Gradnja bajte - ostali stroški

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
PVC bi bila 9k. Pustimo debato kaj je boljše PVC ali alu-les. Jaz lesa nočem več, niti v kombinaciji alu-les.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ja, zato sem to napisal. Da bo malo favšije.

Resnica je takšna, da je ženi še to pretemno. :S

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Mogoče naj se preseli iz temačnih štajerskih krajev na bolj sončne konce in boš videl, da včasih veliko steklenih površin ni ravno velikanska pridobitev.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.347
113
Temu se reče ženin humor, nežni overkill
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
PVC bi bila 9k. Pustimo debato kaj je boljše PVC ali alu-les. Jaz lesa nočem več, niti v kombinaciji alu-les.

Cak, ko pvc dobi barvo narave, ko se mal nakrivi.
Mislis, da so ga iz eko programa vrgli kar tako? Obstojnost? Haha.

Ampak ok. Mas malo oken in za jurja sem falil.

Dejmo z elektriko ugotovit od kje ti 700 in voda 350.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
hm.. za 3 jurje si pa res falil. Ampak OK, PVC ima svoje prednosti, ukrivil se bo enako ali celo manj kot les, vzdrževanje je pa na strani PVCja. Zdaj ali ti je res najboljše izbrati alu-les, tvoja zadeva. Sem že prej pisal.. če mora biti najboljše, potem cena eksponentno raste. Lahko se pa omejiš. ravno tako eksponentno raste cena z velikostjo hiše oziroma etažami. Jaz pri najboljši volji ne morem razumet ljudi, ki si delajo 3 etažne ali celo več hiše, na koncu ko bosta dva ali en otrok šla po svoje, boste pa kaj? Mentaliteta vzhodnega konca Slovenije iz prve roke. Na našem koncu je to hvala bogu drugače.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
No, saj počasi boš pa priznal, da si sam naredil eno drevesno otroško hišico.
smile-1.gif

Ne bi, hvala :D sori če pa ti živiš v 1000m2 gradu, ki ga ne moreš vzdrževati, je tvoj problem. tičino slovenceljstvo :D

50m cevi za vodo razpelajt po etažah čist odovolj, če si razporedil prostore tako, da so takšni ki potrebujejo vodo blizu skupaj. Jasno pa da če ste si razporedili kot da bi jih s fračo nastreljal, potem pa ne gre.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Jaz pri najboljši volji ne morem razumet ljudi, ki si delajo 3 etažne ali celo več hiše, na koncu ko bosta dva ali en otrok šla po svoje, boste pa kaj? Mentaliteta vzhodnega konca Slovenije iz prve roke. Na našem koncu je to hvala bogu drugače.

Na vašem koncu je pa 300m2 standard za en ostareli par?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Predvidevam, da meni bi bilo dovolj tudi 100m2. Poleg tega ne bom potreboval niti bazena več, ali pa ja, kdo ve.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Imaš prav. Do Vimarja nisem prišel in niti ne bom. Pri Vimarju sem se obrnil, 25€ za pokrovček ne dam. Dve omarici 25€ vsaka, 15 kolutov cevi po diskontni ceni niti ne vem koliko je bilo, mislim da 100€, doze par 10€. Kabel je znajdi se, v SLO so zlatarji, naroči si ga iz drugje. Varovalke isto. Pod črto 700 za obe etaži. Seveda ne štejem tukaj luči in lustrov.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Cak, ko pvc dobi barvo narave, ko se mal nakrivi.
Mislis, da so ga iz eko programa vrgli kar tako? Obstojnost? Haha.

...
Sem pred tam 20 leti na hiši menjal lesena okna za PVC pa še nobeno ni dobilo barvo narave ali se nakrivilo. V vsem tem času z njimi nisem ime nič (zero, nada, null...) stroškov vzdrževanja. Niti ne sliši več lesnih črvov, kot sem jih prej v lesenih oknih.
Če pa jih po tridesetih letih zopet menjam in zdržijo toliko bom še vedno na profitu.Pa verjetno bodo nova PVC okna imela še boljšo izolativnost kot trideset let stara alu-les.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ksz...

Ne da bi bil pameten, nisem zidal, kot kaze verjetno nikol ne bom, bi pa si zelel...ampak, spremljam par kolegov, ki so se podali v te vode. Sumasumarum, ce mene kdo vprasa bajte pod 300k ne mores narest, govorim o kompletu. Na koncu presezes budget ali pa spis v napol narejeni bajti se 10 let. Zgodbice o 500-700 eur kvadrat zidane itd. so zame za lase privlecene. Ja, ce pol stvari naredis sam, ampak ali imas cas? Skratka za solidno narejeno bajturino in solidno veliko na normalni parceli v bliznji okolici LJ je med 300 in 400k. Solidna parcela je takoj 100 ali pa par ficnikov manj. Papirji in da zacnes se tistih 20 recimo potem pa bajta in se vsa okolica, denar kar usiha.