Gobar pohodil medveda

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.261
5.645
113
Drugi del
smile-1.gif

1186245-P070810_12.40[01].JPG

Priponke

• 1186245-P070810_12.40[01].JPG
    1186245-P070810_12.40[01].JPG
    186,1 KB · Ogledi: 99

Kamele0N

23. jul 2008
42.261
5.645
113
Bang-Bang wir sind partizanen from Dražgoše
evil.gif

1186246-P070810_12.40.JPG

Priponke

• 1186246-P070810_12.40.JPG
    1186246-P070810_12.40.JPG
    106,8 KB · Ogledi: 105
Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Lej..krogla, ki se iztstreli iz urandnega orožja, se zabeleži ..najmanj pri Lovskemu gospodarju družine, da bo jasno..tiste luknje, ki so pa na Jelovici, kjer si jih slikal, pa povzročajo mulci na mopediih in motorjih, ki se jagajo po teh pla
notah, in kratijo mir vsem, ki so tam gor..poznam te zadeve, nič bat, nisem od včeraj
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.261
5.645
113
Možno....mi je sam padl v uč....ker smo šli lih mim lovske koče
smile-1.gif

Kako se pa zabeleži če jaz naprimer z športno licenco prinesem krogle za tvojo lovsko puško
sprasujem se.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
ksz
Ko sem vdel naslov teme in prebral, zakaj gre, sem se skor uscal od smeha
hysterical-1.gif

Gobar pohodil medveda....
hysterical-1.gif

Res - če ne vidi spečega medveda, kako hudiča vidi gobo?
confused-1.gif

Sumljivo je to vse skup. Enmu dalenčku se je zaluštalo imet doma v dnevni medvedovo trofejo in so si izmislili eno za lase privlečeno štorijo, ki bi bolj pasala 14 dni nazaj.
rolleyes-1.gif

Sem odločno proti, da se tega medveda odstreli!
jezen.gif

Sam kaj, ko je že vse zmenjeno in odrejeno, medved je pa itak že det od včeraj. Danes se samo še pegla zgodbico.
frown-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.955
16.063
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
A da bi medveda začasno uspavali in ga "preselili" pa zelenim kratkotičnežem ne pride na misel?

ja, recimo mateyu v stanovanje...
evil.gif

če bi imel lasten gozd bi mi ga brez problema lahko spustil vanj

...v stanovanje je reku... dobr da ne k teb v alfo
smirk-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne gre se zato, da bi radi streljali vsepopvrek kot ne znajo prikazati za to pristojni, potem pa rumeni novinarji (drugacnih pri nas ocitno ni) napihujejo vse skupaj. Problem, ki bi ga morali izpostaviti je, da odkar ni vec nacrtnega odstrela divjadi se je ta razmnozila preko vseh meja. Kriva za to je, kolikor sem razumel EU s svojimi neumnimi odredbami, ker lovci so znali lepo skrbeti za zivali kot tudi prikrojevati njih stevilo vse od prve vojne naprej ze.
Danes pa lahko sredi nedeljskega dopoldneva vidis srne malodane v centru Cerkelj na gorenjskem. Zdaj vkolikor si misli vsak Slovenc, ki ima pet minut cajta mimo urbanih nacrtov postavljati hisko vsak na svojem hribcku, bo treba zadevo urediti. Sicer pa razglasimo naravne parke, uredimo zakonski akt, sploh stajerci s svojimi hisami so razred zase... in pustimo "uboge" zivali v gozdu.

A poli salama je pa dobra? Dvojna merila razvajene mestne mulčadi.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
355
83
39
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
vsem, ki ne veste, kaj je narava, divje živali, odsvetujem komentiranje..posebej otrokom, ki ne vejo, kaj pomeni biti lovec
Glede na to, da si odgovarjal meni, naj ti povem, da živim zelo blizu lovskega doma, zato imam precej vpogleda, kako v tej lovski družini potekajo stvari. 4-5 posameznikov je res pridnih in prizadevnih. Celo leto lepo skrbijo za objekt, urejajo okolico, opravljajo vzdrževalna dela,... in ker večkrat kaj potrebujejo, smo si že na "ti". Pozimi krmijo živali in tudi sam sem parkrat pomagal nositi žeklje s koruzo do krmilnic, ki so od doline oddaljene kake pol ure hoda.
Ostali pa so pijanski vsevedi, ki parkrat na leto pridejo na jago in pametujejo, kaj vse bi bilo treba narediti, sami pa niti ne mrdnejo s kurcem. Pa glede na to, da sem jih parkrat srečal med temi jagami, bi jim dal pihat in pobral orožne liste. Ni to samo jutranji šnopček pred odhodom, ampak so nekateri posamezniki res tako pijani, da se kar opotekajo. Seveda se po jagi vsi po vrsti vsedejo v avte in se veselo odpeljejo, smo pa jim tudi že pomagali, da so avte iz jarkov spravili nazaj na cesto.
Upram, da ti ne spadaš v to drugo skupino, ampak pri meni lovci (večina njih) niso zapisani v dobri luči.

To je pa zato, ker včasih so bili lovci lahko le gospodje, dandanes pa je lahko vsak šalabajzer.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
A daj nehaj, potem iz tvojega odgovora v podtonu sklepam, da sem jaz tudi šalabajzer? prvo naredi vse zahteve, ki jih potrebno, kupi orožje, plačuj članarino, delaj v dobro narave, potem pa pametuj..najlažje je sedeti v eni zakotni pisarni ministrstva za kulturo in srfati po netu
bonk.gif

aja, pa.še to..moj stari fotr ni bil noben gospod, pa je bil državni lovec v vednost..tko da ne vem, kje take pobiraš ..pa višje čine v vojski so lahko dobili le plemiči, a ne? ja dobro no, da so tisti časi mimo..da je lahko kakšen štromar po osnovni izobrazbi dobil čin majorja, če ne bi bil len pa še kaj višjega
rolleyes-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
355
83
39
Ti imaš vsaj neko izobrazbo, jih pa dosti poznam, ki so komaj prilezli čez prag osnovne šole in so zdaj v zeleni bratovščini. Lahko prideš pogledat v tastov vikend, ko jagajo za recimo lisicami.
bonk.gif

Ujagajo kvečjemu kak štefan...
bonk.gif

Lovec===>To je oborožen pijanec, ki se zjutraj odpravi skozi gozd v gostilno, na rami ima puško, na vrvici pa ima psa. Ko se zvečer odpravi iz gostilne domov skozi gozd pa ima na rami psa, za seboj pa na vrvici vleče puško.

Taprav kaliber je npr. Polovič iz Dobove, ne pa taki, ki imate na zidu v dnevni dve lobanji srnjaka...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.947
11.062
113
jaz poznam par lovcev, ki so lovci res samo zato da pijejo in da imajo lahko puške, pa potem streljajo ne vem koga že, evrcke pa zbirajo da lahko grejo na safarije (afrika) ubijat, pa potem klasične tiste lovkse, kako je laufal pred nosorogom itd..v glavnem, bedna scena do kraja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.507
5.052
113
Gobar ne zagovarja odstrela medveda:
zurnal24.
Ne bom pa sodil, kaj si o tem mislijo ljudje, ki tam živijo. Jaz ne in ne vem, kako bi se počutil, če bi medved hodil okrog. Lovci žal morajo biti, ker je veriga porušena. Da ne bi bila, bi se morali volkovi poditi po barju do južne obveznice. Samo dvomim, da bi bilo to Ljubljančanom všeč.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.947
11.062
113
no vsaj gobar, razmišlja trezno, ala mu vera, čeprav ne vem kakšne gobice je iskal.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
sisek, priklopi se na mamino siso, pa sanjaj dalje..drugač pa od gob zdajle rastejo smrčki

saj res..a ti je mami dovolila kupit (mislim kupila ) tist avto ali še ne?
smile-1.gif