GPS Sledilna naprava namesto alarma?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Vem kako deluje GPS, saj si samo natančeje opredelil moje besede.
wink-1.gif

Dejstvo pa je, da veliko ljudi misli, da GPS navigacije & stuff signal tudi oddajajo, kar ni res. Celo v medijih (24kur) je že bilo zaslediti novico, da so izsledili roparje GPS navigacijskih naprav.
stupid-1.gif

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Seveda izsledijo tatove GPS naprav. Enako kot tatove navadnih avtoradijev. To da je naprava vsebovala GPS del je samo gola slučajnost - nikjer ni pisalo da je šlo za "tracker" = (GPS+GSM). Tudi policaji imajo kdaj srečo
smile-1.gif

SPECI

Zelenc'
23. apr 2008
6
0
1
Nevem, moje izkušnje s Haicom-om niso ravno tolk grozne; res kdaj pa kdaj treba 2x ponovit klic al pa 2x kej vtipkat, sam da pa nebi delovala, pa sploh ni res! Za ta dnar dobiš napravo za navigacijo, sledenje, alarm in četud ni ravno profesionalna zadeva, je svojih 300 Evrov vredna.
Tisti z Maybach-i boste pa res moral razmislit o zavarovanju namest alarma, ker bo interes nepridipravov bistveno večji, kot pa za moj 10k Evrov vredn pleh, kjer se nepridiprav ne bo ravno angažiru z 20k Evrov vredno opremo proti razorožitvi zaščitnih pripomočkov
bonk.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Če bom imel dražji avto bom dal vgraditi oz .bom vgradil eksplozivno napravo v rezervoar za proženje pa bo poskrbel telefon . Varnost ; koda

Potem boš obtožen umora (res. Pač, to je banana sodstvo )...

Ko si jaz kupm nov avto, gre notr dodatni akumulator teh zračna hupa s šleparja. Me zanima, kolk časa si upa kdo držat glavo v prostoru, kjer ti tist nabija na ušesa...
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
u ta tema je pa iz formalina... foter je imel tako napravo v avtu že pred letom 2000, sam naredil, pa takrat še ni bilo nekega interesa za to... zdaj ima pa že vsak enga garmina

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kaj pa če ti z avta vse poberejo, ko je lepo parkiran doma na parkirišču, kaj ti potem koristi gps?
confused-1.gif

Še vedno raje vem da mi avto olupajo pa ga na kasko uredim nazaj, kot pa da mi ga odpeljejo brez gps in se jebem z zavarovalnico.

Sicer pa olupijo na leto 10 avtov, vkradejo pa 500+.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Če bom imel dražji avto bom dal vgraditi oz .bom vgradil eksplozivno napravo v rezervoar za proženje pa bo poskrbel telefon . Varnost ; koda

Potem boš obtožen umora (res. Pač, to je banana sodstvo )...

Ko si jaz kupm nov avto, gre notr dodatni akumulator teh zračna hupa s šleparja. Me zanima, kolk časa si upa kdo držat glavo v prostoru, kjer ti tist nabija na ušesa...
zmaga.gif

Če vkradejo moj avto, ga policija ne najde, pol pa ta avto raznese.... Kaj madonca sem jaz kriv če je nekemu mafijozotu razneslo (MOJ!!)
avto.
smirk-1.gif

Če pa ma kdo slike, kako vgrajujem C4 v rezervar, pol pa vse priznam.
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ko spremljam navigacijo pač vedno odčitava kje se avto nahaja. Sej avto oz. ta gps naprava mora oddajati povratne info, da se avto premika. A ni tako?

Ni tako. GPS sprejemnik (navigacija) samo prejema podatke o položaju satelitov. Iz teh podatkov izračuna položaj na Zemlji.

Res je.

Pred kakim letom ko so v Mb odpeljali 08' 7maka, se je plehar "javil" v minhen iz nekega celjskega skladišča. Po manj kot 24 urah je
avto že bil v drugi barvi z drugimi platišči in IT tablicami,... Pobravan pa je bil tako lepo, da se lastnik sploh ni pritoževal.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.
Prav zanimivo mi je, da tovrstni moduli niso bolje razširjeni/jih sploh ni bogvekoliko na tržišču.
rolleyes-1.gif

KO si bom lahko privoščil avto ki bo vreden več od malo boljšega mobitela, si bom omislil nekaj takega. Sem že razmišljal v tej smeri, ampak če se ne da kupit, bomo pa doma nekaj spacali...pa po vsej verjetnosti bo še bolje delalo od kupljenih pogruntavščin, pa še ceneje bo
grin1.gif

Lp

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Je kdo pomislil, da ce ima avto vreden kraje, da zadeva zmrzne, ko ga nalozijo v kontejner?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če koga zanima tak sistem za sledenje vozila lahko pogleda na delovanje na tej strani:

http://tracker.jernej.org
up. ime: test
geslo: test

Prosil bi, da se nastavitev ne spreminja.
Kdor bi to potreboval kot zaščito proti kraji, mu bo zanimiva funkcija "Dovoljeno območje", ki omogoča pošiljanje SMS sporočila v trenutku, ko vozilo zapusti označeno območje.

Naprava, ki se vgradi v avto je velikosti 11*6*3cm, stane okrog 300 evrov, mesečno strošek pa ne presega 10 evrov (stvar dogovora).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Kaj takega pa res nismo testirali. Zadeva načeloma deluje real-time. Torej trenutno lokacijo takoj pošlje na strežnik (če je GPRS povezava na voljo). Če pa omrežje ni na voljo, se pa lokacije shranjujejo v pomnilnik in se pošljejo takoj, ko je spet v omrežju. Ampak med tem ves čas išče omrežje (razen, če je v tujini - roaming)... tako da res ne vem, kako bi vplivalo na vso elektroniko v letalu. GPS signal pa mislim, da ne bi smel biti problem, če se antena postavi na pametno mesto.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, koliko elektrike pa pokuri tale zadeva?
Predvidevam, da imaš v "črni škatli" gps sprejemnik, mikrokontroler in gsm modul, torej ne prav dosti, spet pa ne zanemarljivo malo? 300€ se mi zdi pa kar ugodno ker od oka, za kake 100€ more bit samo materjala
rolleyes-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Dobro predvidevaš - v škati je:
GPS modul
GSM modul
mikrokontroler
potem pa še par ledic, varovalke, napajalno vezje, vezje za nadzor delovanja...

PS: materjala z anenami je več kot za 100 evrov

PPS: pokuri: v delovanju okrog 100mA, v mirovanju okorog 10-20 mA

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Glede na vse napisano ne pozabit da elektronika ni vse. Sama naprava za sledenje potrebuje hudičevo dober firmware; večina poceni robe na slo trgu odpove že če zamenjaš sim kartico (drugi protokoli in nastavitve), da ne omenimo kako dobro (če) deluje stvar v tujini. Ni malo ljudi, ki so za roaming svojega GPS trackerja dobili račun 10x večji od cene naprave!
stupid-1.gif