gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Saj je lepa... Samo hudirja čemu pa toliko denarja? Polovico recimo ja... Razen če oba ločenca s prodajo želita biti na "ničli" od skupnega vložka...

Ali sem pač zaslepljen od nevoščljivosti...? :evil:

jezek

Guru
24. jul 2008
3.448
1.446
113
Ker nisem odavde, naj nekdo pove kako se pride od tam do Rudnika brez enega semaforja (ajde, 12min verjamem, ponoči)?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.173
7.020
113
Ker nisem odavde, naj nekdo pove kako se pride od tam do Rudnika brez enega semaforja (ajde, 12min verjamem, ponoči)?
Casovno skoraj nikoli ne bo 12 min. Sploh odkar so redni zastoji Grosuplje - LJ. Semaforja pa dejansko ni.
Je pa na dvoriscnih vratih vkovana crka R… tako da najbolje za nekoga z inicialko R

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Če jo bo prodal za približn tak denar, potem bosta dobr zaslužila. Če sta recimo veliko sama delal, kar dvomim, pa ogormno zaslužila. Spremljam nepremičnine že nekaj let kr tko, za gušt. Sedaj pa aktivno za kupit. Hiša, bivalni vikend ali stanovanje. Recimo nekje na dolenjskem. Cene gredo samo gor, tko gor, da je že bolano. Po drugi strani pa prodajalci stokajo, da noben ne pokliče pa imajo "ugodno" ceno. Maš qurac ugodno ceno, če dva z normalno plačo ne moreta kupit. S tem, da je potrebno še par dest jurčkov not dat. Imam občutek, da nepremičninarjem ne gre dobro in so temu primerno sitni.

• Všeč mi je
Reactions: igi, sajkek in sad
2. jul 2020
5.095
6.647
113
Gledam zaplano za bivalni vikend. 1/4 milijona za pol črne gradnje z neuporabnih tlorisom. Bonus pike za pohištvo iz začetka 90 let.

Agent pa prepričuje kako je to top lokacija. Ga vprašaš zakaj ne raje kupiti na Rakitni za pol cene identično pa te samo čukavo gleda.

• Všeč mi je
Reactions: sad

igi

Guru
13. okt 2007
5.601
1.206
113
Celje
Maš qurac ugodno ceno, če dva z normalno plačo ne moreta kupit. S tem, da je potrebno še par dest jurčkov not dat. Imam občutek, da nepremičninarjem ne gre dobro in so temu primerno sitni.
beseda "normalno" je zadnje čase zelo premakljiva. Ker mislim, da nekako izgubljamo občutek, kaj je to "normalno".

Kaj je normalna plača? 2x 2.000eur?

Kaj je normalna urna postavka za storitve kot so zidar, keramičar, pleskar, električar, vodovodar, monter TČ... ? 30EUR? Verjetno premalo, ker sem v eni temi prebral, da je konec tega, da bi kdo še delal za poli salamo.

Imam pred sabo ponudbo za pleskanje dobrih 500m2 stopnišča in na njej je cena 4500eur.
Jub kalkulator pravi, da se bo porabilo 85l barve in če prištejemo še nove valjčke, malce kita, novo obleko in nekaj zaščitnega materiala smo krepko pod 500eur.
Kar pomeni, da za samo storitev ostane 3500eur. Nazadnje, ko se je to delalo, sta dva pleskarja in en "pomočnik" to z levo roko poštimali v slabih 3 dneh (8 ur minus malica) vse skupaj za 1600eur. Se pravi je urna postavka po novi kalkulaciji ocenjena na 50eur. Pleskarjeva "plača" je 50eur/ura x 6ur/dan x 20dni (6000 bruto) . Normalno?

Žena si je zamislila novo hrastovo mizo v kuhinji. In kovinske nogice, ki bi nekako "pasale" k sedežni garnituri. Ker na prvo žogo takšne kombinacije ni bilo v trgovini sem naročil masivno hrastovo ploščo (narejeno do končnega izdelka). Za nogice pa ker nimam dovolj znanja, da bi "lepo" zvaril sem pač želel naročiti pri mojstrih, ki delajo točno to. Podnožja za mize. Moja želja je bila zelo enostavna. Ploščato železo za nogo in zgoraj navarjena plošča za vijačenje na leseno mizo + prašno lakiranje.
In potem so bile zanimive ponudbe. Najvišja je bila 110eur/za nogo. Neko povprečje pa 250eur za komplet. 2, ki sta bila pod 250 sta bila presenečena, ko sem omenil, da rabim račun. Se pogovarjam z enim od njih in začneva v smeri koliko on računa na uro "šlosarskega" dela. In pravi 25eur in da za željeno ima dela 2 uri. Mu predlagam, da zaokroživa za vse skupaj na 100eur, barvati bom dal pa sam. In on presenečeno, če vem koliko je materiala not? ja vem, ker to še nekako znam izračunati, da ga je za 20EUR. Uffff..... ne to pa ne grem delati, ker mi potem premalo ostane. Se pravi 40eur ni dovol na uro.
Na koncu je lokalni šlosar uredil s prašnim barvanjem vred za 110 z računom in ddv in rekel "saj nisem imel niti 1 uro dela..."
Normalno?

Pač vsak poskusi čim višje. In trenutno očito to še kar gre. In ne TO NI NORMALNO in me lahko prepričujete kolikor želite.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.450
2.170
113
Pa sam naredi.

Ukinili so vse poklicne šole, vsi bi drkali lulčka v pisarnah pa javni upravi....
Tko to je majster, dober inštalater, keramičar, električar... je danes zlata vreden.
Lahko si pa naročiš malo bolj leve firme, pa ti bodo delali šiptarji, indijci, romuni... po izobrazbi so pa agro-muzičarji = pase ovce, svira frulico

Saj si menda neke klime montiral pa ti je jasno kako gre posel, ali si že pozabil

Vsi bi samo cenkali, ko ti pa v štacuni prodajajo kilo kruha po 5 €, pšenica je pa 0,20€ kila je pa ¨normalno˝

• Všeč mi je
Reactions: Ateis

igi

Guru
13. okt 2007
5.601
1.206
113
Celje
Pa sam naredi.

Ukinili so vse poklicne šole, vsi bi drkali lulčka v pisarnah pa javni upravi....
Tko to je majster, dober inštalater, keramičar, električar... je danes zlata vreden.
Lahko si pa naročiš malo bolj leve firme, pa ti bodo delali šiptarji, indijci, romuni... po izobrazbi so pa agro-muzičarji = pase ovce, svira frulico

Saj si menda neke klime montiral pa ti je jasno kako gre posel, ali si že pozabil

Vsi bi samo cenkali, ko ti pa v štacuni prodajajo kilo kruha po 5 €, pšenica je pa 0,20€ kila je pa ¨normalno˝

Imam srečo, da sem še tiste generacije, ko še znamo kaj narediti sami, pa nekako se imam za tehničnega tipa.
In v bistvu spet začenjam vedno več stvari delati sam. Pa bi raje plačal, ampak poštene "normalne" cene. Zlatarskih pa pač ne, ker žal imam izkušnje, da visoka cena ni zagotovilo za kvaliteto in potem moram za vsemi nekaj popravljati.

Klime sem montiral. In ko gledam sedaj cene me vedno bolj "grabi", da bi ponovno začel. In na drugi strani priznam, da nimam jajc, da pridem na servis, kjer operem filter, našpricam čistilo in rečem 100 eur če je brez računa.
Če pa malce bolj zahtevno, kjer zraven še podiranje in pranje notranje enote, ki vzame dobri 2 uri pa koliko? 300 EUR+?

Priznam, da je to moja težava in ne morem "preklopiti", ker se mi to zdi pretiravanje. Po drugi strani pa ja. Tako pač je. Vzami ali pusti.

Tema se je pa začela, da z normalno plačo nepremičnina ni dosegljiva. Zato sem tudi vprašal kaj je normalna plača. Ker če je normalna plača 2 x 5.000 neto, potem nebi smelo biti težave z nakupom takšne nepremičnine.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Zal je tako da ugodni mojstri so samo se starejsi mozakarji v penziji. Moj vodovodar in elektricar imata 17e na uro, ampak je en penzionist en redno dela. Problem je, da ni obrtnikov, tisti dobri mladi so dragi tudi zaradi norih obdavvitev dela, slabi pa enako. In ko enkrat imas svoje prave sobrtnike, odvetnike, zobarje,... jih pazis bolj kot avto.

Sem doma rabil reset motorja zip rolojev pa sta prisla dva mulca, ki sta prvic slisala, da imajo motorji 3 razlicne mode. Skratka, jst sem vedu vec od njiju pa ne delam tega. Delala sta dobre pol ure pa se to sta rabila posvet s centralo kako resetirat motor. racun je bil 80E. Seveda sem ga zavrnil in placal samo prevoz, ker ne placujem neznanja.

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen

B81

22. jul 2007
36.972
10.523
113
Ok, dal bi 600k.
Postavljena v ugodnih casih, bazena niti ni ali pa ga ne vidim, oprema pa tud ne more vedno 100% novonabavne vrednosti ohrannat. Kako sta sploh prisla na 1.3M?

• Všeč mi je
Reactions: igi

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
Ok, dal bi 600k.
Postavljena v ugodnih casih, bazena niti ni ali pa ga ne vidim, oprema pa tud ne more vedno 100% novonabavne vrednosti ohrannat. Kako sta sploh prisla na 1.3M?
Tako mnenje imam sam. Toliko je vredna. In vsakdo od njiju bi bil rad na ničli... Ne na polovici...

• Všeč mi je
Reactions: igi