Garmin Street Pilot C330 - problem

andrej2010

Zelenc'
11. jul 2010
4
0
1
Pozdravljeni!

Imam kar staro navigacijo Garmin Street Pilot C330. Problem je, da mi rabi cca 5min, da mi najde signal (in še to se moram vozit v avtu). V hiši pa signala sploh ni. A je problem ker je to že stara navigacija?

Drugi problem je, da sem probal nekaj posodabljat in mi je izbrisalo SLO jezik, kako bi sedaj lahko zadevo spravil nazaj v prvotno stanje, da bi imel SLO jezik?

Katero karto mi priporočate, da si naložim (rabim pa SLO in sosednje države).

Hvala in lp!

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Si že poštimal stritpilota? Sem našel na disku še SLO datoteke za C320/330.

Znanec je hotel nekaj posodabljati karte za street pilot c320 in ne vem kako mu je uspelo zbrisat slovenščino.
@Zgaga še imaš te datoteke?

Če kdo ve kje bi se dalo dobiti te datoteke bi jih lepo prosil, da mi zaupa link.

Druga stvar, ki je je pa ta, da zadeva očitno sploh nima diska in sploh ne vem kam jezikovne datoteke potem dati, da bo delalo tako kot je treba(v raziskovalcu mi ne pokaže nobene naložene stvari).

Webupdater pa mi ga najde in posodobi a mi posodobi le SW ne pa tudi jezikovnih datotek,...

Tako, da prosim za pomoč.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Frko najlepša hvala za vse linke.

Slovenščina mi sedaj deluje lepo.

S kartami je pa bolj tako, tako.
CNE 2012 normalno prepozna, AR prepozna a so ceste modre pa ob bližjem pogledu izginejo.

Adriatopo pa sploh ne prepozna.

Je to normalno za ta Garmin?

Kam se pa govor in vse ostalo shranjuje, če nima internega pomnilnika in se ga niti ne da pogledati?
Ter kako bi pobrisal stare vnešene točke radarjev in naložil nove?

Sicer je pa zanimivo, da je ta Garmin že star skoraj deset let pa še vseeno deluje približno tako kot večina navigacij vgrajenih v najnovejše avte.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
V čem je pa potem AR lite sploh še boljša od CNE?

Adriatopo pa lahko odklepam kakor hočem z vsemi možnimi unlockerji pa mi karte AT Garmin sploh ne prepozna.

Kamacove popravke pa imam vendar enako AT karte enostavno ne prepozna.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Nima vrisanih površin in objektov, tako da jo lahko uporabljajo tudi starejše naprave.

LP

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Na ta isti model sem naložil kolegu zadnjo evropo NTU in zadnjo Adrio NT in vse dela brez problema. Seveda, evropo brez zemljevidov, ki jih vsebuje Adria in brez topo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Napravo sem uspel zrihtati-slovenščina mi po zaslugi Frkota dela lepo.

Lepo dela tudi CNE 2012.10

AT sploh ne potegne, AR pa je delala spacano.

Bom pa poskusil še z AR lite.

AR po mojih izkušnjah vodi po Sloveniji precej bolj točno zato se po mojem splača še malo zafrkavati in usposobiti še AR lite.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Frko pravi:
Poizkusi naložiti Adria Route lite, ker je lahko ta gps že "prešvoh"

http://garmin.com.hr/Default.aspx?sifraStranica=234&kultura=hr
LP

Sedaj sem stestiral še Adria route lite-na hitro sem opazil, da je v bistvu čisto vse enako, torej enake ceste-manjkajo pa edino objekti in gozdovi.

Glede na to, da je velikost Adriaroute-lite skoraj pol manjša(ceste in vodenje naj bi bila pa enaka) sem prišel do zaključka, da se jo splača nalagati čisto na vse tudi najnovejše Garmine-objekte in gozdove itak dobiš potem s karto Adriatopo, ki jo imam sam itak vedno hkrati naloženo.

Evo pa sem se spet nekaj novega naučil in hkrati našel dodatnih slabih 100MB prostora za naložitev česa drugega(glede na to, da je JCV vedno obširnejši, dodatni prostor zelo prav pride).

Hvala za nasvet.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Matko, hvala za opozorilo.

A če bi imel hkrati vklopljen CNE+AT+AR lite bi mi tmc delal ali ne???

Sicer pa AR v glavnem nimam nikoli več vklopljenega, ker potem ne dela realni pogled križišč.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Če imaš vklopljen CN lahko sprejemaš prometne informacije, ne vem pa kako je to sedaj pri SPC320, saj v opisu tehničnih lastnostih te opcije ni.

http://www.garmin.si/view_product.php?product=010-00401-08&cat_id=68

Boš pa moral narediti registracijo TMC antene za sprejem naših brezplačnih prometnih informacij v kolikor vseeno obstaja ta možnost.

Svetujem pa ti. da med vožnjo ne uporabljaš vsaj AT, meni pa se je rudi že zgodilo ko sem preizkušal kako deluje navigacija pri istočasno vklopljenih zemljevidih AR in CN da mi je SP zamrznil (vedno na istem kraju) .

LP

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
opozorilo: tudi TMC ne dela v AR lite verziji

Naložil sem AR 3.20 lite verzijo na Garmina 1200 in prometne informacije povsem normalno delajo.

Torej odslej nalagam izključno samo še AR lite verzijo(skoraj 100MB prihranka prostora), ker je v vsem enaka-hiše in ostalo pa itak dobim z Adriatopo karto.

@Frko, sam na srečo še nisem imel problemov z zmrzovanjem in ugašanjem Garmina pri hkratnem vklopu kart CNE+AR+AT.

Res ugaša pri določenih slabih SW verzijah(verzije pod 4.70, 5.20 ter 5.30), verzija 5.10 mi pa deluje odlično.

Lp

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pri Popotniku on ima vse
wink-1.gif

Sicer pa če rabiš za katero od 12xx, 13xx, 14xx mi sporoči email pa ti jo pošljem.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Naložil sem AR 3.20 lite verzijo na Garmina 1200 in prometne informacije povsem normalno delajo.

Samo imaš zraven naloženo CN EU, mar ne?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Običajno imam zraven obvezno še CNE in Adriatopo.

Tukaj sem pa za test naložil izključno samo AR lite za Slovenijo in mi je TMC delal popolnoma normalno.
Vodenje pa tudi popolnoma enako.

Torej kdor ima zraven naloženo še karto AT je čista neumnost, da si nalaga AR ampak je bolj smiselno naložiti AR lite+AT.