Generična roba v supermarketih...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ne vem, kaj sem jaz edini, ki mi gre pošteno na organ to, da v trgovinah ne morem več kupit ene poštene klobase od Krasa, vse kar majo je SPAR klobasa, TUŠ klobasa, Merkator klobasa, Leclerc KLobasa...pa še vse ostale stvari ki so KAO enake, ampak niso enake. Zadnjič sem kupo v Sparu kuhan prsut in slanino in sta oba posteno smrdela...zaj pa vi meni povejte, vas nič ne moti to da ni več originalne robe v trgovinah? ampak samo te generične zaedve, ki morajo zagotovo biti slabše kot pa "originalli"...Klobase so bile samo primer, gre tudi za jogurte, kisle smetane, pivo ipd...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Infarkt pa kap ki te usekata sta pristna ne glede na to al gre za generično klobaso al pa od krasa.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ja to je ze res, samo mene kap ne zanima tolko, te mi je ze boljse da vsaj uzivam takrat ko jem zadevo... no ampak v SPARU recimo sploh nimajo vec drugega kot njihovo genericno robo! to se mi zdi katastrofa, da so kupci generalno tako nezahtevni da tem trgovinam ni vec potrebno nuditi ostalih klobas...in se nobene ne buni!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.369
7.100
113
pri taščici
Res da sem redko v sparu, bom naslednjic nalasc pogledal. Se pravi niti PP posebne ne dobis vec? Problem je v tem da tudi slo predelovalne industrije ni vec toliko kot vcasih (MIP...)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.369
7.100
113
pri taščici
Res da sem redko v sparu, bom naslednjic nalasc pogledal. Se pravi niti PP posebne ne dobis vec? Problem je v tem da tudi slo predelovalne industrije ni vec toliko kot vcasih (MIP...) in da seveda tujci pritiskajo k nam.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Res da sem redko v sparu, bom naslednjic nalasc pogledal. Se pravi niti PP posebne ne dobis vec? Problem je v tem da tudi slo predelovalne industrije ni vec toliko kot vcasih (MIP...) in da seveda tujci pritiskajo k nam.

cudno je tam, ker recimo slanino s poprom imajo od krasa, navadne slanine pa ne...PP mislim da, majo, ampak v hladilniku pa mores celo vzet...Recimo tudi svinjski jezik imajo originalen. Pečenega in kuhanega pršuta pa ne... pa to sedaj ugotavljam že lep čas, v petek pa sem namerno šel in izrazil željo da bi imel Krasove izdelke, je pa to bilo v MB v europarku

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Dobi se to kar ljudje kupujejo. In dokler bodo neizbircni, je izbira kakrsna je. Sem sel pa vceraj v draveljski merkator urgentno izkljucno po plenice in to, da ob 11 dopoldne dela vseh trideset blagajn in na vsaki min 5-8 vozickov precej polno nalozenih... to ni normalno.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.027
1.937
113
ne gre se za to da so neizbirčni. razlika v ceni je precejšnja, v kvaliteti pa ponavadi niti ne. pogosto je stvar identična

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Dobi se to kar ljudje kupujejo. In dokler bodo neizbircni, je izbira kakrsna je. Sem sel pa vceraj v draveljski merkator urgentno izkljucno po plenice in to, da ob 11 dopoldne dela vseh trideset blagajn in na vsaki min 5-8 vozickov precej polno nalozenih... to ni normalno.

Če pa so bile vmes en dan trgovine zaprte in jih je iz tira spravilo. V petek je bila taka gužva kot da bodo trgovine en teden zaprte: rolleyes:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Najbolje je, da navežeš stike s kakšnim kmetom, poznanim recimo. Greš do njega, daš kakšen evro več in imaš robo v kateri uživaš, kot si sam rekel. Imamo enga kmeta tukaj, ko je celo prišel do neta. Nebi bil greh vprašat.
evil.gif

kulinarika-foto_7702622_17436965_18566891.jpg

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Najbolje je, da navežeš stike s kakšnim kmetom, poznanim recimo. Greš do njega, daš kakšen evro več in imaš robo v kateri uživaš, kot si sam rekel. Imamo enga kmeta tukaj, ko je celo prišel do neta. Nebi bil greh vprašat.
evil.gif

]

hehe , ma ja saj za pravi pršut ni problema, gre se mi za klobase. Kuhan/pečen pršut, slanine, ogrske salame, ipd...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
no ampak v SPARU recimo sploh nimajo vec drugega kot njihovo genericno robo! to se mi zdi katastrofa, da so kupci generalno tako nezahtevni da tem trgovinam ni vec potrebno nuditi ostalih klobas...in se nobene ne buni!

Ja to je pa zato ker slovencelj gleda na vsak cent, in ko vidi generik in podoben shit k je 10centov cenejsi kupi to, prodajalec pa prodaja generik ki naj bi bil ementaler ali podbobno in to robo dobi kar posteno ceneje vrjetno od orginala in se mu to zelo splaca.

Teli nasi prodajalci nas bodo pozrl, vidis da sami kruh pecejo in kr vse bi sami delal, sam ni mi jasno kako ta politika laufa ce pa kmetu odkopujejo mleko po nevem 20 centov prodajajo nam ga pa za 1 eur drazje pa se vedno cvilijo in hocejo vec.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.369
7.100
113
pri taščici
Celjske mesnine tudi nimajo nic? Vcasih so bile kar mocne. Ce bo cas pogledam v lokalnem sparu kaj ima. Da nisi slucajno ti kaksnega hladilnika spregledal. Jih pa razumem da na delkatesi ne morejo imeti 5vrst kuhanega prsuta, pa 5vrst pecenega, pa 5 vrst suhega, pa najbrz obstaja se kak verzija.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz sem danes v manjšem Sparu pogledal za omenjene stvari. Našel sem Krasove izdelke kot so pršut, suha salama, pa še neke druge reči, katerih pa nisem podrobno gledal. Pa je to en zanikrno založen Spar, v katerega grem le redko, ker jih vsakič znova kolnem, saj določenih stvari sploh nimajo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Ljudje pac niso dovolj lokal patrioti.

In ko domaca podjetja zivotarijo, pride trgovinska veriga, zakupi celo proizvodnjo linijo in izdele poimenuje po sebi.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Jaz sem danes v manjšem Sparu pogledal za omenjene stvari. Našel sem Krasove izdelke kot so pršut, suha salama, pa še neke druge reči, katerih pa nisem podrobno gledal. Pa je to en zanikrno založen Spar, v katerega grem le redko, ker jih vsakič znova kolnem, saj določenih stvari sploh nimajo.

ej ne morem verjet...jaz sem gledal v največjem SPARU v MB...in zagotovo v delikatesi nimajo KRASovih izdelkov...ker sem se z ovo babo tam se pogajal...

v hladilniku pa se najdes od krasa prsut, pa suhe klobase...ampak vedno tezje najdem omenjene zadeve...

narezejo ti v glavnem originalnih izdelkov NE, ker jih sploh ni tam

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Jaz še nisem kupil generika, kar naj majo. Trgovec naj bo trgovec, proizvajalec pa proizvajalec.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Če boš kupil kuhan pršut od Krasa (bela Alu vrečka) ali Kuhan pršut Sparov (zelena Alu vrečka) bo noter enak pršut, iz enake peči, iz enakega hladilnika, zvakumiran na enakem stroju, le vrečka in etiketa bosta različni ...

Enako ti lahko povem za pečen pršut Kras v rumeno rdeči Alu vrečki in sparov pečen pršut v zeleni Alu vrečki ... bosta enaka pršuta iz prejšnjega odstavka, pečena v enaki peči, samo spakirana v drugačni vrečki z drugo etiketo ... razlik v kvaliteti se ne dela, prušt se naredi v določeni količini, potem je samo odvisno od potreb v katero vrečko gre za katerega trgovca.

Razlika v okusu je lahko edino v mesu, oz. seriji izdelka. Vsak dan nova serija mesa, nova proizvodnja ... tako da je lahko en dan bolj slan, drug dan bolj dimljen ...

Enak postopek je za prešano m.slanino .... dnevno se je naredi 2-3 tone, potem pa je vse odvinso od potreb s kakšno etiketo bodo opremljeni.

Zakaj je vedno več teh izdelkov "lastne blagovne znamke" .. zato ker se dobro prodajajo .. ljudje vedno bolj gledajo na stroške in glede na plače in pokojnine, vedno več kupujejo take izdelke.

Sem pa skoraj siguren da dobiš poleg teh tudi "originalne" vendar verjetno zaradi manjše prodaje v manjši količini, oz. jih je mogoče celo trenutno zmanjkalo.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Ne morem nič reč za Krasove izdelke. Mogoče je res isti proizvod, glede na to, da pršut je pršut. Lahko pa zatrdim za nekatere druge izdelke, prav tako mesno-predelovalne industrije, da imajo povsem drugačno recepturo(več je emulgatorjev okusa in soli).

Jaz raje kupim original izdelek, s tem podprem proizvajalca in dobim tisto kar sem navajen. V večini primerov je malenkost dražje a jebiga. Pri hrani pa ne bomo šparali. Sem pa tudi sam opazil, da čedalje težje je dobiti na delikatesi pristen Krasov izdelek. Na srečo pa še vedno obstaja nekaj trgovin, ki dajo tudi nekaj na kvaliteto in ne samo na cenejši izdelek. Ena takih trgovin je Merkator v Murglah. Majhen, a ima vse, da ne govorimo o prijaznosti trgovk. Trgovina kot se šika.

Bi pa opozoril še na eno stvar, ki pa mislim da je še bolj pereča kot sami generični izdelki. To so izdelki ki so narejeni izključno za vzhodni trg, ter se po kvaliteti ne morejo primerjati z tistimi ki so narejeni za zahod. En tak primer je recimo čokolada Milka. Ko dejansko opaziš razliko med Slovensko in Italjansko ali Avstrijsko. Slednji sta narejeni v Austriji, za slovenski trg pa je narejena na Polskem. Isti šmoren je še z nutelo, rafaelo, ferrero roche,....Tu pa mislim, da bi morali bojkotirat proizvajalce, ki to počnejo.

LP
Torus