Gorenje pralni stroj - popravilo?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.591
468
83
evo Gorenje znalci:
kolega ima nek 10 let star pralni stroj Gorenje - simpl zadeva, brez displayev, nastaviš program, pritisneš start, piči
problem: pri tem ne "štarta", ne odpre vode, ampak dvakrat zapiska: ko ga daš na nulo, še enkrat na program, potem pa "spelje" takoj, odpre vodo v stroj itd.
Kje bi tičal problem, ker sedaj ga tako uporabljajo že eno leto, če ne več, vse drugače deluje, opere dobro, centrifuga leti ko Boeing 747...

tony

Guru
23. jul 2007
9.718
1.516
113
Podoben problem sem imel z Aqualtisom... Počasi je odpovedoval računalnik, in na podoben štos je stroj delal še ene 2-3 leta... Pri meni je sicer pomagalo, da sem mu z zidnim stikalom odklopil el. napajanje, pa se je hudič zresetiral... No, enkrat pa tudi to ni več pomagalo, menjava računalnika pa ni bila ekonomsko smiselna...

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.175
3.638
113
Marlbor
Aquastop je najbrž nameščen na samem priključku za pipo. Pod strojem pa je plovec, ki zapre ventil.
Preverite kaj se dogaja pod strojem ... mogoče voda zaradi kakšnega puščanja, mogoče se plovec zatika, mogoče ventil na vodovodnem priključku zafrkava ...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.591
468
83
Aha, dober nasvet, pogledam. Stroj je suh k klobase pri atu v raufkamri

Car

POSTman
4. avg 2007
8.523
1.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Naj si sposodim temo:
Mati je januarja kupila Gorenje pomivalca, najbolj osnosvno verzijo. Delal je dokaj ok, sedaj pa je v njemu začela ostajati voda. Po prijavi napake na servis v garanciji, so me najmanj 3x klicali in "grozili", da če bo s strojem vse v redu, bo treba plačati. Da ne govorim, da je bila čakalna doba za servis vsaj 2 meseca. No, ko je serviser končno prišel, je stroj zalaufal, vodo je vrglo ven, napisal je račun za 50€ in odšel. Samo da je stisnil pete pa spet ista zgodba.... Voda ostaja v stroju. Ne da se mi več kregat z mamo in z Gorenje serviserji po telefonu in v živo!!! Kot da nimam bolj resnih problemov že dovolj !Kaj naj???

• Všeč mi je
Reactions: laser in Gonzo

B81

22. jul 2007
37.404
10.747
113
filter - cev - odtok - ventil za ven... stroj bi moral resetirat na novo, kot se naredi pri pralnem stroju.

drži, ima aquastop
kak nasvet?
menjaj cev z aquastopom pa bi moralo delati, če pa še vedno nagaja bo potreben reset tega alarma

pa mislim da so cevi kopatibilne med določenimi proizvajalci....poguglaj cevi in sigurno boš našel identičpno/kompatibilni, ne rabš klicat gorenja....men je letos šla taka cev na pomivalcu od smega pa je lokalni serviser dobu kompatibilno cev ki gre sicer na beke, whirlpoole in še nekatero tovaršijo tko da če je šlo pšr men skoz bo tud pr vas

lepe praznike

Naj si sposodim temo:
Mati je januarja kupila Gorenje pomivalca, najbolj osnosvno verzijo. Delal je dokaj ok, sedaj pa je v njemu začela ostajati voda. Po prijavi napake na servis v garanciji, so me najmanj 3x klicali in "grozili", da če bo s strojem vse v redu, bo treba plačati. Da ne govorim, da je bila čakalna doba za servis vsaj 2 meseca. No, ko je serviser končno prišel, je stroj zalaufal, vodo je vrglo ven, napisal je račun za 50€ in odšel. Samo da je stisnil pete pa spet ista zgodba.... Voda ostaja v stroju. Ne da se mi več kregat z mamo in z Gorenje serviserji po telefonu in v živo!!! Kot da nimam bolj resnih problemov že dovolj !Kaj naj???
5 let garancije, če je mati v penziji zjutri po kofetu in pregledanih poročilih sitnart gorenju

kako si lahk dobu položnco če je garancija? drgač pa tržni inšpektorat pa povprašat kaj in kako

Car

POSTman
4. avg 2007
8.523
1.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
5 let garancije, če je mati v penziji zjutri po kofetu in pregledanih poročilih sitnart gorenju

kako si lahk dobu položnco če je garancija? drgač pa tržni inšpektorat pa povprašat kaj in kako
Ker kao ni krivda v stroju, ampak nekje v odtoku. Pa nikoli nikdar, pa je to že tretji, ni bilo problemov. Vodo je vrglo ven, za njega case closed. Zdaj pa al težit Gorenju al pa iskat vodovodarja?

Ker kao ni krivda v stroju, ampak nekje v odtoku. Pa nikoli nikdar, pa je to že tretji, ni bilo problemov. Vodo je vrglo ven, za njega case closed. Zdaj pa al težit Gorenju al pa iskat vodovodarja?
prejšnji pomivalc isti problemi? če da ma majstor prav drugače dob druzga

ps nam so pred leti na pralcu iz vrha lestvice 3 x menjali elektroniko ker je blo baje to krivo za za takratne težvae..ps vsakič je neki druzga nagajalo, kriva pa elektronika.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.995
6.874
113
pri taščici
Naj si sposodim temo:
Posnemi video kako ti pusti vodo v stroju, slikaj racun nakupa in servisa in pohvali proizvajalca za odziven servis.
Vse skupaj objavis na cim vec druzbenih omrezjih in tagas gorenje, hisense....
Naj bo objava sarkasticna da te ne bi slicajno tozili za blatenje dobrega imena

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

B81

22. jul 2007
37.404
10.747
113
jaz sem na Gorenje poslal pritožbo nad serviserjem in so poslali drugega, ta je zadevo odpeljal, zamenjal ne vem kaj vse noter in zdaj dela.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe