Generična roba v supermarketih...

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

Kako delajo druge firme pa ne vem ... predvidevam da enako kvaliteto.

Odkar sem iz preverjenega vira zvedela za primer Zale in Mercator vode, ki jo tudi polnijo v Unionu (oz. vsaj takrat so jo), ne zaupam več generikom. Pač po logiki, če delajo tako veni tovarni, verjetno še kje...
Stvar je bila v tem, da je bila Zala iz dokaj globoke vrtine, M voda pa mešanica z vodo iz druge, bolj plitve vrtine.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Ne vem, kaj sem jaz edini, ki mi gre pošteno na organ to, da v trgovinah ne morem več kupit ene poštene klobase od Krasa, vse kar majo je SPAR klobasa, TUŠ klobasa, Merkator klobasa, Leclerc KLobasa...pa še vse ostale stvari ki so KAO enake, ampak niso enake. Zadnjič sem kupo v Sparu kuhan prsut in slanino in sta oba posteno smrdela...zaj pa vi meni povejte, vas nič ne moti to da ni več originalne robe v trgovinah? ampak samo te generične zaedve, ki morajo zagotovo biti slabše kot pa "originalli"...Klobase so bile samo primer, gre tudi za jogurte, kisle smetane, pivo ipd...

Ne vem zakaj se pritožuješ si morda pogledal v kakšni mesnici?
Sami smo želeli, da imamo vse v eni trgovini in na dosegu roke. Včasih, včasih,..... Ja včasih smo hodili po kruh v pekarno, po mesne izdelke v mesnico, ........
Danes pa imaš vse na enem mestu in je tko kot je, tile naši veletrgovci pa itak pritiskajo, da nam ponujajo čim ceneje, da ne bomo drago plačevali, glede kvalitete pa tako ali tako sam opažaš. Če ti je do originala zavij v mesnico pa boš zagotovo našel to kar si želiš. Očitno ti je preveč odročno, ko pa lahko greš v spar,tuš,.... in kupiš vse na enem mestu. Pa jej tako in se ne buni.
Itak smo pa po večini vsi isti in leni in še zmeraj kupujemo na enem mestu - v megamarketih.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Saj, ne kupim v trgovini, če nimajo tega kar si želim grem pač tja kjer imajo, pa če treba tudi v mesnico, v kateri tako ali tako že kopujem meso :D ...za klobase pa do sedaj ni bilo potrebe...

sem bil včeraj še v leclercu, tudi tam imajo samo neke neznane klobase..torej edino kar mi ostane je mesnica...ali pa direkt na krasu cela noga kuhanega in pečenega pršuta...

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Union ima vrtine na svojem dvorišču, v centru Ljubljane. Upoštevaj onesnaženost zraka, vode (deževnice) in zemlje, pa boš ugotovil, zakaj je globina vrtine pomembna...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.028
1.940
113
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

Kako delajo druge firme pa ne vem ... predvidevam da enako kvaliteto.

Odkar sem iz preverjenega vira zvedela za primer Zale in Mercator vode, ki jo tudi polnijo v Unionu (oz. vsaj takrat so jo), ne zaupam več generikom. Pač po logiki, če delajo tako veni tovarni, verjetno še kje...
Stvar je bila v tem, da je bila Zala iz dokaj globoke vrtine, M voda pa mešanica z vodo iz druge, bolj plitve vrtine.

se absolutno strinjam! sploh pri vodi je stvar zelo škandalozna, ker voda iz pip je neverjetno kontaminirana v sloveniji, pri flaširani pa je tudi bistvena razlika če iz podtalnice pride po navadni pipi, ali pa po pozlačenem roru, na katerem piše ZALA gor
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če so morali meje strupov v predpisih zvišati, da ni LJ v kršitvi.... ziher.

Pomnimo gospoda Jarca in njegove liste za čisto pitno vodo.