GEOMAG sklenjen krog gibanja ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej misliš, da boš naredil Perpetuum mobile.

Good luck, nisi prvi.
hysterical-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Ne ne ne PM nisem nikjer omenjal...
ne-ne-1.gif

Ne izključenjem pa možnosti, da obstaja še kak neodkrit vir energije.
Npr. sončna celica bi bila tudi nekaj neverjetnega, če ljudje nebi zaznavali svetlobe (kar pa ne pomeni da svetloba nebi obstajala) ozr. nebi vedeli, da obstajajo fotoni.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zdajle pa mimo streljaš, kenede?
hysterical-1.gif

In na podlagi česa bi živel ta človek, če ne na podlagi elektromagnetnega sevanja? Še amebe ne morejo brez tega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
ksz...

Tudi če bi magnete postavil v krog (po moje bi moral bit premer kroga kakih 10m, da ni prevelik zavoj), to še vedno ne bi bil perpetuum mobile, ker bi se magneti čez 1000 ali kolikoržepač let razmagnetili, je pa res da so magneti verjetno še najbližje p.m..

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zdajle pa mimo streljaš, kenede?
hysterical-1.gif

In na podlagi česa bi živel ta človek, če ne na podlagi elektromagnetnega sevanja? Še amebe ne morejo brez tega.
Ne razumeš me...
17758-icon_confused.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kaj pa če dama v krog magnete nabite z (recimo) +, pol pa ob robu naredima okoli in okoli še "steno", not
položima magnet nabit z -, torej da se odbijata, stena bo poskrbela da ga ne odbije dol s kroga, torej bi mogo
lebdet ane? Če lebdi in mu dama malo energije z prstom, bi se moral vrtet/potovat v tem krogu ane?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Se strinjam. Hakelc je, da magnet ni od danes, ampak je že hudo stara stvar.

In verjemi, neka igrača gotovo ni vir zastonj energije. Nemogoče.
ne-ne-1.gif

There's no such thing as free lunch.
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
ksz...

Tudi če bi magnete postavil v krog (po moje bi moral bit premer kroga kakih 10m, da ni prevelik zavoj), to še vedno ne bi bil perpetuum mobile, ker bi se magneti čez 1000 ali kolikoržepač let razmagnetili, je pa res da so magneti verjetno še najbližje p.m..

pa saj noben noče narediti perperuum mobile.... ampak nov način pridobivanja energije
hjoj da ste eni hecni....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
ksz...

pa saj noben noče narediti perperuum mobile.... ampak nov način pridobivanja energije
hjoj da ste eni hecni....
Fora je v tem, da tole ni noben način pridobivanja energije. Iz te moke ne bo kruha. Žalostno pa je, da bi to moral futuristic dobro vedeti, glede na to, da je bil na elektro faksu(vsaj tako imam v spominu)

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
tudi iz Lego technicsov nebo nikoli energije.... pa se vseeno igramo z njimi
grin1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Iz te moke ne bo kruha. Žalostno pa je, da bi to moral futuristic dobro vedeti, glede na to, da je bil na elektro faksu(vsaj tako imam v spominu)

Partybreaker.
grin1.gif

Tista Sinigojeva biblija mi je tak vzela voljo do življenja, da enostavno moram dokazat tipu da nima pojma o štormu.
hysterical-1.gif

No čeprav sam tiho strinjam s tabo, da tole z magnetki zelo verjetno ne bo delovalo bom vseeno probal to narediti, ker je zabavno.
wink-1.gif

Sem pa pred leti pri moji replikacji Newmanovega motorja res naletel na en zanimiv efekt, ki pa ga je bilo zelo težko ponoviti, enkrat je ratalo drugič ne. http://picasaweb.google.com/kfrenky/NewmansMotor
V glavnem kratki pulzi skozi navitje povzročijo vrtenje rotorja v katerem so magneti in ob vsakem pulzu se pojavi napetostna konica (Back EMF). No velikost te konice je bila odvisna od velikosti iskre na komutatorju, večja kot je bila iskra večji je bil Back EMF.
No ko sem z digitalnim osciloskopom snemal te konice, je bila energija ki se je vrnila iz sistema včasih večja od energije v sistem. Je pa bila to bolj izjema kot pravilo...
Jean Naudin-u je uspelo do tele mere:
negspik.jpg

http://jnaudin.free.fr/html/NMac0625.htm

jest5

Guru
18. avg 2007
25.967
-8.670
113
Tudi pri preprosti zaporedni vezavi dušilke in kondenzatorja dobimo večjo napetost, pri vzporedni vezavi pa večji tok, kot ga daje izmeničen vir, ki napaja to vezje. To ni prav nič čudnega
grims-1.gif
Še vedno ne dobimo prav nič več energije, kot jo daje vir.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Eh tip je itak vsekan (God told me to build this motor...).
stupid-1.gif

Samo motor je pa vseeno zelo zanimiv.
wink-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Smo že blizu:

Jaz sem že naročil dodatnih 100 paličnih magnetov za vsak slučaj, če mi bo zmanjkalo geomag paličic.
aplauz.gif