Gorivo, alkohol in tobak cene gredo gor

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Itak znate vsi samo jambrat pa jamBrat. PAmetnih rešitev pa noben nima. Najlažje je kritizirat in druge krivit za vaše mizerično življenje.

a bi pameten nasvet?
ga boš odnesel bratuškovi?
prsežeš pr zvezdi?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Itak znate vsi samo jamrat pa jamrat. PAmetnih rešitev pa noben nima. Najlažje je kritizirat in druge krivit za vaše mizerično življenje.

Sorry k je navadni davkoplačevalec kriv za 23 letno ropanje države. Tajkuni, politiki so pa vsi cvetke.
Rešitve bi morala imeti stroka in politika, saj so vsi dipl, dr......To ni naloga navadnega delavca,

Te isti davkoplačevalci gredo potem na volitve in volijo iste buksnle pol se pa pritožujejo. Kje ej to logika?

Ko so šli nazadnje čiki gor in alkohol se njuna poraba ni nič poslabšala.

glede prve točke..najdi mi nebuksla.

glede druge..si prepričan?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
kobila pa s prstom v riti
hysterical-1.gif
Alenka Bratušek tega ne dela zaradi sebe temveč zaradi države, ki za svoje delovanje in ugodnosti državljanov pač potrebuje denar.

Njej se plača ne bo dvignila in tudi njo bo udarilo po žepu.

Vsak lahko v desnem kvadratku izbere, kaj lahko pogreša in prepriča še ostale državljane (uporabnike), da se temu odrečejo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Itak znate vsi samo jamrat pa jamrat. PAmetnih rešitev pa noben nima. Najlažje je kritizirat in druge krivit za vaše mizerično življenje.

Sorry k je navadni davkoplačevalec kriv za 23 letno ropanje države. Tajkuni, politiki so pa vsi cvetke.
Rešitve bi morala imeti stroka in politika, saj so vsi dipl, dr......To ni naloga navadnega delavca,

Te isti davkoplačevalci gredo potem na volitve in volijo iste buksnle pol se pa pritožujejo. Kje ej to logika?

Ko so šli nazadnje čiki gor in alkohol se njuna poraba ni nič poslabšala.

glede prve točke..najdi mi nebuksla.

glede druge..si prepričan? [/quote

dsf, sijan,

da , poglej koliko folka kadi in koliko pijanih ljudi vidiš vsak vikend.

Mam ideje pa nevem zakaj bi jih omenjal ker 1. nism v vladi, 2, nism strokovnjak in zato sm raje tiho. Vem pa kaj folk dela saj jih vidim vsak dan in poslušam kake bedarije ljudje delajo in kak lajf živijo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Dvignt trosarine na cike in to konkretno da bo zavojcel nad 8 eur in na alkohol glede na procent alkohola tko da se 40% zadeve podrazijo za cca 30% posto sploh ni napcn ukrep... Dvignt trosarine na benz je pa idiotizem...

Je napačen ukrep - nobenega davka ne bodo več pobrali potem...
In to bos seveda zdele podkrepil z dokazi, grafi in statistiko... Luksuz je treba obdavct, ostale zadeve pa pocenit. Nevem kako da vm to ni jasno...

Zmerno lahko obdavčiš in imaš nekaj prihodka v proračun, ekstremni dvig davka (to kar si ti pisal) ima pa negativen efekt na proračun. Že sedaj se cigarete šverca iz bosne, z visokim davkom se bo še bolj. Poleg tega pa se bo dolgoročno opuščalo kajenje, kar pomeni več zdravih ljudi in nove težave v pokojninski blagajni, ampak to je že druga tema.
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa ti jaz povem

kajenje je upadlo. davka je manj.

kaj folk počne s svojim denarjem, 100 ali 10000 evrov ne briga ne tebe, ne mene, ne Alenko. to bi nekako moralo biti prvo pravilo.
dokler se bomo ukvarjali s tem kaj je tvoj deda delal, pa kaj delaš ti bomo rinili v anus.
ko pa bomo dedke pozabili, pozabili kaj delamo mi in se posvetili temu kaj bi bilo dobro, bo pa drugače

žal ta garnitura na oblasti tega ne zmore. čas bi bil, da naredi odločilno potezo. pa tudi za to nima poguma.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
Jaz poznam več ljudi ki kadijo kot tistih ki ne. Torej ni problem. DOkler imajo ljudje za nove avte, alkohol, drogo in čike jaz ne vidim problema.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
kobila pa s prstom v riti
hysterical-1.gif
Alenka Bratušek tega ne dela zaradi sebe temveč zaradi države, ki za svoje delovanje in ugodnosti državljanov pač potrebuje denar.

Njej se plača ne bo dvignila in tudi njo bo udarilo po žepu.

Vsak lahko v desnem kvadratku izbere, kaj lahko pogreša in prepriča še ostale državljane (uporabnike), da se temu odrečejo.

socialna zaščita..slaba
kaj so to druge storitve javne uprave..karkol..slabo na prvo žogo
šport kultura in religija..najmanj kar je je brisanje religije
gospodarske dejavnosti-..a se v to šteje dokapitalizacije..al kaj..vložek 1315 mio za 140 mio dividend...zanimivo razmerje
okolje in prostor..kaj pa kle delajo?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Jaz poznam več ljudi ki kadijo kot tistih ki ne. Torej ni problem. DOkler imajo ljudje za nove avte, alkohol, drogo in čike jaz ne vidim problema.

oprosti..bom direkten..brez zamere..ni osebno

dokler imajo oni in dokler oni še futrajo druge..nimamo nobene pravice sodit jih.

če mam jaz za čike, dva avta in pivo, doma pa jem suh kruh, a hodim na šiht in z mojim davkom in denarjem plačujem zajedalce..pol je tvoj fokus napačen.

vidiš problem?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Dvignt trosarine na cike in to konkretno da bo zavojcel nad 8 eur in na alkohol glede na procent alkohola tko da se 40% zadeve podrazijo za cca 30% posto sploh ni napcn ukrep... Dvignt trosarine na benz je pa idiotizem...

Je napačen ukrep - nobenega davka ne bodo več pobrali potem...
In to bos seveda zdele podkrepil z dokazi, grafi in statistiko... Luksuz je treba obdavct, ostale zadeve pa pocenit. Nevem kako da vm to ni jasno...

Zmerno lahko obdavčiš in imaš nekaj prihodka v proračun, ekstremni dvig davka (to kar si ti pisal) ima pa negativen efekt na proračun. Že sedaj se cigarete šverca iz bosne, z visokim davkom se bo še bolj. Poleg tega pa se bo dolgoročno opuščalo kajenje, kar pomeni več zdravih ljudi in nove težave v pokojninski blagajni, ampak to je že druga tema.
evil.gif
Ukrepi iz tujine kaZejo drugace. In sicer dvojni plus, vec pobranega davka in upad kajenja, recimo: http://www.mprnews.org/story/2013/09/25/cigarette-tax-revenue-up-sales-down
Zdej pa ksn kontra primer prosim, drugace sva s tole debato zakljucila...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
Seveda ampak to ni problem vlade ampak mentalitete. Pa sevede politikiov samih. Jaz osebno nevem kaj bi počel z 4 jurje plače.
Dej no. Vsak ki ima malo več denarja gleda na to kje bo pobral še več oz kako mu nebo treba dati več. Družba stoji na poštenih delavcih ne pa pa bogatih od katerih je pri nas večina prišla do denarja na nezakonit način in zdej so pametni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
si opazil mentaliteto Alenke? Viranjat? Erjavca? Janše?
misliš, da je na mestu pridigat o mentaliteti?

ti pošteni delavci so izigrani s strani vlade, vlad in so danes stisnjeni v kot.na njih stoji sam še macola, ki jih bo zabila 2m pod zemljo. še pred tem bodo pa kake spili in pokadili v iskanju tolažbe,

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
nižjemu sloju se to ne bo poznalo ker znajo tako živet. Pravi delavci gredo na bus v službo, ne kadijo in nimajo 3 avte doma. Srednji sloj je pa itak pri nas JU kot pravte. To ubistvu njim jemlejo. A niste veseli?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
teli kvadratki so mal tko... za lase privlečeni, ker marsikaj skrivajo... ampak ok...

ne samo banalno ampak naravnost groteskno je, da za šport, kulturo & religijo zapravimo tolk kot za javno varnost in skor še enkrat tolk kot za obrambo...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Odpis sekcije "Sport, Kultura in Religija": 600 mio
Uvedba solnin na fakultetah (izobrazevanje): 200 mio
Okolje in prostor: 100 mio.
1% dvig DDV: Preostanek

You're welcome.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kok dolg si mel glavo v alenkini centrifugi?

a se zavedaš, da so eni močnejših kazalcev revščine kajenje, alkohol in kriminal z utajo davkov.
kje smo mi?

a se zavedaš, da ta revni sloj mora tut kaj za življenje imeti, ne za životarjenje. in če mu je dim pika na i, ga mora imeti.

in a se sploh zavedaš, da gorivo in trošarine so..za privat uporabo..malenkosti.

ker..roko an srce..dežela je tako mala in tok se poznamo in tok je folka doma in tok smo blizu vsega, da bi lahko bil liter goriva 100€.

in kje je problem?
micka ne hodi an šiht in ni problema
goba ne hodi ven pit in ni problema
janša ne hod na sodišče, pa tut ni problema

sam en pa mora kruh pa zelenjavo pa meso prpelat v hofer.
a bo alois al bo alojz?
kaj misliš?

kam bo šel pa..bencinski evro? jodlarju al alenki?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Odpis sekcije "Sport, Kultura in Religija": 600 mio
Uvedba solnin na fakultetah (izobrazevanje): 200 mio
1% dvig DDV: Preostanek

You're welcome.

zakaj 1% ddv gor?
5 % dol, pa ukinitev vseh fikusov, komisij,agencij.
še 5 dol pa ukinitev vsega državnega kar ne nosi denarja in nima življenjske funkcije.
še 5 dol in uvedba davčne oaze? dvig potrošnje itd.

a je kdo slišal, da smo potrošniška družba, da bo gospodarstvo stopilo nazaj na noge z dvigom potrošnje itd?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Tvoje mi je se bolj vsec, ampak... Skoraj tako nerealno kot moja ideja, da se znebimo sporta, kulture in religije.
smile-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Se strinjam z vama, skoda sicer da smo v natu, k pol bi lahk se obrambo opustil, pa sociala se mi zdi nekam visoka...