Garmin nuvi 1250 in PhotoReal ?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik allstar pravi:
Hvala sem vmes že našel, ampak pravi da ni novejše programske opreme za ta aparat

XymEW.png

Si prebral Popotnikov napotek na koncu navodil
sprasujem se.gif

POMEMBNO:
Ko bo izšel nov FW za nuvije bo potrebno postopek ponovit.
V tej temi bom za vsak nov FW dodajal popravke.
Če vam pri flashanju napiše,da ni na voljo nov update pomeni,da imate MTK čip na nuviju.
V tem primeru mi pošljite ZS.

allstar

Zelenc'
30. mar 2013
16
0
1
Sem zrihtal. Č dela, omejitve kaže, naložil AR in CN karte, pri CN sem odstranil države ki so že na AR da ne pride do kakih težav, sem naredil pravilno ? Ali bi bilo bolje dat vse komplet od CN ? Katera ima bolje pokrito karto, adria route ali city navigator ?

Aja še to. Gledam tele topo karte, pa me znaima sledeče ? a obstaja tudi kakšna res detaljna karta, podobno kot so vojaške specijalke ? Bi mi prav prišlo pri gobarjenju
smile-1.gif

Hvala in LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
AR ne rabiš, če maš CNE. Je bilo že veliko govora o tem, da praktično ni več razlik, celo nasprotno - CNE ima bolje ažurirano kategorizacijo cest, posledično bolj logično vodenje.

Kar pa se tiče specialk, na ta model seveda nimaš kaj drugega nalagat kot komercialnih topo kart v .img formatu. Za tvoj namen bi bila rešitev, da na svoj Androidni telefon naložiš OziExplorer, ki podpira skenirane specialke. Edini problem je da so te specialke ponavadi zelo stare in so določene poti že izginile oz se je sama pokrajina od takrat že dodobra spremenila..Pa tudi sam program OziExplorer zna biti malo kompliciran za nekoga, ki se z njim prvič sreča..

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Naloži si obe karti AR in CN z vsemi državami, pol pa poljubno vključiš ali eno ali drugo, nikoli pa obeh skupaj.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za gobarjenje ne rabiš specialke, je čisto dovolj AR, da te pripelje do glavne ceste ali pa, da imaš na telefonu naložen Primo in Monolit karto.
Moraš pa obvezno imeti potem med gobarjenjem nastavljeno na pešca in izven poti.
Garmin+AR sem uporabljal za Geocaching in se je odlično obneslo v gozdu, Primo+Monolit pa sem preiskusil po 4 urah gobarjenja, ko nisem več vedel od kje sem prišel in je tudi odlično opravil delo, seveda je bil malo večji problem najti satelitski signal
smile-1.gif

allstar

Zelenc'
30. mar 2013
16
0
1
Gobarjenje: ja jest sem msilil da bi si malo pocahnil terene na navigaciji, da naslednjič ne bi kakega terena spustil
smile-1.gif
Ipd.

Zdej sem si naložil CNE, SL, CRO, BIH, SRB, CG na navigacijo v mapo garmin,

na SD kartico pa sem v mapo GARMIN naložil karto CNE, DE, IT, AUT, MAG, SLOVAŠKA, POL, BELGIJA, ŠVICA,

Kartica je formatirana na FAT32

Na napravi pa mi pokaže samo eno karto in sicer CNE je to OK ? Ker v bistvu je to ena in ista karta nisem pa 100% če je ok

EYCVl.png

XkOdr.png

Nazadnje urejeno:

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Tole sem ti že včeraj poslal na ZS
confused-1.gif

Na teh nuvijih se nahajajo karte v mapi Garmin .
V internem spominu nuvija poznajo karte z naslednjimi imeni:
gmapsupp.img , gmapprom.img in gmapprom1.img.

Na SD kartici pa poznajo v mapi Garmin samo ime karte gmapsupp.img

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nuvi 200 z zadnjim FW 5.10 prepozna na SD iz mape Garmin karte z imeni gmapsupp.img in gmapsup1.img

nuvi 2xx (WebUpdater) software version 5.10
as of November 26, 2012
(6.04 MB)

Changes made from version 5.00 to 5.10:

Added support for a second map on an SD card.

allstar

Zelenc'
30. mar 2013
16
0
1
Sej imam 5.10 firmware, al pa zato ne pokaže dveh kart ker je sta IMG fajla iz ene in iste karte ?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Nuvi 200 z zadnjim FW 5.10 prepozna na SD iz mape Garmin karte z imeni gmapsupp.img in gmapsup1.img

nuvi 2xx (WebUpdater) software version 5.10
as of November 26, 2012
(6.04 MB)

Changes made from version 5.00 to 5.10:

Added support for a second map on an SD card.

redface-1.gif

@Popotnik, malo ažuriraj Wiki
tongue-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Saj pa je ažururan
smile-1.gif

Pod tistim kar si ti prilepil piše kateri nuviji, ki so dobili posodobitev v 2012 podpirajo 2 karti.

@allstar

Če imaš na nuviju karto poimenovano gmapsupp in isto na SD kartici potem ti vidi oba dela kot 1 karto, če pa imaš na SD kartici v mapi Garmin karto poimenovano gmapsupp1.img pa ti je ne bo videlo, ker tega imena ne prepozna.

NA nuviju v mapi Garmin prepozna karte z imeni gmapsupp.img, gmapprom.img in gmapprom1.img
Na SD kartici v mapi Garmin pa prepozna gmapsupp.img in gmapsup1.img ( bodi pozoren na število črk p med gmapsupp.img in gmapsup1.img )

p.s.
Na SD v mapi Garmin v imenu gmapsupp1.img odstrani eno črko p, da bo izgledalo takole gmapsup1.img in ti bo prepoznalo to karto iz SD
wink-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Edit:
Se posipam, tudi jaz nisem bral še ene vrstice naprej. To je zaradi brzine posredovanja pomoči naprej med rednim delom.
uf-1.gif

Bom drugič bolj podrobno prebral
zmaga.gif

allstar

Zelenc'
30. mar 2013
16
0
1
No sedaj sem tud jest že uredil, sem preimonoval karto na SD kartici v gmapsup1.img in dela pokaže pa takole.

Hvala še enkrat vsem. LP

SGQRl.png

Nazadnje urejeno: