Bi potreboval Vašo pomoč,.... do sedaj me še niste pustili na cedilu,...
Že nekaj časa uživam v obiskovanju naše širše domovine, ob pomoči Garmina Mobile XT na dlančniku N560 in moram povdariti, da stvar deluje b.p.
Pred nedavnim sem si kupil Qstarz-ov GPS: BT Q1000P in ga preko Bluetooth povezave (Thrustevega mini USB adapterja) uporabljal s GPS priloženim programom TravelRecorder , na prenosnem računalniku. Moram reči, da je GPS enkraten, predvsem pa se za zelo hitro poveže s sateliti (zagotovo 50% hitreje, kot Dlančnik). Nakup omenjenega GPS želim opravičiti tudi z navigacijo Garmin Mobile PC, na prenosniku, pa mi zadevo nikakor ne uspe spraviti v delovanje! Da opišem mojo težavo:
- inštalacijo programa in odklep GMPC izvedem po Matkovih in Anddrejevih navodilih,
- preko MapSourca, prenesem isto kombinacijo kart, kot jih imam na dlančniku, v PC, v mapo, ki jo omenjeni program izbere sam (niti ne vem kam niti v kašnem zapisu je ta datoteka, zato se sprašujem, kaj bi se zgodilo, če bi kar enostavno prekopiral datoteko gmapsupp.img iz SD kartice dlančnika, v mapo C:\GarminMobilePC ) ???
- nato izvedem zagon programa MobilePC, potrdim "Yes" (Did this purchase of Garmin Mobile PC include a Garmin GPS receiver?) , nato "Done" (Connect or power on your Garmin GPS receiver now) , kliknem "OK" (Če želite izvedeti več o funkcijah, posodobitvah in posebnih ponudbah za napravo Garmin pojdite na http,...... in registrirajte izdelek), nakar se v polju za prikaz napredka Scannig Bluetooth, ta poveča le do 1/8 polja in konec. V kolikor pa na začetku pri vprašanju "Did this purchase of Garmin Mobile PC include a Garmin GPS receiver? odgovorim z "No", pa naj bi vnesel preko maila poslan neki ključ? Očitno torej je, da se GPS ne poveže? Obstaja kakšna rešitev, kako to izvesti?
- zanima me tudi kako je z odklepom kart? V programu Garmin Mobile XT je bil dodan sladkorček (Que EN Unlock All). exe, kako pa je tukaj?
Hvala!