Gospodarska kriza v zdravstvu...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.181
113
V poročilih sem gledal kake izgube prikazuje ZZZS, z izgovorom na svetovno gospodarstko krizo.

Potem se pa vprašam.. kriza v zdravstvu WTF?? A ljudje v krizi manj zbolevajo, a plačujejo manj prispevkov, a porabijo več zdravil.

Odgovor je da v njigovo blagajno priteče enak denar kot je doslej, ker si dodpolnilno zavarovanje plačujemo še naprej kot smo si doslej. Ljudje enako obolevajo. To jer je edini vzrok lahko samo to da zdravniki zahtevajo večje plače. Kar pa spet nima veze, ker večjih plač še niso dobili.

Poanta vsega je to, da velika večina organizacij, podjetij itd. izrablja krizo, ki je v bistvu ni. Torej je le beden izgovor za uveljavljanje določenih interesov. In prav zaradi teh po menjem bebcev, se lahko zgodi, da kriza prizadane tiste panoge, ki jih drugače nebi.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
V poročilih sem gledal kake izgube prikazuje ZZZS, z izgovorom na svetovno gospodarstko krizo.

Potem se pa vprašam.. kriza v zdravstvu WTF?? A ljudje v krizi manj zbolevajo, a plačujejo manj prispevkov, a porabijo več zdravil.

Poanta vsega je to, da velika večina organizacij, podjetij itd. izrablja krizo, ki je v bistvu ni. Torej je le beden izgovor za uveljavljanje določenih interesov. In prav zaradi teh po menjem bebcev, se lahko zgodi, da kriza prizadane tiste panoge, ki jih drugače nebi.

Kriza, ki jo je izjemno spretno generiral svetovni kapital, da je poceni prišel do delnic, nepremičnin in še česa, seveda niti slučajno nima takega obsega, kot to hočejo prikazovati nekateri...

Mnogi so seveda krizo že izrabili (ameriške in nekatere evropske banke), drugi jo še bodo, oziroma premišljajo, kako bi jo.

Je pa treba vedeti, da VSAKA mantra (kriza, kriza, kriza...) čez čas izgubi moč in takrat si bo potrebno izmisliti kakšno novo mantro, ki bo spet delovala. Tale kmalu ne bo več...

Tako, da ne nasedat vsakemu joku vsake inštitucije, organa, ali zavoda.
Dokler za svoje NEdelo prejemajo od 700 pa vse do 10.000 evrov in več neto plače, o kakšni krizi ni govora. Vsaj pri njih ne...
Šele ko bodo šli njihovi osebni dohodki na 20% sedanjih (kar ne bo NIKOLI), bi lahko začeli govoriti o krizi. Prej ne.
Bolje bi se bilo pogovarjati o njihovi katastrofalni storilnosti...

Nazadnje urejeno:

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
V sobotnem Delu je bila z najmanjšimi možnimi črkami čisto v spodnjem levem kotu, a vseeno na 2. strani objavljena vestička, da bo Vzajemna zvišala premije... sploh ne bi opazila, če se mi ne bi polila kava prav po tem delu časopisa...

Gre za dve vprašanji: sama vsebina, še bolj pa me jezi način sporočanja... da se ja ne bi opazilo
jezen.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Jaz plačujem zavarovnje pri Adriaticu. Zadnji račun (za tri mesece) je večji za 20 evrov...
Pri sedanji deflaciji (letna inflacija bo v Sloveniji po oceni strokovnjakov manj kot 2%) dvig premije za skoraj 30%?

Ja, balkan je stanje duha. In glave se balkanskega razmišljanja žal NE DA očistiti...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Kriza, ki jo je izjemno spretno generiral svetovni kapital, da je poceni prišel do delnic, nepremičnin in še česa, seveda niti slučajno nima takega obsega, kot to hočejo prikazovati nekateri...

Mnogi so seveda krizo že izrabili (ameriške in nekatere evropske banke), drugi jo še bodo, oziroma premišljajo, kako bi jo.

Je pa treba vedeti, da VSAKA mantra (kriza, kriza, kriza...) čez čas izgubi moč in takrat si bo potrebno izmisliti kakšno novo mantro, ki bo spet delovala. Tale kmalu ne bo več...

Tako, da ne nasedat vsakemu joku vsake inštitucije, organa, ali zavoda.
Dokler za svoje NEdelo prejemajo od 700 pa vse do 10.000 evrov in več neto plače, o kakšni krizi ni govora. Vsaj pri njih ne...
Šele ko bodo šli njihovi osebni dohodki na 20% sedanjih (kar ne bo NIKOLI), bi lahko začeli govoriti o krizi. Prej ne.
Bolje bi se bilo pogovarjati o njihovi katastrofalni storilnosti...

Evo te jaz povabim v en dopoldanski turnus, ko zelo verjetno 5 dni ne boš videl malice wc-pa samo ko bo zelo nujno....pa se bova pol o moji storilnosti pogovarjala....
Želim povedat, da ne metat vse v isti koš!
Z ostalim o umetno ustvarjeni krizi bi se pa kar strinjal.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz opažam, da vseposod malo paniko zganjajo, cene storitev se višajo, vseposod ti napišejo malo večji račun...
Nekaj se dogaja v tem smislu, ampak mediji vse napihnejo in bo zato še slabše. Mene zanima kolkokrat so voditelji rekli na poptv gospodarska finančna kriza....to radi skoz ponavljajo tisti, ki jim nikol ne bo frke.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
se mi zdi da je 40% prebivalcev naše države že vsaj 10let v finančni krizi.
kakor je ekdo že omenil je to dobra propaganda dokler se ne bo zlajnalo.nekaj podobnegase je dogajalo z nafto ko so umetno višali ceno

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Se strinjam. Že od vstopa v EU nam je bilo jasno kam bo zadeva šla...ful na slabše. Rulja sicer verjame vsemu, tista praznovanja ob vstopu v EU....Jao, sem si mislila kakšno domišljijo imajo eni
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
če pa zdaj nebi bili v eu, pa bi nas kriza obšla in bi živeli v raju z plačami 2k€?
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Dokler se bodo zdravstveni objekti gradili 10+ let, prekoračili začetne proračune za 3x, bili vmes spreminjani in zato samo na pol funkcionalni, vgrajena oprema pa ne bo delovala - do takrat ne bo dovolj denarja za zdravstvo.
Dokler bo organizacija taka kot je, ne bo dovolj denarja za zdravstvo.
Nič se ne premakne, ker se ni treba. Dokler ne bo konkurence, bomo capljali na mestu.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Dokler se bodo zdravstveni objekti gradili 10+ let, prekoračili začetne proračune za 3x, bili vmes spreminjani in zato samo na pol funkcionalni, vgrajena oprema pa ne bo delovala - do takrat ne bo dovolj denarja za zdravstvo.
Nič se ne premakne, ker se ni treba. Dokler ne bo konkurence, bomo capljali na mestu.

ja ker ostali objekti (npr. predor šentvid) se pa pri nas zgradijo pred rokom, za cenejši denar in še bolj kvalitetno, kot je bilo dogovorjeno
bonk.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Res je, v zdravstvu ponikne OGROMNO denarja, ker na račun našega zdravja služi mnogo prisklednikov, odgovorni pa nimajo moči/želje, da se zadeve spremenijo. Nafookamo pa zavarovanci, ki plačujemo vedno več, prispevki so izredno visoki in še vedno ne navzgor omejeni. Te dni sem prebral, da je zaradi krize zdravstvena blagajna decembra utrpela viden padec vplačil. Cifro sem pozabil, mogoče 6%?

Jest se te igre ne grem več oz. zanjo nisem več pripravljen plačevat. Od naslednjega tedna bo Fakin od mene pokasiral 14€ na mesec, prej so si vzeli ene 25x toliko. Sem si vzel en daljši dopust in bom v miru opazoval kaj bo z našo državo, gopsodarstvom, socialo, zdravstvom... Če gre vse v 3 p.m. mi je prav malo mar - v smislu unega vica o rejverju in zlati ribici: "sam da dogaja, sam da se muva".

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.181
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Pozabil si povedat še tole : dokler bo SCT gradil karkoli v naši državi, tako dolgo ne bo denarja, ne bo funkcionalnosti itd...