gibanje cen stanovanj v prihodnosti

tony

Guru
23. jul 2007
9.796
1.573
113
Ne govori. Sem gledal eno zadevo pred kratkim. Na streho so predvideli za vsako stanovanje svojo enoto… je rekel agent: “to je vse izracunano in na posebnih podnozjih, tako, da brez strahu, da bi se kaj slisalo v stanovanja” :)
Tak blok so sezidali v Mengšu in več takih nekje pri Grosuplju...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.833
2.858
113
Meni Panasonic 15tka klima laufa na steni spalnice celo poletje. Je pa res, da glede na to, da je (namenoma) predimenzionirana in laufa na minimumu, ampak je res ne slišim.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.185
11.252
113
Ne govori. Sem gledal eno zadevo pred kratkim. Na streho so predvideli za vsako stanovanje svojo enoto… je rekel agent: “to je vse izracunano in na posebnih podnozjih, tako, da brez strahu, da bi se kaj slisalo v stanovanja” :)
pa nekaj srečnežev ima AC 50 metrov od okna, tudi epiš.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.588
5.903
113
Ne kompliciraj, gradi se za prodajo ne za sebe :)

• Všeč mi je
Reactions: igi

tony

Guru
23. jul 2007
9.796
1.573
113
Če so dobro naredili, si srečko. Samo, da ne bomo zdaj ugotovili, da si že proti penziji, ker takrat, objektivno enih frekvenc človek več ne sliši :).

Sam sem imel enega eskima s klimo (naštimano na 19 stopinj) z zun. enoto na balkonski plošči štuk višje in ni bilo za zdržat, čeprav se je dalo vsaj zmenit, da je ni lavfal še ponoči. Naslednje leto sem se preselil drugam.

B81

22. jul 2007
37.931
11.122
113
jap, zgornje nadstropje bloka, ravna streha, klime zgoraj.
kapitalisticni penthouse torej :evil:

Jaz nase ne slisim na zunanji strani hise, ampak tam so 4 na kupu...ne vem kako bo to slo, pa verjamem da niso tišje Tčjke po 15k na kos. Streha je tudi debelejsa od stene menda.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.102
6.314
113
Meni Panasonic 15tka klima laufa na steni spalnice celo poletje. Je pa res, da glede na to, da je (namenoma) predimenzionirana in laufa na minimumu, ampak je res ne slišim.
Tak realno... ena klima na strehi se ne more primerjat s 4mi toplotnimi čerpalkami montiranimi ob terasi in pod balkoni. Na strehi se vibracije sicer širijo po objektu, ampak vibracije lahko omiliš s podlaganjem mehkega materiala, hrup pa se na strehi širi v zrak, tukaj pa vse brni pod okni. Kdo je tako projektiral projekt si blagorečeno zasluži "da ga koklja brcne" (sem misil napisat nekaj hujšega). Res užitek bo posedat na teh terasah sploh na spodnji.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Marxon

Majstr
24. feb 2009
763
388
63
Tak realno... ena klima na strehi se ne more primerjat s 4mi toplotnimi čerpalkami montiranimi ob terasi in pod balkoni. Na strehi se vibracije sicer širijo po objektu, ampak vibracije lahko omiliš s podlaganjem mehkega materiala, hrup pa se na strehi širi v zrak, tukaj pa vse brni pod okni. Kdo je tako projektiral projekt si blagorečeno zasluži "da ga koklja brcne" (sem misil napisat nekaj hujšega). Res užitek bo posedat na teh terasah sploh na spodnji.

"Saj je vmes protihrupna ograda." "en teden ali pa dva, pa se boš že navadil."

Glede na to, da je nad toplotnimi samo ena klima, vrjetno ostale še pridejo, ko se ljudje vselijo,.... tako da bo samo še slabše. Vedno bo vsaj ena laufala... Pozim toplotna, poleti klime,.... Pa da ti poleti še malo toplega fena piha v glavo, ko si poleti zvečer na terasi,... premium.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.102
6.314
113
Tista protihrupna ograja je tako za šminko, da papirologija gre skozi. Če bi res želeli kaj proti hrupu naredit bi tam stal betonski zid. Ne vem zakaj budala ni projektiral na strehi nad stopniščem. Tam je najmanj moteče.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in tony

tomi

Guru
1. sep 2007
18.771
9.976
113
40
MB
seveda, jaz imam nad sabo samo svojo zunanjo enoto.

tole bo pa en fajn white noise, mogoče jim bo pa pasalo :D
sicer pa meni je to že estetsko za kozlat, zakaj se ne potrudijo pa to malo skrijejo ?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.104
3.608
113
41
Lj
Ne se bati sej bodo itak imel pse in otroke, ki bodo proizvajali hrup, tako da jih te črpalke ne bodo motile.

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.237
113
Celje
sam hrup ene klime ali še bolje TČ na strehi/steni ne bo problematičen. Vibracije so pa druga zgodba... S podlaganjem nekaj že rešiš, vendar se na drugi strani tudi po ceveh prenaša. In če daš na eno streho 20 TČ, ni variante, da spodaj tega ne slišim...

Jaz recimo "žal" zaenkrat še predobro slišim in nek konstanten brum me ubija... že kak napajalnik slišim kako cvili. Vidim pa, da večino to ne moti.