græija 7

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
V čem je fora, da so grki silno nezadovoljni nad delovanjem vlade (sploh nad varčevanjem) in nočejo več delat, raje demonstrirajo, evropa jim pa še naprej denar posoja? Koga zdaj oni jebejo, nas al sebe?

Tega denarja ne bomo videli, kajneda? Kam to vodi?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Temu se reče bobu bob. Grki, ljudstvo je nazadovoljno in grejo na ulice. Pri nas se pa lahko vse dogaja, pa si govorimo, da saj drugače ne more bit !

Drugače pa, ja, Grčija je jama brez dna.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Se mi zdi da je Mencinger rekel, da bi bilo za vse najbolje, da bankrotirajo namesto, da jih futramo za prazen nič. Enostavno baje naj vsa ta pomoč ne bi bila zadosti, četudi damo še 2 paketa. Očitno se bojimo za evro.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.568
113
Grki so doslej na račun zadolževanja lepo živeli in zakaj bi se temu odpovedali?

Saj pri nas je isto, javna uprava se ni hotela odpovedati ugodnostim, pa četudi zaradi tega država propade. Uvedena je bila omejitev zaposlovanja, zaposlenih v JU pa je iz dneva v dan več.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
No ja, Muro je resil Starman, zdej jo imata druga dva lastnika, ki bosta se naprej furala biznis. Kar se je dalo resiti, je to to. Samo tako poceni sivilj v Sloveniji ne bo vec, kmalu pa tudi v Evropi.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.824
556
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
V čem je fora, da so grki silno nezadovoljni nad delovanjem vlade (sploh nad varčevanjem) in nočejo več delat, raje demonstrirajo, evropa jim pa še naprej denar posoja? Koga zdaj oni jebejo, nas al sebe?

Tega denarja ne bomo videli, kajneda? Kam to vodi?

Če sem jaz prav razumel so imeli 13 in 14 plačo, zgodaj v pokoj, zapufal so se po 3x pri vsakem, ki je dal denar.
In potem je butnila recesija in so rekli dost je bogatije in narod jasno na ulice. Pa vmes so enega 15 al koliko letnega otroka policaji ubil in je bila cela štala še zaradi tega. Protestniki pa kontra eni banki in ubil eno nosečnico....

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Grke je treba fliknit ven iz euro cone (denar, ne unija), pa naj prejemajo plače v drahmah, denar od turizma in izvoza pa v evrih.

Ker plač in penzij si, kot je očitno, v evrih ne zaslužijo
smile-1.gif
.

LP,
PIC

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Citat:
Uporabnik terencehill pravi:
No ja, Muro je resil Starman, zdej jo imata druga dva lastnika, ki bosta se naprej furala biznis. Kar se je dalo resiti, je to to. Samo tako poceni sivilj v Sloveniji ne bo vec, kmalu pa tudi v Evropi.

Boljša primerjava z Grčijo kot Mura so po mojem Slovenske železnice. Poizkuša naj nekdo na SŽ samo znižat plačo tistim ki itak nič ne delajo ?
Sicer pa na mojo veliko žalost tudi Slovenija gre v smeriGrčije. Tudi mi zadnja leta porabimo več kot naredimo.
uf-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
pri vsem tem je zanimivo to, da se vlade zadolžujejo in ne gospodarstvo, ali pa država jamči za velike gospodarske subjekte in ko ni denarja za vračilo dolga noben ne odgovarja.
Banke pa spet dajo nov paket kredita
stupid-1.gif

Na koncu pa se potem nekaj bank in nekaj držav sanira ali pa pizkuša sanirati z davkoplačevalskim denarjem več ali manj obubožanega srednjega sloja
Srednji sloj povsod v EU počasi crkava in če vlade ne bodo hitro ukrepale ne bo več denarja za tiste , ki samo bluzijo ( JU + politiki )

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Se mi zdi da je Mencinger rekel, da bi bilo za vse najbolje, da bankrotirajo namesto, da jih futramo za prazen nič. Enostavno baje naj vsa ta pomoč ne bi bila zadosti, četudi damo še 2 paketa. Očitno se bojimo za evro.
Lahko je rečt, naj grki znižajo plače, ukinejo regrese in 13 in14 plače, zmanjšajo javno porabo, gredo kasneje v penzijo.........
Ko je pa govora o slovencih, smo pa na referendumu proti pokojninskemu zakonu, ko kdo omeni zmanjšanje plač javne uprave je bil takoj štrajk.... bog ne daj da bi koga v JU odpustili, poslancev ne more bit manj ko 90, z vsemi privilegijami , občin je tud skoz več, in še poleg vsakega župana xx svetnikov, tajnic, čistilk......

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Lahko je rečt, naj grki znižajo plače, ukinejo regrese in 13 in14 plače, zmanjšajo javno porabo, gredo kasneje v penzijo.........
Ko je pa govora o slovencih, smo pa na referendumu proti pokojninskemu zakonu, ko kdo omeni zmanjšanje plač javne uprave je bil takoj štrajk.... bog ne daj da bi koga v JU odpustili, poslancev ne more bit manj ko 90, z vsemi privilegijami , občin je tud skoz več, in še poleg vsakega župana xx svetnikov, tajnic, čistilk......

zmaga.gif

Žalostno je, da pride pri nas do referenduma in folk glasuje večinoma proti Pahorju in ne proti reformam
stupid-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Vsakemu posamezniku je jasno, da v nedogled ne bo šlo, zaslužiti mesečno 1000€ in trošiti mesečno 1200€... Za kratek čas ja, so kakšni večji izdatki, ampak v končni fazi če gre 1000€ not, gre tudi ven lahko samo 1000€... Naša preljuba država pa mesečno zabrede 200MIO€ v minus... Vsak mesec...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Vsakemu posamezniku je jasno, da v nedogled ne bo šlo, zaslužiti mesečno 1000€ in trošiti mesečno 1200€... Za kratek čas ja, so kakšni večji izdatki, ampak v končni fazi če gre 1000€ not, gre tudi ven lahko samo 1000€... Naša preljuba država pa mesečno zabrede 200MIO€ v minus... Vsak mesec...
Tako je.
Ampak hotel sem rečt, da za tiste, ki imajo največ nasvetov, kako in kje naj bi grki začeli varčevati, ti nasveti kar naenkrat niso sprejemljivi, če bi jih začeli udejanjat na slovencih.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

zmaga.gif

Žalostno je, da pride pri nas do referenduma in folk glasuje večinoma proti Pahorju in ne proti reformam
stupid-1.gif

Torej kje je problem? V Slovencih, ki nočejo sprejeti nobene spremembe ali ker nezaupajo ljudem, ki jim te reforme "visljujejo"

Glede na vse spremembe, ki so jih sploh v gospodarstvu sprejli ljudje se upam, trditi, da je problem v nezaupanju.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

zmaga.gif

stupid-1.gif

Torej kje je problem? V Slovencih, ki nočejo sprejeti nobene spremembe ali ker nezaupajo ljudem, ki jim te reforme "visljujejo"

Glede na vse spremembe, ki so jih sploh v gospodarstvu sprejli ljudje se upam, trditi, da je problem v nezaupanju.
Tu si pozabil še eno pomemno stran v tem dogajanju. So namreč tudi takšni, ki mislijo : slabše bo šlo ljudem, lažje bomo zmagali na naslednjih volitvah.
In se temu primerno obnašajo in po svojih zmožnostih rušijo vse, tudi dobre poteze sedanje vlade. ker razmišljajo, bolj bo ta vlada zajebala, toliko lažje bo opoziciji na naslednjih volitvah.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

Dej dej. Meni verjemi če bi mi imeli plače in ostalo tako kot v avstriji in nemčiji bi večina ljudi glasovala ZA.

Tako je pa sranje, s pokojninsko reformo bi bilo samo še večje sranje. Ljudje že tako nimajo kam otrok dat (ni vrtcev) ko pa dobiš vrtec te pa ogulijo za minimalno 200 eur, in če pogledamo da je mediana v sloveniji okrog 700 eur, to ni tako malo denarja. Tako imaš pa vsaj upanje da ga bodo lahko stari starši čuvali, medtem ko boš cel dan v slulžbi delal za socialno podporo.

LP

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Tako je.
Ampak hotel sem rečt, da za tiste, ki imajo največ nasvetov, kako in kje naj bi grki začeli varčevati, ti nasveti kar naenkrat niso sprejemljivi, če bi jih začeli udejanjat na slovencih.
Naš problem je jasen, prevelika oziroma predraga javna uprava... Če ne bo šlo drugače, bo treba določene stvari sprivatizirati, takrat se bo na porabo gledalo bolj gospodarno. Toneče velikane kot so SLO Železnice in podobni projekti prodati, ko bo državni aparat veliko manj požrešen, se lahko zmanjšajo tudi davki in bomo postali bolj zanimivi za vse...