Citat:
Uporabnik godfather pravi:
Citat:
Uporabnik Master_of_Disaster pravi:
Je kdo z alter scene v zadnjem času bil na Lesbosu oz. natančneje v tamkajšnji Petri. Kakšen je omenjeni otok ?? Imam ogledan hotel v bližini
KLIK , pa razen tripadvizorja ni nekih hudih informacij
Jaz sem bil v začetku julija. Voda sploh ni mrzla nikjer, niti v Petri oz. na severu (saj Petra je v bistvu sever
). Razen, če je bistvo na morju, da je voda topla kot v kakšnih termah. No ja, saj imaš kar nekaj "term" tud na tem otoku, he he.
Otok sploh ni obljuden, večina populacije v glavnem mestu (Mitilini), ni veliko turistov oz. so samo v obmorskih vasicah (pa še to vzdržno). Ni zoprnih italijanov, so jih pa po obnašanju začeli dohitevati čehi in slovaki (pa še zmeraj vzdržno), je veliko nizozemcev (hude, dobre deklce
).
Obvezno rentaj motor, avto. Motor vsaj 125ccm.
Konkretno ta hotel je izven Petre, greš južno (peš cca. 1 km), kolikor sem poslušal komentarje ljudi, ki so bili tam je zadeva ok, dobra, prijazno osebje. Skratka, ni jim bilo hudega. Ampak cena se mi zdi pa visoka ker za manj dobiš enako dobro postrežbo drugje, npr. jaz sem bil
tu , pa sem bil popolnoma zadovoljen. Rabiš samo zajtrk, vse ostalo pa na poti.
V centru Petre je odličen lokal kjer imajo "gyros to go" (pod cerkvico), potem v Skala Sykaminis imaš dobro restavracijo v pristanišču, odlična "greek mezza" je v Kaloniju direkt na plaži. Mah, v bistvu kjerkoli sem bil, jedel, je bilo odlično (ok, ena slaba izkušnja). Aja, pa da nebi šel slučajno pa na grško večerjo, ki ti jo hoče poturiti agencija. Izogni se ji in jih ne poslušaj, npr.
tu je nateg in se jim izogni v velikem loku. Zadeva izgleda ok na slikah, v reali pa zanič hrana, kot da si v industrijski menzi.
Aja, če boš rental skuter pojdi
tu , dobra cena, dobri motorji, za razliko od ostalih v Petri (razf.kani motorji, nategi itd...). Reci, da ti je priporočil slovenec, pa se boš vse zmenil. Oče in sin, oba sta face pa še kavo ti skuha, he he.
Če boš šel na ogled okamenelega gozda, ne hodi po tistih hribih in dolinah (sploh ne v vročini), zapelji se čisto do konca otoka (zahodni del) v mesto Sigri in pojdi v tamkajšnji muzej. Vidiš vse, kdaj, zakaj se je kaj zgodilo, lepo v klimatiziranem muzeju in vse prikazano. Ostali čas potem raje izkoristi za plaže na tem delu. Severno 3 km od Sigrija je plaža dolga 1 km, kjer si popolnoma sam, je pa še en lokal s pivom po 2,5€.
To je na hitro, če te še kaj zanima pa vprašaj (v priponki plaža, kjer si sam).