Garmin nuvi760 in 40 ne najdeta satelitov

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Megla, vlaga ja, pa oblačnost. Pa če se zjutraj iz garaže odpelje, ga lahko tudi zmoti. Mogoče temperatura v povezavi z baterijo, zjutraj je tudi 20 stopinj hladneje kot popoldan.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če se ne motim smo enkrat že ugotovili, da je bil pri nekomu problem, ko je imal Garmina čez noč v avtu, samo se ne spomnim, če je bilo to pozimi ali ne in je imel probleme s sateliti, ko je pa napravo prinesel zjutraj iz stanovanja v avto pa ni bilo problemov.

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
lp
tkole je. sem preizkušal. nastavil na slovenijo. zjutraj je kljub temu da sem ga včeraj vklopil in je v 5 sekundah najdu setalite ob 17h, je danes iskal več kot eno uro.Ko je pa našel mu je pa stalno zmankovalo signala...sredi Novega mesta sem izgubil signal, katerega ni našel vse do Radeč...no ko je pa odbila ura 11 je pa našel setalite in celo na 3 metre natančno..prestavljal sem oba garmina iz enega konca šipe na drug konec. Bil sem na uradnem servisu in so pregledali pa dejali da Atermičnega stekla nimam....

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
naj še povem, da imam v službenem avtu že več kot 5 let Garmina stalno v avtomobilu in ga nisem nikoli vzel ven, razen če sem ga potreboval v svojem privat avtomobilu...tako da zima, poletje do sedaj ni bilo težav...aja avto ima kot vsi drugi do sedaj sledenje in ostali sodelavci imajo enak avto s sledenjem, pa ni nobenih težav z Garmini...avto ni garažiran in je lepo na prostem 500m nadmorske višine....

Nazadnje urejeno:

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
pomoje tole ni problem z garminom...ne vem ni logično da dva nebi delovala...jst ne razumem...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
smile-1.gif
sem šel za foro sedaj v avto priklopit svojega 760....satelite najde v manj kot minuti...pa čeprav je bil to prvi priklop po 3h mesecih.....odkar imam 2405 je 760 bolj za backup...za starše...ki ga etak ne rabijo.

Moje mnenje......downloadaj webupdater: http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=999-99999-27

In si posodobi nuvi760 na zadnji FW ------> 5.40

In poročaj

P.S.: preden posodabljaš napolni baterijo....da bo zdržala cca 2-3minute dokler se naloži nov FW!!!

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Bom pa ju3 v pravih urah malo naokol...tako da vidim kako se bo obnašal me 9-11h
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Evo vklopil ob 9.00 in je na isti lokaciji (ponoci sem garmin pustil na sipi) kjer je vceraaj po 3h mesecih rabil 20 sekund....zjutraj porabil debelih 5minut
17758-icon_confused.gif

Ob 11.00 in 11.24h je nasel satelite bp....
Pravtako 2405 je nasel ob 9.00h satelite v 10sec (imam zrihtan cold start)

Mi je pa zanimivo da je imel 760 ze 4 satelite zaklenjene ( 31, 29, 25, 2 ) pa se vedno ni bil ready za navigacijo in je mel rdeco skalo signala
17758-icon_confused.gif

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
hvala za vse inf. no danes mi je celo po uri in pol našel signal, vendar kaj ko mi že cel dan izgublja...namreč avtocesta krško-novo mesto...vsaj 5x mi je izgubil signal, pa ga potlej ponovno dobi in spet zgubi...sem imel oba garmina na šipi in pri obeh praktični identična težava..a moj avto vsrkava satelitski signal in vrjetno tako polni akumulator..:) bom probal z novimi nadgradnjami softweara...
aja dal sem garmina v sosednji enak avto in je v pol sekunde našel setalite...v mojem avtu je nekaj kar moti signal....izklopil sem avtoradio in ventilacijo pa je brez učinka...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Poreklo šip v tvojem avtomobilu je verjetno iz Fukušime, druge ni!..
evil.gif
Ampak res, če se mene vpraša so za to lahko kriva samo stekla, čeprav ti na servisu nabijajo, da v tem primeru to ni vzrok! To je bil do zdaj še vedno najbolj pogost vzrok za slab sprejem satelitov in ne dvomim, da je tudi pri tebi drugače.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Svoje case se je pisalo da atermicna stekla motijo sprejem GPS signala, mislim da so bile na udaru predvsem francoske znamke. Poskusi prestavljati Garmina na drug polozaj v avtu, ce bo drugje deloval je to to.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Jaz imam "francoza" z atermičnim steklom, pa nisem imel - nimam nobenih težav pri sprejemu satelitov z 1490, 2460,3590
zmaga.gif

So pa bile težave z ABC tablico za cestnino, tako da sem jo dal na sprednje bočno okence
tongue-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Rekel si, da si dal v sosednji enak avto, a je popolnoma enak z isto opremo?

p.s.
Katero znamko avta imaš in kateri letnik?
Bomo probali tako ugotovit, če imaš kje kaj v armaturki kar bi motilo signal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V čem se razlikujeta tvoj avto in avto ki je enak in kjer je takoj našlo satelite?
Imata isti radio, ista stekla........

Če ugotovimo v čem je razlika, bomo ugotovili zakaj ti ne dela.

p.s.
Kaj po 11 uri izklopiš klimo ali kaj podobnega, oziroma narediš kaj po 11 uri kar ne narediš zjutraj, ko ti ne najde satelitov?