,5€. Pa da si jest kupim pol eno STI-jko
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik bakugan pravi:
Iz dokaj zanesljivih virov iz Nemčije sem slišal, da naj bi bilo pod ozemljem Grčije več nafte, kot jo premorejo arabske države.
Če je pa tako zanesljiv vir, ga pa mirno napopaj semle, da bomo
Citat:
S kom naj bi sklenili pakt prepuščam presojo vsakemu od vas.
lažje sami presodili.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Na spodnji sliki so označena potresna območja po svetu.

Formiranje naftnih polj seveda je povezano s premikanjem plošč (tako se nalagajo biološki sedimenti v globine), vendar je videti, da največja nahajališča niso v samih centrih aktivnosti potresnega območja, pač pa v bližini prelomov.

Primeri: največja nahajališča nafte so po ocenah v Venezueli, ki je blizu preloma, niso pa nahajališča v samem centru potresnih aktivnosti.
Arabska plošča z bogatimi nahajališči je obkoljena s prelomi, sami vrelci pa niso na potresnih točkah.
Libijski vrelci so tudi zunaj potresnih točk.
V Kanadi so tudi velike zaloge nafte, vendar spet ne tam, kjer so potresne točke.

Grčija je dobesedno prekrita s potresnimi točkami, tako da ni velike verjetnosti, da je tam kaj dosti nafte.

kind

Zelenc'
15. maj 2012
10
0
1
Sej to se ve, da jo ima. Samo je v bližini Turčije in si nobena od držav ne upa črpati zaradi konfliktov

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Pod Antarktiko so menda največje zaloge nafte, problem je le neprijazno vreme in kilometri debelega, premikajočega se ledu, ki uniči vsako cev, ki jo zvrtaš v globino