Garmin Nuvi 660 Europe

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Ok tega pa nisem vedel
smile-1.gif
Tnx

Uglavnem na napravo in SD mapsource vedno iz prve naloži kot gmapsupp.img........preimenuješ poljubno samo da ni enako (gmapsupp.img) ker potem pri drugem nalaganju mapsource prepiše obstoječi gmasupp.img

gmapsupp.img------>krneki.img ( da ne prepiše ponovno z gmapsupp.img)------>gmapprom.img
smile-1.gif

In kot je popotnik pšredlagal.......ista karta sestavljena iz 2h delov naj ima enako poimenovanje

CN2013 iz dveh delov naj bo ppotem gmasupp.img na SD ( večji del) in gmasupp.img na napravi (ostanek)

Kar ostane lahko ponucaš za gmapprom.img

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, to rabiš
Garmin City Navigator Europe NT 2013 30 Unlocked IMG (2GB)

Stara "jajca" 660 ne podpirajo nad 2Gb img datoteke. Čudno, da niso popravili FW, potem bi delalo, tako kot npr. na zumo 550, kjer sedaj podpira 2gb+.

Res pa je, da najbrž ne boš mogel imeti celotnega zemljevida, saj morda ni dovolj notranjega pomnilnika za manjši dela karte (preveri).

Po podatkih ima sicer 2Gb notranjega spomina, če oklestiš še malo bo morda šlo.

prvi del je 1,88Gb
drugi pa 1,035Gb

Z vsako novo verzijo zemljevida si vedno bolj na tesnem...

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Pač vržeš skandinavijo pa vzhodni del EU vn......plus po izkušnjah tud kake dele centralne ali zahodne EU katere sigurno ne boš obiskal do naslednje nadgradnje
smile-1.gif

Predvidevam da bo naslednje vprašanje kako pa ta 2Gb image spravim v mapsource
evil.gif
( naložiš kompletni CN 2013 in izbiraš manualno)

Al pa a je na 660 razlika če je NT ali pa NTU karta
smile-1.gif
( je ampak n660 tega ne bo opazil ....novejši z ČŽŠ pa)

Nazadnje urejeno:

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
V takem primeru sem jaz reseval z dvema SD karticama. Na eno malo vec kot polovica enega dela evrope, nato na drugo malo vec kot drugi del polovice Evrope. Zamenjas kartici, kateri del pac potrebujes

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Krehm, evo mene nazaj. Mi je ta razprava dala malo mislit, ker sedaj imam gor samo prvi del CN-ja. Koliko že ima 660-ka internega spomina? A je 4 GB (ga nimam pri sebi)? Ker potem lahko imam celega, plus AR in AT?
Dam torej prvi del CN (ker je večji) na SD kartico z imenom gmapsupp.img. Drugi dam na Nuvija z imenom gmapsupp.img. AR pa na Nuvija z imenom gmapprom.img, AT pa z imenom gmapprom1.img in bi zadeva morala špilat. Drži ali sem kje zašuštral?

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Po spominu internega spomina ni lih v izobilju....tko da lih igračkat se ne boš mogel....oziroma se boš mogu zarad pomanjkanja memorije tok bl dodatno
grin1.gif

gmapprom1.img ne vem če dela....lahko pa probaš....vzelo ti bo cca 2min časa

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Mah, kolikor vem ima 4GB, samo zdej nimam oldtimerja pri sebi, da bi direkt pogledal. Oz. se mi ne da 200m pri 0 stopinjah hodit
redface-1.gif
.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Treba je še premislit, če res rabiš celo Evropo za navigacijo
sprasujem se.gif

Naložiš pač le tiste države, ki jih res potrebuješ, pa ne boš presegel 2GB
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.077
5.652
113
Problem je ker pri ostalih označiš pač celo EU in klik...klik in pošlješ...melje kukr pač melje in maš

Kle z temi "per partes" zadevami.....maš pa dejansko kr neki dela
smile-1.gif
Sploh če se kej zatakne ( Gb, Mb, kb.....imena....odklepanje....blah )

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Nuvi 66o ima 2Gb spomina in nič več . Da se naložit karto v dveh delih , cca 1.4Gb na napravo - potrebno je pustit nekaj prostora sicer zajamra pri izračunu bolj dolgih tur da nima dovolj polnilnika . Razliko karte pa naložiš na SD karticoin deluje brez problema - preverjeno.Je pa max velikost IMG ali v napravi ali na SD 2 GB . Je pa res da malo kdo potrebuje celo EU od SKAND do TURČIJE in na drugo stran še do PORTUGALSKE .

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
1.8Gb naložiš na SD v mapo Garmin poimenovano v gmapsupp.img
900Mb (2del) daš na nuvija v mapo Garmin z imenom gmapsupp.img

Na nuviju v mapi Garmin pa ti prepozna še imena gmapprom.img in gmapprom1.img

@vide
Če narediš kot sem zgoraj opisal ti bo nuvi videl celo CN kot 1 del in ne bo več težav za dolgo turo z opozorilom za pomanjkanje pomnilnika.

p.s.
Nuvi 660 je v dveh izvedbah in sicer en nuvi 660 ima 2Gb internega drugi nuvi 660 pa 4Gb.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
popotnik - če te zanima za Wiki naslednji info.

Preverjeno pred dvema dnevoma gre na Nuvi 250W s ploščo 835 in zadnji FW naslednje :
- interni spomin (ima 2GB) sprejme brez problema gmapprom.img in gmapprom1.img in gmapsupp.img
- SD kartico 4GB pa ''samo'' gmapsupp.img (trenutno velika datoteka okoli 3GB).
Tako poimenovanje kart je tudi naloženo.
Preizkušeno in deluje brez problema.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Je zadnji FW 4.10.
Karte gmapsup1.img na SD v mapi garmin mi ni prepoznalo. A je pomembno ime mape Garmin ali garmin. Jaz imam mapo garmin na SD, na Nuviju pa mapo Garmin.
Prepoznalo samo to, kar sem napisal v zadnjem mojem postu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Sem dal na 200 in 250W v mapo garmin na SD karti z imeni gmapsupp.img in gmapsup1.img in mi je obe karti prepoznalo.
Pa si poimenoval karto v gmapsup1.img ali v gmapsupp1.img, ker z dvema pp pred 1 ne deluje.?

Ta imena podpira FW za 2xxW:

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Karto poimenoval z gmapsup1.img in mi ni prepoznalo.
Isto karto preimenoval v gmapsupp.img je pa delovalo.
Imel tudi obe karti gmapsupp.img in gmapsup1.img - zamenjal med sabo poimenovanje in je vedno prepoznalo samo gmapsupp.img.