Gen-I draži - bomo kaj menjali?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.050
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Skoraj 20€ podražitev, pa nikome ništa.
srce-1.gif

Ja kaj pa bi ti? Na ulico pa protest al kaj? Al s pištolo nad golobo, pa da naj zniža ceno na staro?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Saj boš našel noter tudi cenik. Takole na uč cca. 5 % ceneje za del, ki ga bo potrošila TČ (zgleda da jim je interes obdržat večje gospodinjske porabnike).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.050
113
Aja...sam ceneje, sem mislil, če majo kako akcijo za nakup TČ + ceneje elektrika
wink-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri Petrolu maš vedno kake točke ipd. za ponucat.

Jaz mam vsako leto ene pol leta -20%, letos samo 4 mesece sicer ampak...nekaj je.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Pri meni bo na letni ravni 20€ dražje (torej manj kot 2€ na mesec), je pa gen-i še vedno za 2 evra najcenejši (za gospodinjske, če bi bil na paketu toplotne, bi bil pa za 13€ najcenejši, ampak klima na žalost ne šteje za toplotno).

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Tko se je en moj fren pizdil na FB:)

Citat:
Med nekim pogovorom sem prišel do šokantnega spoznanja kaj po slovensko pomeni "toplotna črpalka".
Namreč, montažerje sistemov za ogrevanje učijo, da toplotne črpakle so voda-voda, voda-zemlja, bla bla, medtem ko zrak-zrak ni toplotna črpalka, pač pa je klimatska naprava. Za štos sem poklical še na Gen-I, že ka pričenjajo z akcijo cenejše eletrike za lastnike toplotnih črpalk in tam so mi potrdili, da klasične klimatske naprave se NE upoštevajo v tej ponudbi.

Svet pravi "toplotna črpalka" (heat pump) napravi, ki prenaša toplotno energijo z enega konca na drugi (običajno z mehanskim delom kompresorja), v smeri, ki je nasprotna od naravnega toka. To počne tudi klima. Pa tudi vsak hladilnik.
Pri nas pa "toplotna črpalka" pomeni očitno nekaj drugega. Podmnnožica naprav, kjer so vključene samo tiste metode izmenjave toplote, ki kot izmenjalni medij uporabljajo vodo ali zemljo.
Da ne bi v tehničnih šolah pri urah fizike prišlo do nesporazumov, je treba izumit slovenski izraz "toplotna črpalka", ki zaobjema vse hit-pumpe, glede na fizikalni način delovanja, ne pa samo tiste, ki nekomu pašajo za razne ekosklade.
Npr. moje klime imajo višji izkoristek izmenjave kot velika večina voda-zemlja ali voda-voda naprav.
Ker je "stroka", ki zna sestavljat centralne kurjave, fizike pa očitno ne pozna, izraz "toplotna črpalka" že "pokurla" za svoj namen, rabimo torej enega novega.

Sprejemam predloge.

Ker sicer nam grozi situacija, kjer bodo iz podobnih razlogov za prihajajoči električni avtomobil rekli, da to pa ni avtomobil, ker ne laufa na bencin ali nafto.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
dobil prvo poloznico od gen-i.. 9 eur manj kot na elektru (prej 48, sedaj 39).

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
sicer nisem bral pogojev, ampak če poveš da imaš toplotno ali grejo preverjat stanje na terenu
sprasujem se.gif

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Citat:
Uporabnik netko pravi:
ker bom izkoristil 1800 pik na petrolu za 4 mesce mi bo to naneslo 60 eur popusta s katerimi mi je na letnem nivoju petrol najcenejši

zmaga.gif

Jaz tudi. Pravzaprav sem jih že.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A še kdo ni dobil položnice? Sicer je ne rabim, ampak....rad bi videl koliko mi bodo zaračunal.

Tudi se nisem dobil, imam trajnik, je pa vidna poloznica na moj igen.

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
376
94
28
V primerjavi z Elektro gorenjska je Gen-I amerika.
Dobr je da so se zavezal da cen ne bojo dvigval do 31.12.2013
smile-1.gif