Gorenje serviser in kraja denarja.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Bistvo zgodbe je v tem, da so exHairu domači (al domača
grims-1.gif
) že dva meseca najedali, da stroj ne dela kot mora in da naj pri ljubem Bogu pogleda kaj se da narediti. In, ker je exHair zabijal čas s peko DVDjev za policaje, seveda ni imel časa pogledati kaj je s strojem.
Potem so domači (al domača) pač poklicali servis - le-ta je priletel v exHairovo vukojebino - pogledal kaj je narobe (ker pač domači (al domača) niso znali točno opisati problema) - ugotovil na prvo žogo, da je rele, ki regulira vklop / izklop, šel rakom žvižgat in se vrnil nazaj na servis po del (po poti nazaj je še dva-trikrat sekal ovinek - na enem posnetku ga ima tudi exHair
tongue-1.gif
).
Čez dan-dva se je vrnil z relejem in ploščatim izvijačem (šraufencigarjem, če ima kdo problem z imeni orodij) - ko pa je le-tega hotel zamenjati je ugotovil, da je problem v bistvu v slabem stiku napajalnega kabla in namesto, da bi šel v vozilo po križni izvijač, prosil za tega direkt v stanovanju. Zategnil vijak, pospravil rele v žep - izvlekel blok in svinčnik, svinčnik oslinil (špuknil na špico) in napisal račun.
No - tu je potem exHairu zihrunge pometalo.
Ko pa so domači (al domača) potem še exHairu rekli: "A ti nismo že dva meseca nazaj rekli da poglej!?!" je pa šel še FID.

Rezultat pa post na Alterju.

grin1.gif

Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
a sedaj aparat dela?

Zaenkrat še. Če bo treba 3.obisk, bo še kaj več od FIDa šlo
grin1.gif

Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Če se ne motim Gorenje zaračuna začetni pavšal za servis vsakega stroja. Ta če se ne motim znaša cca. 40€ po stroju + material.

Drži
zmaga.gif

Ma kaj te kaj je popravil. Mehčalca al kaj te vem ni zlilo v stroj. Zamašene neke luknjice. rešil z zobotrecam v 5min. Da mu jebem, zakaj nisem sam odšraufal.
bonk.gif
Ma sem bil zih, da je kaj več. Drugič šraufam.

Zdej pa še par posnetkov nalimat v bedake
evil.gif

Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
A kofe si mu skuhal?
Res ne zastopim; mašina ni delala, mudel se je naslikal, si sposodil faznprifer, porihtal, zdaj dela.

- materialni stroški: 0,0€
- potni stroški: 47km × 0,37€/km = 17,39€
- vrednost znanja kaj narediti s sposojenim faznpriferjem: 63,13€
---------------------------------------------------------------------------------------------
Skupaj: 80,52€

Za ta denar je to to.

Sej res ja. Tisti dan je obiskal samo vukojebino. Prišel je pa očitno čez Vršič, ker je bil od opravka iz Kobarida. Še v minus je šlo podjetje. Dobro, da še niso razglasili stečaja.
smirk-1.gif
Beri: Tisti dan najbrž ni opravil samo enega servisa na 50km.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
exhair in kaj je problem če je z zobotrebcem popravil? a zato mora zastonj ti nared? alpa za 1€?

matr ste eni... naročite storitev, izšolan kader pride popravi stvar in zaračuna. vi pa jokate... ja pa sami popravte pa je...

hoomzi

Pripravnik
5. jul 2013
59
0
6
a zobotrebec si je pa pri vas sposodu? al je mogu it na malco vmes da je zobotrebec dobu:) dobr salo na stran, mam oceta vodovodarja ki niti pod razno ne gre vec popravljat raznih pip ki kapajo in podobnih pizdarij, zakaj?
doma si bo vzel eno uro casa zato da bo nabral cist vse dihtunge za pipo in vse tamale imbuske kljucke itd, če bo mel sreco bo mel tapravo dihtngo doma in se mu ne bo treba se v stacuno pelat in tam cajt zabijat, peljov se bo naprimer 30km daleč, popravu pipo v 15 minutah, se peleju nazaj 30km, se pravi zabov bo cca 3-4 ure, zaslužu bo pa kok 5eu, zakaj zato ker pizdarija nis clovk ce za 15 minut dela racunas 20eu pa se to bi blo premal za izgublen cajt......sam v razmislek, se ne delam norca, se tut jst strinjam da 80eu je ubitacna cena za tako delo, verjetno bi te kasn drug majstr cenej prsu, hocem sam povedat da tut mehankar si more svoj cajt vzet za 10 minut dela na tvojmu pralnmu stroju.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Verjetno bi lahko tudi odvlekel stroj in ga čez kakšen teden pripeljal popravljenega nazaj.

Bi bila potem 80€ primerna cena?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
@hoomzi: če bi prebral kompletno štorijo, bi razumel, da je serviser prišel dvakrat in da je očitno vsakič obračunal obisk po tarifi.
Pa čeprav je vsakič delal le "5 minut". (Napisal sem, kar lahko sklepam iz vseh prispevkov avtorja, ker na moje vprašanje se mu ni zdelo vredno odgovarjati)

hoomzi

Pripravnik
5. jul 2013
59
0
6
oriolus, vem sej sem rekel da sem se malo pošalil in da cena definitivno je visoka, bolj sem hotel obrazložit podobnim, ki se jim zdi čudno da jim serviser racuna npr. 30eu za nekaj kar je opravil v 20 minutah, konkreten primer je seveda drag-predrag

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
A kofe si mu skuhal?
Res ne zastopim; mašina ni delala, mudel se je naslikal, si sposodil faznprifer, porihtal, zdaj dela.

- vrednost znanja kaj narediti s sposojenim faznpriferjem: 63,13€
---------------------------------------------------------------------------------------------

Za ta denar je to to.
vračunan davek na nesposobnost, zato je tako drago

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
A kofe si mu skuhal?
Res ne zastopim; mašina ni delala, mudel se je naslikal, si sposodil zobotrebec , porihtal, zdaj dela.

- vrednost znanja kaj narediti s sposojenim zobotrebcem : 63,13€

Za ta denar je to to.

Evo sem popravil
grin1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Zaračunal mu je znanje, ki ga je prekopiral od njega, tudi šolanje ni zastonj
evil.gif

Če ga nebi gledal po roke nebi zdaj jamral zaradi cene
wink-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Da ni šel kje umes na kosilo in tam dobil ta zobotrebec potreben za rešitev problema...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
zato pa poznam že dost serviserjev ki imajo kombi, naložijo takle pokvarjen stroj, ga v minuti popravjo, grejo na malco, pripeljejo nazaj in konkretno zaračunajo. pa sevede folk se ne pritožuje (ker so ja imel ogromno dela... so ga mogl odpeljat:))) če bi pa na licu mesta v minuti popravil stroj bi pa folk jokal kako nategujejo...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Pa ne bi klicu serviserja,...jao si čudn, popravi sam če znaš!

Isti kot moj brat, je imel neke stene za pobarvat, sem mu rekel kupi barvo, valček, penzle, vse skup te bo koštal 20€, in boš sam naredu pa se še kej nauču, pa še jaz ti bom pomagal. Ma ne bi on, je pa ja gospod, sem mu rekel naj pripravi vsaj ene 60 je klical enega malerja in pride naredi v ene 4 urcah, in računa 100€ itaq pol sem bil pa jaz kriv ker sem mu rekel da bo 60
smile-1.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Gorenje serviser vsaj v LJ računa drugače servisno uro s prihodom na dom točno 40€ z ddv vred !

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zato pa poznam že dost serviserjev ki imajo kombi, naložijo takle pokvarjen stroj, ga v minuti popravjo, grejo na malco, pripeljejo nazaj in konkretno zaračunajo. pa sevede folk se ne pritožuje (ker so ja imel ogromno dela... so ga mogl odpeljat:))) če bi pa na licu mesta v minuti popravil stroj bi pa folk jokal kako nategujejo...

Sam res, sem nekaj časa nazaj pri stranki montiral klimo in pride serviser od bekota... Napaka je bila: pralni stroj je glasen. Pač ležaj. No mojster jim je povedal, da se sicer da zamenjati, amapk da to je fulll dela in da je treba odpeljati in da rabi cca. 2 dni. Ceno jim je tudi neko odpuleno povedal. Stranka se je strinjala, stoj so naložili in bili vsi zadovoljni.

Jebemtiš, jst sem na svojem pralnem stroju prvič zadevo razdiral, v stanovanju, brez pravega orodja in sem za samo delo porabil manj kot eno uro.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
če bi od gorenja serviser xhair-u rekel da je treba naredit hud poseg s posebnim orodjem v delavnici, naložil stroj pa šel na malco, da dobi zobotrebc in spuca zadevo, bi zdej xhair reku da je serviser zakon. hitr, dobr pa še ful mal (150€) je računal matru se je pa ful;)

ja folk je čudn...

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Jest sem osebno z Gorenjem opravil že dalj časa... Meni je clo v garanciji hotu zaračunat + hodil je dva tedna....

Zdej mam Beko vse... po petih letih če crkne kaj, grem v štacuno kupim drugo... Pohištvo mam pa tko narejeno, da mam vse aparate skrite. Čeprav najnovejši izdelki so estetsko precej boljši od začetnih....

Mislim, da tko dela že večina....

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik lafarge pravi:
Jest sem osebno z Gorenjem opravil že dalj časa... Meni je clo v garanciji hotu zaračunat + hodil je dva tedna....

Tole je eno nakladanje na 2,.. o kvalitetoi strojev sicer ne bi komentiral, vsak stroj se pokvari...ampak servisna služba gorenja je izredno hitra in prijazna. Vedno pride čez 2-3 dni, prijazni, da bi računali v garanciji ,..mislim zakaj folk pišete take neresnice....

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Nakladnje.... Nam je progrmator na pralnem stroju gorenje crknil 4X baje tovarniška napaka... Ne samo da je gorenje serviser iz Kranja hodil 2 tedna, prišel nejevoljen, ihtast na koncu smo se zaradi kreganja 4 ista stvar kregali še o garancijskih pogojih...

nakladanje, teli v Kranju so pod kritko... Crkne vsaka stvar to mi je pa kristalno jasno... Samo kaj opravičuje precej dražji izdelek pa ne vem več....

Tisti cajt sem jih mislu v cajtnge dat...

enega gorenja več pri bajti od tatkrat... Če najdem papirje ti jih poskeniram. Da boš mu goflo zaprto o kvaliteti... Beko mi ista stvar še nobena ni crknila 4 ista...