Gnojenje oči

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Psičku se gnoji oko. Dobil sem mazilo tobrex, vendar bolj malo pomaga. Ko že mislim, da je v redu, se mu spet zagnoji.
Ali obstaja še kaj podobnega za oko?

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Poskusi spirati oko s fiziološko raztopino - kupiš jo v lekarni, lahko pa jo narediš tudi sam.
Drugače pa sta za vnete očke mazili Chloramphenicol in Maxitrol (vsebujeta antibiotik) ali kapljice Maridex. Vse dobiš v lekarni, ampak koliko vem, samo na recept.

Po moje je najbolje, če večkrat dnevno spiraš s fiziološko.

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Res je najboljše spiranje s fiziološko raztopino. Pa če ne bo boljše, oziroma se mu bo znova in znova ponavljalo, je pametno iti nazaj k veterinarju, pa mu da mogoče kakšne antibiotike ali pa kakšno drugo kremo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz...

fiziološka pri vnetju ne pomaga prav dosti.rahlo blaži simptome zdravi pa ne.tobrex bo kar pravi vendar ga je potrebno celega ponucati.tobrex vsebuje antibiotik in je nekako nadomestek dexametason neomicina.sicer pa si verjetno dobil navodila od vetrinarja.
kaj drugače kot pri človeku ne more biti torej pri hudih vnetjih se tobrex daje vsaki dve uri do izbolšanja stanja nato pa 3x dnevno dokler ne pokurimo vse kreme/kapljic.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No vidiš, tale doziranja mi niso bila čist jasna. Mogoče zato ni pomagalo. Bilo je rečeno parkrat na dan. Količina pa tudi ni bila navedena. Potem sem pa nekaj na približno dal.
Za človeka piše 1,5cm črtica. Za psa pa? Sem dal cca pol manj. Pa na dve uri mu nisem dajal. Cca na 5 ur.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Našemu se je tudi baje gnojilo oko, na koncu pa se je izkazalo da ima granolog. :boink:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Za človeka piše 1,5cm črtica. Za psa pa? Sem dal cca pol manj. Pa na dve uri mu nisem dajal. Cca na 5 ur.

1,5 cm je približno po dolžini očesa.
Isto je pri psu - iztisni cca po dolžini očesa. In to je to.
Ker je lokalni antibiotik (deluje na očesu), ne pa sistemski.
Za oči pri psu je isti šit kot za oči pri človeku.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Tobrex je dobivala tudi moja mala Manca, vendar ne mazila, ampak kapljice, vendar ni prijel. Zato je dobila močnejši antibiotik, vendar se ne spomnim imena. Dejstvo pa je, da mora ta kapljica, ali pa mazivo prit v očesni mešiček, drugače je brez veze...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Točno tako kot pravi kozarec, če pomaga človeku pomaga tudi psu ali mački Sam imam že nekaj časa probleme z ponavljanjem t.i. ječmenčkov. Ni pomagal tobrex ni pomagal neki drugi močen antibiotik. Potem pa sem prešaltal po nasvetu mojega okulista na čaj iz smetlike (smetliko dobiš v lekarni), ki pomaga v nulo.
Izperem dva do trikrat dnevno in je po par dneh boljše. Probaj s tem, pa še naravno je.

Bbuhi

Zelenc'
18. avg 2014
1
0
1
Vidim da so vsa sporočila še od leta 2007, vendar imam gromozansko vprašanje. Imam maltežanko, ki bo letos dopolnila 11 let.. Že pred 2-3 leti se je vse skupaj začelo, ko smo opazili da ima lukno v desnem očesu. Seveda smo jo takoj peljali k veterinarju, kjer smo dobili izjemno drage kapljice. Aja jih je dobivala 3x na dan, imena pa se ne spomnim. Ker te niso pomagale smo preizkusili spet druge, ki smo jih morali ceclo hraniti v hladilniku. Kakorkoli, to ''zdravljenje'' še zdaj ne pozna konca. Po skoraj 3 letih se ji še zmeraj gnojijo oči, zato ji jih moramo izjemno dosti krat čistiti. Tudi kamilice niso pomagale. Vse skupaj, traja že izjemno dolgo, k veterinarju pa nimam namena, saj bom spet dobila drage kaplice, ki na njej ne bodo imele učinka.. Nujno potrebujem pomoč in zaželjen je kakršenkoli predlog glede težave ki jih imamo. lp

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
bom pogledal doma popoldan, mi damo vsake tolko ko se vname področje okoli oči ene antibiotične, ki niso drage in se takoj pozdravi. Sicer pa obstaja še ena draga krema za pigment v očeh, ampak to verjetno ne rabiš. Kapljice umetne solze vsak dan obvezno vsaj 3x in čiščenje oči z robčkom itak.

EDIT: antibiotična krema je Chloramphenicol od Krke - 5g. Pomaga tudi če okoli očesa zateče koža. Za pigmentalne napake v očesni zrklji pa je menda dobra Optimmune krema od Intervet-a - 3,5g; dobi se v IT.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Navadni veterinarji običajno nimajo pojma, tako kot splošni dohtarji. Pelji jo v Kočevje, k dr. Sabini Bajc-Piškur, ki je ena od redkih pasjih okulistov v Sloveniji. Mojemu kužku je rešila vid, ko so ga že vsi drugi odpisali.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sem bil tudi pri njemu zaradi nekega specialnega pregleda. Kritiziral je terapijo moje veterinarke za preveč radikalno. Ta pa se je na to samo zasmejala in dejala, da potrebuje mož še nekaj let prakse.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot so že predlagal. najprej menjaj veterinarja ali pojdi k večim.

če ne bi imel izkušnje, bi težko vrjel, da so res lahko tako ogromne razlike. eni bi služli, eni bi ga kr pokopal, eni pa pravjo nč strašenga, mal bo treba prehrano zamenjat (kar je dejansko pomagalo).

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Od hrane je odvisno OGROMNO, zato je tudi bilo moje vprašanje s čim jo hranijo.

Imam precej primerov, kjer smo marsikaj uspeli rešiti samo s spremembo hrane.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker smo ravno pri veterinarjih.
katerga se priporoča v Lj oz zlo bljižni okolici in po možnosti, da ima tudi dežurstvo za najhušje primere?