Gotof je!

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej je blo v trenutku tak, ko da bi bombo vrgel (no najprej je res parkrat fajn vsekalo, nimam pojma kaj so idioti meli zraven, po moje so se takrat odločli za solzilec). Folk se je naenkrat obrnil in nazaj bežal. Kot pravim smo tak srečo meli, da smo bili dovolj zadaj, da smo se lahko vmaknli. Pol smo šli stran proti Slaviji, pa so samo od vsepovsod policajih prihajali, po moje jih drugje po SLO sploh ni nič ostalo
tongue-1.gif

Samo sem gledal na enem videu, da so najprej uporabljali majhne 'osebne' solzilce, a pol pa so iz helikopterja vrgli večjega?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.934
6.977
113
Na rtvslo je nek "miličnik" dejal, da jih je bilo "občutno več" kot 200, policistov torej, točne številke pa ne sme povedat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik der_Starke pravi:
Baje, da so neki splezali na obcino... ve kdo kaj vec?

Na rotovž so splezali in sunili zastavo, to je bilo že precej na koncu, po spopadih.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Gorenak pride v Maribor žaliti Mariborčane, da ne znajo misliti s svojo glavo. Da so zavedeni.
jezen.gif

Brez dvoma je njegova izjava povsem neprimerna in neokusna za tiste udeležence (veliko večino), ki so mirno in dostojanstveno izražali svoje nestrinjanje s trenutnim stanjem.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Jp 3x so ga vrgli iz helikoptera z 2 sekundnim razmikom, zgledalo je ko raketa za novo leto.
Pol se pa razleti kot kasetna bomba, okrog mene je padlo nekje 12 palčk velikosti petard pol pa naenkrat, kot bi vtrgalo hidrant se je iz njih skadilo in v momentu popolna megla, ko sem se okrog obrnil je bil na drugi strani isti pogled.
V momentu več nisem mogel ne vdihnit in ne izdihnit, pa še veter je pihal dol proti kugli, tako da bolj si hotel priti na zrak bolj ti je odzadaj v hrbet tiščalo solzivec.
Mobilno omrežje je pa počepnilo kot, da bi bilo novo leto, kogarkoli si klical ga nisi mogel dobit.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Če si si vodo polival preko je samo še bolj žgalo.
S Snecerjem smo vmes malo šli poplaknit grlo in nato nazaj na trg in so bili vsi obrnjeni proti občini.
Uspelo pa nam je priti samo do Vinaga ko so iz helikopterja vrgli solzilec.
Sem nekaj malega gledal na Snecerjevem telefonu kaj je posnel in se lepo vidi.
Ko bo dal gor video boš lahko videl kaka tišina je bila potem pa naenkrat solzilec, v tisti megli sem bil not ko boš videl ko se Snecer od kugle nazaj obrne, ker sem iskal kje je moja, ker so mi jo iz rok vtrgali ko so začeli letet.

Drugače najbolje pomaga mleko. Saj tako sem videl po fotografijah iz grških protestov tam pomoje imajo kar nekaj prakse s tem kaj je dobro in kaj ne

I

Izbrisan uporabnik #488

Počasi bo naložen mirni del sprehajanja, potem pa bo sledila ulica
smile-1.gif

Boljše, da vse vidite, da boste vidli kdo je delal pizdarije in da je takšna sila povsem nepotrebna, mladež je začela lamat, ker so dobili solzilec. Ko smo se umikali proti trgu Leona Štuklja so ljudje noreli zaradi izdajalskega napada policije. Vem da morajo opravljat svoje delo, a njihova intervencija sploh ni bila potrebna.

Aretirati bi morali Kanglerja, edini krivec za nastalo situacijo.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.937
572
113
Po Gorenakovo

Notranji minister Vinko Gorenak je nocoj v Mariboru poudaril, da so današnje demonstracije proti županu Francu Kanglerju »ilegalne, niso prijavljene in niso dovoljene«. »Velika večina ljudi je zlorabljenih; zlorabljenih od skupine nekaj sto organizatorjev, ki so izzvali tudi nasilje,« je dejal in pozval ljudi, naj ne nasedajo provokatorjem.

»Policija je na to nasilje odgovorila,« je dejal minister v nocojšnji izjavi za medije v Mariboru in pozval novinarje, da korektno opravijo svojo nalogo in ne pretiravajo pri poročanju o protestu. »V tem trenutku so demonstracije končane. Tu in tam imamo opravka še s posamezniki, ki se še niso razšli,« je pojasnil.

»Legitimne so mnoge zahteve. Ljudje pričakujejo marsikaj. A to je treba reševati na miren način in ne nasedati skupinam provokatorjev, ki lahko pripeljejo do nasilja. In danes so pripeljali do nasilja,« je še povedal Gorenak. »Tudi če nekdo misli, da je anonimen organizator, je odgovoren za škodo in odgovoren za nasilje. In naredili bomo vse, da se ti ljudje izsledijo in pripeljejo pred roko pravice,« je dodal.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger je povedal, da so napoved protesta ocenili za dogodek z visoko stopnjo tveganja in mariborski policijski upravi poslali na pomoč okrepitve. »Sam sem vodil že veliko štabov, a takšnega nasilja še nisem videl,« je dejal. Po njegovih ocenah je očitno, da so nekateri posamezniki prišli na shod izključno z namenom sprovocirati nemire. »Če je namen demonstracij ogrožanje varnosti ljudi in premoženja, bi predlagal, da se organizirajo drugačne oblike protesta in da ljudje na takšne dogodke ne hodijo,« je dodal. (STA)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgleda smo vso 'zanimivo' dogajanje zamudli
crazy1.gif
Pa kolkor vidim smo meli ful srečo, da nismo šli proti grajskemu trgu ampak proti Slaviji in do avta:

Za telefoniranje pa nisem niti opazil med protestom, šele zaj doma sem dobil 3 sms-e o neodgovorjenih klicih. Pa kaj so ble zabasane bazne al so jih izklopli? Po moje so ble sicer zabasane, ker je ziher vsak htel na net posnetke uploadat.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
KSZ

Mogoče pa celo nastopi čas ko bo potrebno za svoje odločitve začeti sprejemati odgovornost!

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Počasi bo naložen mirni del sprehajanja, potem pa bo sledila ulica
smile-1.gif

Boljše, da vse vidite, da boste vidli kdo je delal pizdarije in da je takšna sila povsem nepotrebna, mladež je začela lamat, ker so dobili solzilec. Ko smo se umikali proti trgu Leona Štuklja so ljudje noreli zaradi izdajalskega napada policije. Vem da morajo opravljat svoje delo, a njihova intervencija sploh ni bila potrebna.

Aretirati bi morali Kanglerja, edini krivec za nastalo situacijo.

Do kdaj si snemal? Jaz/mi sem po ciscenju rotovskega trga pocasi odrinil

I

Izbrisan uporabnik #488

Do 21.00 ure nekje?, na rotovžu sem bil nazadnje in odšel, ko se je stanje umirjalo rahlo.

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Vir: ORF
Aufstand gegen Bürgermeister von Maribor
Mehr als 10.000 Slowenen haben heute in der Stadt Maribor versucht, das Rathaus dieser zweitgrößten Stadt im Land zu stürmen. Das berichteten die Medien übereinstimmend. Sie wollten damit den Rücktritt von Bürgermeister Franc Kangler erzwingen, dem Korruption vorgeworfen wird. Die Polizei habe Tränengas eingesetzt, um das Rathaus zu verteidigen.

Die Demonstranten steckten Plakate in Brand und warfen Steine, Eier, Tomaten und Bananen. „Je früher er zurücktritt, desto eher gibt es wieder Frieden“ und „Er ist fertig!“, hieß es auf Transparenten. Mindestens zehn Polizisten seien verletzt worden, meldete das Fernsehen RTV Slo.