GLAMOX el. radiatorji

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Pozdravljeni!

Ima kdo doma mogoče GLAMOX el. radiatorje?

Kot berem malo po netu so z njimi vsi zelo zadovoljni, lepo ogrevajo in malo pokurijo elektrike.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
Pomoje je vse skupaj en šmorn poglej kateri dizajn ti je všeč, koliko si pripravljen za to odšteti in nabavi.
Jaz sem se to sezono ogreval izključno na elektriko, ker se z režimom in ceno ogrevanja na olje nisem strinjal. Stanovanje ima 50m2 kopalnica dnevna s kuhinjo in spalnica. V kopalnici je že bil 2kw IR, v spalnici sem mislil imel 2 KW oljni radiator za 40€, v skupnem prostoru pa sem kupil ATLASA 2 kw. Oljni radiator mi je crknil in sem ga dal na popravilo, ravno tedaj pa so imeli v Hoferju v akciji električnega za 25€ s timerjem in termostatom pa se ga vzel kot vmesno rešitev. Sedaj po koncu ogrevalne sezone lahko rečem, da ta hoferjev greje ravno tako kot ATLAS za 120€. Tudi pri porabi ni vidno bolj požrešen ali manj. Sem pa porabil za celotno ogrevalno sezono cc. 300€, napram 1200€, ki jih je lastnica želela za olje, je to zeloo poceni.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
el. radiator kot el. radiator...vsi bojo pokurli enako.

Tako da..če slučajno oni oglašujejo da so oh in sploh...gre za priličen marketinški nateg.

Poraba bo pa seveda ustrezna izgubam...torej kako visoka bo, ugotoviš po prvi zimi.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Kako pa najboljše zamenjat samo par radiatorjev v bajti, ki se ogreva na kurilno olje?

Cevi verjetno znajo pozimi zmrzniti, če ne laufa peč? Cevi naj porežemo al kako?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Samo to?

Potem mam lahko pozimi čist malo odprte oljne radiatorje, tok da ne zamrzne vse?
smile-1.gif
Vmes pa laufajo električni...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
V tej temi je "oljni radiator" tudi v bistvu električni.
Razlika med oljnim radiatorjem in kaloriferjem je v tem,
da ima kalorifer ventilator, ki piha čez žarečo žičko in greje zrak,
oljni radiator pa ima v sebi (rebrih) nekaj litrov olja, ki se greje
z vgrajenim grelcem in tako segreje celoten radiator.

Prednost kaloriferja: enostaven, poceni.
Prednost oljnega radiatorja: ne smrdi, dražji.
Slabost kaloriferja: grelne žičke so na prostem, gor se ujamejo smeti, smrdi po zažganem.
Slabost oljnega radiatorja: je večji, greje počasneje.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
če pokuri 2kw na uro pač skuri neglede na firmo ali glamoks ,vailant,atlas vse je isti šmorn samo cene so druge v tem je štos in nič druga ,vsi pa imajo vgrajeni termostat vsaj od zgoraj navadenih sem jih po Pohorju zmontiral kakih sto , pozimi pa glamokse menjaval ker so pocrkali pa dal vailantove ki še danes delajo ( pa ne trdim da so boljši )

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
Temperaturni termostat imajo bolj kot ne vsi. Pač na nekaterih zraven ne piše stopinj, nastaviš potestiraš dobiš flumaster pa napišeš. Elektronsko nastavljivo časovno stikalo-timer pa dobiš za 7€ pa si lahko nastaviš 20-režimov delovanja za vsak dan v tednu posebej.
Pomembno je to, da so montirani nekje do 5-10 cm od tal, ker vlečejo hladnejši zrak in ga ogrevajo.