Garmin Nuvi 250

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če ti to piše na zaslonu probaj odpret updater.exe in poveži nuvija na Pc.
Ko je ta napis na zaslonu je nuvi ves čas v preboot.

Ko vstaviš SD kartico v nuvija ne smeš 15 minut nič stiskat nuvija ampak ga pustiš pri miru,četudi se 20x samodejno vklopi in izklopi.

Poglej v mapo Garmin/updater/tu je še ena mapa in v njej poglej če imaš last_id.bin in če je kak nov zapis v txt.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Sem povezal. cela pot je Garmin\Updater\660
tam so tri datoteke:
ldr.bin
update.log
update.txt

torej nič novega.

Sedaj poskušam z varianto 2.Logo in dot se vrti. Bom vse pustil 15 minut.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Verjetno misliš iz tvojih linkov: Za popravljat 1 in Za popravljat 2?
Sedaj že 15 minut imam SD kartico z drugo varianto in se vrti v krogu (GARMIN ->Press DOT).

S tem očitno ne bo nič, zato bom še poskusil z varianto 1 za 15 minut in za danes zaključil. Nadaljeval bom jutri.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Saj ta updater imam že skozi. Bom jutri poskusill z XP.

Hvala za enkrat in lako noč.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Zdravo Popotnik.
Žal so vsi poskusi neuspešni. Poskusil sem še s PC u XP Proff. pa je odziv Nuvija popolnoma enak. Nikakor Updater ne prepozna - ne vidi Nuvija.
Poskusil sem torej naslednje:

Iz drugega foruma v skladu z navodili za Nuvi 2xx nikakor ne uspem povezati Nuvi s PC.

Nato sem poskusil z dvemi SD karticami, na katere sem v skladu s tvojimi navodili prekopiral oziroma razpakiral to, kar je na tvojih linkih.

Nuvi se po nekaj poskusih zažene, Napiše logo Garmin, nato se čez nekaj sekund pojavi napis Press dot, nato ta napis zgine, in približno čez 20 sekund znova Garmin, press dot....., in tako v nedogled. To sem poskusil vsaj desetkrat.

Dvakrat mi se je po dolgem času pojavil napis Missing System, ki pa je zginil, ko sem ugasnil Nuvija. Ko se je to napisalo, sem tudi čakal nekaj časa, vendar se nič drugegega ni premaknilo ali spremenilo. Mislim, da je nekaj narobe s samo napravo, oziroma se je kakšen element poškodoval, ko je prišlo do kratkega stika in izpadom varovalke v avtu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nuvija imej ves čas priklopljenega na Pc (ne odklapljaj ga z njega)
Ko se ti pojavi napis system software missing nuvije ne ugašaj ampak samo zaženi updater.exe in preveri,če ti ga zazna
Edina serija kjer je minimalno možnosti,da bo preko SD delovalo je ravno 2xx.
Se prav imeš največ možnosti le z updater.exe

Ker pa ti tudi to kot za stavo noče delovat je pa po vsej verjetnosti ob kratkem stiku ta slabo odnesel čip.
Glede servisa je pa takole:
Ker je nuvi star in ga več ne prodajajo popravljajo pa še manj,ti ga bodo vzeli v zakup in boš lahko po nižji ceni kupil novega.

p.s.
Če si pa kje iz okolice MB pa javi in lahko probava skupaj rešit težavo,če ni čip čisto fuč.

serdej

Zelenc'
10. avg 2011
18
0
1
Ja, problem je, da se Nuvi nikakor noče povezati s PC. Ne s SD ne brez SD, ne z Updaterjem, ne z menjavo kablov, ne z XP ne z W7 64. Niti vklopit ga ne morem, da bi kaj kazal na zaslonu. Brez povezave s PC ali s povezavo. Ko stikalo z avklop večkrat prestavljam od vklopa do zaklepa, se nekako zbudi in pade v krog Garmin->Press dot. io se vrti po 15 20 min. Nato se (včasih) pojavi System missing. Pa zopet ga ne morem vklopiti.

Žal nisem blizu Maribora, bi pa z veseljem prišel in ti plačal kavico, ker si res "faca". Škoda, da v Sloveniji ni več takih. Bilo bi nam lepše.

Garmina bom dal kolegu, ki namerava kupiti novega, in bo poskusil za njega nekaj dobiti.

Hvala še enkrat za vse.