Gorivo za vozila preplačamo

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Izračunaj...poglej kateri tip števca imaš, kolikšna je toleranca in vzameš max vrednost v negativo in dobiš toliko, kot te skubijo
wink-1.gif

Eni mislijo, da če ma avto 60l da bodo not spravli 59,568L, sej pa števci ne švinlajo za deset litrov, moj ma po papirjih 65l, not pa mi gre lepo preko 70L ko je zares prazen. Al me za deset litrov skubijo? Ker če me za deset litrov skubijo, pol mi tudi računalnik laže, potemtakem mi avto ne žere 5,5 ampak 4,5; kar pa je poraba Polota 1.6TDI, ki ma manjši motor pa kake pol tone manj.

Lovska v videu je le "Eni se pritožujejo da gre v avto več kot je po papirjih" v tem primeru 125ml?

Kaj pa cev do rezervara, so imeli popolnoma do konca spraznjen rezervar in so se na hlapih pripeljali.

Če švingla za bencin, pol švinla za kurilca tudi, ko sem še kurilca vozil domov za pečko
evil.gif
, je v 25l posodo šlo vedno
25L (načeloma če že do vrha, je bilo 26L, za en liter na 26L pa dvomim da bi nas upali nafukavat. (prej da je posoda za 5l EU ziher,
in more bit tolko in tolko lufta.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa, če so za to krivi proizvajalci?

Pri radarjih, se tudi vedno odšteje toleranca, nihče še nikoli ni dobil kazni, ker bi mu prišteli toleranco, tam je pa ok, tu se pa bunite za cente?

Dejansko je toleranca zarad tega, ker na 3kmh natančno je nemogoče konstantno držat hitrost, niti s tempomatom, in če ti
pelješ z nogo al pa s tempomatom 50km, bo v 500km hitrost vozila med 47-53kmh, govorim za normalno cesto ne pa nalete na breg gor/dol, je pa res da tut števci na veliki večini vozil lažejo v minus, ko se pelješ 50 po cajgerju, greš tam 47-49kmh, odvisno od vozila.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uau, kako temeljita reziskava. Res

Kak bi pa ti izvedel raziskavo? Res me zanima kaj še polek take naprave ki v mililitre natančno meri, bi po tvoje blo res nujno potrebno?

Kak Nasin raketni znanstvenik? Mogoče kak hud fizik ki bi še shlapljeno gorivo med točenjem privzel?

Eni nemorte s svoje kože pa kaj pohvalit, pa če bi nekdo bil obrit, bi rekli da pa ma vseeno eno dlako za ušesom.

Lej drecka, če hočeš delati kakršnekoli zaključke, moreš imeti večji vzorec. Ne samo 3 pumpe
smirk-1.gif

Ankete o volitvah tudi ne izvajajo le na petih vprašanih

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
Zdaj pa vsi na stare Petrole tankat, tam dobite več goriva za vaš dinar

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uau, kako temeljita reziskava. Res

Kak bi pa ti izvedel raziskavo? Res me zanima kaj še polek take naprave ki v mililitre natančno meri, bi po tvoje blo res nujno potrebno?

Kak Nasin raketni znanstvenik? Mogoče kak hud fizik ki bi še shlapljeno gorivo med točenjem privzel?

Eni nemorte s svoje kože pa kaj pohvalit, pa če bi nekdo bil obrit, bi rekli da pa ma vseeno eno dlako za ušesom.

Lej drecka, če hočeš delati kakršnekoli zaključke, moreš imeti večji vzorec. Ne samo 3 pumpe
smirk-1.gif

Ankete o volitvah tudi ne izvajajo le na petih vprašanih

Na tri pumpe so šli (kok sem videl na tiste najbolj ferkventne), in kaj ti pomaga 5 pump z malo obiska, če pa ena pumpa z
nenormalno velikim obiskom toči za 10 vaških, 3 take pumpe pa mas vbistvu 40 malih.

Šli so na OMV, petrol in tuš ali mol če se ne motim, to je to.

Al bi ti za 3min reportažo najel ekipo in jih zaposlil za cel mesec. In plačal bencin ki se natoči, ga prevažal okoli,
moreš vedet da na 10ih pumpah bi meli že 500l goriva, na 100ih 5000L; kje češ to skladiščit, mimogrede to je 6k€,
plačat delavce in vse ostalo; govorima stroška vsaj 15k; za tri minutno reportažo, ki tako ali tako nebo vplivala nato
al bomo poštelali te števce ali ne.

Daj malo matematiko povzet, je kr ok reportaža za slovenski budget.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Osebno nekako vem to že dolgo časa. Vem tudi za "ročko" na lokalni črpalki, kjer pri cca 50-litrih natankam 2 litra manj kot na 90 % ostalih točk po Sloveniji. Odstopanja definitivno so.