globe

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
a 75 mio € se že zlije v proračun, in narod nima nič od tega? le kako!?!??? zgrožen sem
smile-1.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Borat ima primankljaj, Krizar racuna pozno v noc, Kresnicka placuje velike najemnine osebnemu prijatelju,koka se na piazi drazi...ja hudica nekdo mora vse to placati.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
misliš, da bo pod naslednjo vlado omenjena cifra kaj nižja?
sintič, če si že odprl temo, ali bi znal tudi napisati, kolikšen delež od teh 75 milijonov je od prometnih prekrškov ter koliko je od ostalih glob in kazni?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
misliš, da bo pod naslednjo vlado omenjena cifra kaj nižja?
sintič, če si že odprl temo, ali bi znal tudi napisati, kolikšen delež od teh 75 milijonov je od prometnih prekrškov ter koliko je od ostalih glob in kazni?
Pod naslednjo vlado ne bo cifra nič nižja. Vsem oblastnikom neglede na barve ustreza legalno ropanje navadnih državljanov.
Nov zakon, ki viša kazni je bil sprejet skoraj soglasno.

Tega pa ne znam napisat, ker ne vem. Vem pa, da v to cifro niso vštete kazni, ki jih izrekajo redarji, kar znese tud precej miljončkov.
Sicer pa tem številkam, četudi so kao uradne jest ne verjamem, menim da so cifre višje.
Že izjave policajev, koliko stane en dan stavke kaže čisto drugo številko.
Že od pridržanih 10 000 do streznitve so dobili 10 milj. (kazen=jurja) potem še enkrat toliko malo manj pijanih...
Potem ostane še 400 000 prekrškov, za prehitro vožnjo in ostalo, zagotovo je povprečje nekaj 100€. zdej pa računaj.

Ampak to ni point moje teme.

Vprašal sem, kako to, da če je res , da zaradi vse bolj visokih kazni vozniki delajo manj prekrškov izplen stalno raste.
Tu nekaj ne gre skup.
Če bi vse višje visoke kazni preprečevale prekrške, potem bi izplen po tej logiki vseskozi padal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
A ni tvoja hipoteza, da se ravno zaradi tega dvigujejo kazni. Si malo kontradiktoren, jel?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A ni tvoja hipoteza, da se ravno zaradi tega dvigujejo kazni. Si malo kontradiktoren, jel?
Jaz pravim, da kazni višajo zaradi tega, da več pokasirajo in ne zaradi večje varnosti.
In diagram mi potrjuje, da imam prav, izplen se povečuje, zakon je torej dosegel svoj namen.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
synthman: kaj porečeš na budalo pred 30 minutami, napisal sem v temi "bedaki na cesti" ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Jaz pravim, da kazni višajo zaradi tega, da več pokasirajo in ne zaradi večje varnosti.
In diagram mi potrjuje, da imam prav, izplen se povečuje, zakon je torej dosegel svoj namen.
No, saj to sem mislil s hipotezo. Zakaj se greš potem retorično vprašanje? A si pesnik?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj se greš potem retorično vprašanje? A si pesnik?
Ker me zanima, kako bodo tisti, ki vedno trdijo da višje kazni prinašajo MANJ PREKRŠKOV obrazložili graf, ki kaže daje izplen od prekrškov vedno višji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Zakaj se greš potem retorično vprašanje? A si pesnik?
Ker me zanima, kako bodo tisti, ki vedno trdijo da višje kazni prinašajo MANJ PREKRŠKOV obrazložili graf, ki kaže daje izplen od prekrškov vedno višji.
Če že hočeš biti natančen rabiš graf, kateri bo prikazoval število prekrškov. Sicer imaš v tem konkretnem grafu noter še x vplivov, kateri zameglijo ali popačijo sliko. Eden od njih je lahko, da so modri prejšnja leta lenarili po pisarnah, sedaj jih je pa malo več na cesti. Just guessing...
grin1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
če te zanima število obravnavanih prekrškov, si lahko pogledaš statistiko na strani od policije. ampak tisto so uradni podatki, katerim pa ti verjetno ne boš verjel.
skratka, načel si že stokrat obdelano temo, omenjaš neko vsoto, ki je niti ne znaš obrazložiti, in uradno statistiko, ki ji sploh ne verjameš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
če te zanima število obravnavanih prekrškov, si lahko pogledaš statistiko na strani od policije. ampak tisto so uradni podatki, katerim pa ti verjetno ne boš verjel.
skratka, načel si že stokrat obdelano temo, omenjaš neko vsoto, ki je niti ne znaš obrazložiti, in uradno statistiko, ki ji sploh ne verjameš.
Ja fajn bi bilo enkrat vidt to statistiko, ampak razčlenjeno po različnih prekrških, a veš kje bi jo dobil?
Tam na tisti strani so omenjeni posebej samo pijani (zadrogirani) za katere poznamo višino kazni in že samo ti skup naj bi če izračunamo naneslo skoraj četrtino vsega izplena. Ne verjamem da 5% prekrškov prinese četrtino izplena.

Ampak tema ne govori o vsotah, (kar je že 100x obdelano) ampak sprašujem, kako to da je izplen vedno večji, če pa višje kazni število prekrškov zmanjšujejo?

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
vsake ~3 leta se sprejme nova prometna zakonodaja, kjer se prometne kazni dvignejo za ~50%.
vsako leto se število prometnih prekrškov zniža za ~5%