Goljufiva ponudba?

igors24

Pripravnik
5. maj 2010
505
0
16
Pošlji nazaj sms z vsebino DA in ko te pokličejo izlij nanje ves žolč. Dolžni so ti povedati iz katerega podjetja kličejo in potem lahko naprej ukrepaš v skladu z zato pristojno zakonodajo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Danes so me s te številke že dvakrat klicali in ko se javim, prekine. Kaj so budale, ali kaj bi kdo rad od mene?
A pričakujejo, da bom nazaj poklical?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
itak kaj si mislu
wink-1.gif

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Sorry za obujanje stare teme, ampak danes so me klical iz te številke in mi ponujal, da mi zmanjšajo telefonski račun. Ko sem pa povedal kolk plačujem je pa ženska rekla, da to imam pa že zdaj zelo poceni in se poslovila...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Če vam je to res tečno, obstaja 73. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, 94/2007-UPB1), ki določa pravice posameznika v primeru uporabe njegovih osebnih podatkov za namen neposrednega trženja.

Citat:
Pravica posameznika

73. člen

(1) Posameznik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Upravljavec osebnih podatkov je dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih petih dneh pisno ali na drug dogovorjen način obvestiti posameznika, ki je to zahteval.

(2) Stroške vseh dejanj upravljavca osebnih podatkov v zvezi z zahtevo iz prejšnjega odstavka krije upravljavec.

Vir:
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r06/predpis_ZAKO3906.html
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200794&stevilka=4690 - 94/2007-UPB1

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
75
11
8
Kranj
Mene s te telefonske številke 070 999 906 zadnji čas kar redno kličejo na stacionarni telefon. Vendar se ne oglasim, kot se na nobeno neznano telefonsko številko, katere ni v telefonskem imeniku. Naj se matrajo in kličejo, če imajo čas.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zadnjič me je en klical iz sličnega broja, nekaj utrujajo pri Vzajemni, da bi mi kao prilagodili zavarovanje...

Kaj majo to spet neke nove fore.

Plačam tisto dodatno neumnost in pika.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Že v trgovskih centrih kar napadajo folk z vprašanji 'Kje imate dodatno zdravstveno?' svašta, sam zgin mi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vidim, da imajo neke nove "pakete" zavarovanja in očitno mi to hočejo uvalit, ker v petek mu nisem dovolil pravljic, kdo pa še to danes posluša.

To bi morali ukiniti, ne pa da napajamo zavarovalnice, ki kujejo dobiček na račun našega zdravja.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Veliko vprašanje je, ali je za tem res neka zavarovalnica, ali samo en "podjetni" agent/agencija, ki bi rada naredila spremembo na polici, kakršnokoli, samo da provizijo pokasira.
Po navadi jih hitro opaziš tako, da ti rečejo da "so se spremenili pogoji na vaši polici", ko jih vprašaš kakšni polici, pa hitro ne znajo odgovorit, samo ribarijo v kalnem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tvoja razlaga zna bit smiselna.

Najbrž bi zavarovalnica poslal kaj pisnega, kot so že pred časom, neko kartico vzajemna klub, sem preletel na hitro pogoje, kjer je pisalo, da je zaenkrat brezplačno in takoj odvrgel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
So tudi mene enkrat pred nekaj meseci nekaj klicali. Sem rekel da naj mi ponudbo pošljejo na mejl. No tam se je potem videlo da je nekaj drugega kot oni po telefonu obljubljajo. Ko pa bi zadevo rabil (bilo je kao neko zavarovanje za zdravljenje v tujini pri najboljših zdravnikih) bi pa najbrž dobil prst v anus (v obliki sklicevanja na splošne pogoje napisane v fontu 5,5 na xy straneh, na posebne pogoje, na pooblaščene klinike....)

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mene so s triglava klical. po x zavrnitvah, sem jim sedaj dal priložnost. čist iz firbca, da vidim kaj imajo tko novga in pametenga za povedat.
Imeli so samo to, da mi je nabluzil oz lepo zapakiral, da bi imel večja izplačila ob nezgodah, če se poleg trenutnega nezgodnega zavarovanja še dodatno zavarujem za samo 20-30€/mesec. Tko bi na konc leta prišel nacca 500€ samo za nezgodno zavarovanje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ničesar se ni bistvenega spremenilo, vsaj ne v tvojo korist. Te agencije nimajo pravice v vpogled tvoje police. Klical te pa je klicni center, ki je plačan po t.i. direct-hit, koliko sestankov je organiziral za naročnika. Naročnik pa so te večje zavarovalne agencije, nekaj predstavnikov je tudi tu...
Saj sam veš, ko spustiš zavarovalničarja čez prag je že 50% uspeh da bo posel.
Da pa so te dečve samo klicni center si pa ugotovil sam, ker je naučena kaj ma za povedat...
10 let sem delal v taki firmi, sicer knjige ampak princip je isti... In kar nekaj kolegov je potem šlo stran in odprlo take agencije...