Garmin zmrzuje

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Kolega ima Nuvija 760, ki pa mu med vožnjo zmrzuje.Opazil je, da mu deluje normalno, če nima priklopljenega na napajanje. Uporablja ga pa v avtobusu, ki imajo 24V napetost, če se ne motim, osebni pa 12V. Je mogoče to razlog?
Karto pa ima sam eno vklopljeno.
Hvala in pozdrav.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Enako moj 760! Imam zadnji fw 4.90 zemljevidi so ločeni uporabljam samo eno karto na 1x!
Imam pa občutek da zmrzuje na vedno enakih mestih...pogostokrat kadar se aktivira kako opozorilo za radar/omejitev!
Komu slučajno ne zmrzuje z kakim nižjim fwjem? Da se ga downgradat do fw 4.50 mensezdi...!?

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.659
113
Zadnji fw s katerim je delal tozadevno zadovoljivo je bil fw 3.80 (nisem čisto 100% prepričan ker je to 2 leti nazaj). Je pa tko da po preskoku na fw4.10 ni šel več downgrade na fwje 3.xx
frown-1.gif

Je pa ta model garmina bil kar hroščat tko da je mel malo morje teh popravljenih fwjev!
Če se komu od strokovnjakov da pogledat naj pogoogla stran "perry nuvi" kjer so vsi fwji za 760ko & še neke ostale starejše nuvije pa če lahko vidi kje je keč zmrzovanja & tega da ne gre nižje od fw 4.50!?

I

Izbrisan uporabnik #488

Razlog je lahko v POI točkah, ali da jih je preveč oziroma vsebujejo nepravilne znake.
Nuvija je dobro počistiti, shranjene arhivirane sledi ipd.

Sicer pa se ne spominjam, da bi se 760 ugašala oziroma se je... Bil je nek problem v zemljevidih tedaj. Napaka na zemljevidu, ki ga je zmedla.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Mene je zmrzoval. Pa sem posodobil FW, naredil hard reset. IN to je bilo to. Od takrat je OK. Je pa rabil kar kakih 15 minut da mi je po resetu nasel satelite.

LP

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Od kolega 760 je pred časom ravno tako zmrzoval, ko je bila priklopljen na napajanje, na baterijo je pa delal bp.

Razlog je bil v TMC ju, ker je vnesel kodo za Slovenijo v napravi so bili pa naloženi stari zemljevide, ki še niso podpirali tmc podatkov.
Potem je naložil nove zemljevide in nuvi je še naprej zmrzoval, ko je bil priklopljen na napajanje.
Po hard reset pa teh težav ni bilo več.

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Nižje se ga da flashat samo v pre boot načinu,z gupdate gcd se ga ne da.
Naj naredi hard reset oziroma nekje na forumu piše,kako je Tupli rešil problem z zatikanjem.

Bi lahko TUPLI to še 1x opisal za nas....nisem len ampak garant porabim celo popoldne da se prebijem čez 77 postov in najdem njegovo rešitev....predvidevam da v prastari temi o modelu 760???

Drugače pa hardreset ( prst v desnem spodnjem kotu
sprasujem se.gif
) naredim po vsakem novem nalaganju kart da mi ga kasneje kaj ne svira pri preračunavanju rute.......

Tko da
Al je FW
Al so POI točke....mam jih iz poiplaze....če ma še kdo te probleme z njimi??? ( kako ugotoviš ali imajo napačne znake/fonte? )
Al je pa.........vstavi poljubno!!!!

sprasujem se.gif

Popotnik lahko prosim na ZS kako se ga "prebuta"
grin1.gif