Garmin Nuvi 3760T - problem

I

Izbrisan uporabnik #488

Skoraj ne morem verjet, da kdo od resnih uporabnikov uporablja najslabše orodje winsow = raziskovalec
smile-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Večina jih uporablja total commander .Zelo malo ali skoraj noben , zanič od windowsov raziskovalca.. Saj kot jih jaz poznam .

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kaj je tale trafficTrends? V nekem opisu piše, da zbira podatke, ki jih zapisuje v napravo in ko greš na mygarmin, se ti podatki avtomatsko prenesejo na Garmin. Kaj pa potem pri Garminu naredijo s temi podatki?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Glede na opis
trafficTrends – izboljša načrtovanje poti s podatki, ki jih je Garmin zbral za določeno območje, dan v tednu in uro potovanja

je možno da bodo statistično obdelali čas in hitrost vožnje -domnevam da bo npr. pri načrtovanju poti Kranj Ljubljana po stari cesti izračunal primeren čas z upoštevanjem zastojev ki se pojavljajo na tem koncu

LP

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
To je vse jasno, ampak podatki iz moje naprave in naprave XYZ uporabnikov se prenesejo k njim, oni to obdelajo in kako se prenese nazaj na napravo oziroma, kamorkoli že?

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
To je pa že višja matematika in ni vrag
smirk-1.gif
, da se nebi našel kdo , ki nam bo znal tudi to razložiti.

LP

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
To je vse jasno, ampak podatki iz moje naprave in naprave XYZ uporabnikov se prenesejo k njim, oni to obdelajo in kako se prenese nazaj na napravo oziroma, kamorkoli že?
Dodatna datoteka zraven zemljevida (samo City Navigator)
Za CityNavigator EU 2010.30 je D233000.db

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Večina jih uporablja total commander .Zelo malo ali skoraj noben , zanič od windowsov raziskovalca.. Saj kot jih jaz poznam .

Z explorerjem delam že od kar so ga dali v okna. Tudi prej, še v Win 3.1, pa nisem imel nikoli problema poiskati kakšne datoteke ali skrite mape. Torej je bolj kadrovsko vprašanje kot pa zanič explorer...
rolleyes-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Da ne bo kakšne pomote.Zanič sem napisal , ker so se navadili na total commanderja in je v primerjavi z winsi raziskovalcem ali explorerjem slab (zanič).

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Dodatna datoteka zraven zemljevida (samo City Navigator)
Za CityNavigator EU 2010.30 je D233000.db

Torej, pri garminu obdelajo pridobljene podatke, jih spravijo v dodatno datoteko .db in to pride z nadgradnjo zemljevidov?

Africa2010

Pripravnik
9. jun 2010
30
0
6
Citat:
Uporabnik speedlink pravi:
Pri nalaganju CNEU 2011.30 v Nuvija 3670T v mapo Map , mi le to naprava ne zazna niti na SD kartici. Pri vklopu mi napiše, da ne more preveriti pristnost zemljevidov. Karti AR 3.11 in AT 2.30 pa delujeta normalno. Ima kdo izkušnje??.

Tudi jaz sem imel isto težavo. SD kartica na seriji 2x5 in 1xxx dela, medtem, ko tu javlja da ne more preveriti pristnost zemljevidov ("cannot authenticate maps"). Novejše naprave (Oregon 450, nuvi serija 37xx,...) namreč preverjajo pristnost nekaterih zemljevidov - predvsem CityNavigator zemljevidov - (v mapi se ustvari datoteka .gma). S to zaščito se je Garmin poskusil dodatno zaščititi pred kartografijo s pašnikov (odklepanje z JM je blokirano). Obstaja verjetnost, da bo v novih FW-jih tudi za "stare" serije ta zaščita vključena. Stvar je že opisana v temi Garmin-nova zaščita
TUKAJ
V strica Googla vtipkaj "Fast IMG unlocker" in to je rešitev.

Africa2010

Pripravnik
9. jun 2010
30
0
6
Tudi jaz sem delal na 3790 in ni delalo. Na sami navigaciji je že bila prednaložena originalna kartografija v mapi .system (CNEU2011.10), medtem, ko so bili na SD kartici v mapi Map zemljevidi AR, AT in CNEU2011.32 (skupaj s pripadajočim jcv in 3d). Pri vklopu naprave je javljalo da ne more preveriti pristnosti zemljevidov in ga (CNEU2011.32) tudi ni prikazalo med nameščeno kartografijo (prikazano je bilo vse, tudi 3d od originala in 2011.32, razen CNEU2011.32). Ista SD kartica je v nuviju 1390 delala normalno. Rešitev sem našel na tujih forumih, kjer so uporabniki imeli identičen problem.