Garmin, karte, LMT, itd :)

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Mapsource je verzija za na PC ki imaš celoten pregled in potem prenašaš v napravo:.zemljevid ,točke .itd

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Naš Geoset nobene stvari ne proda pod ceno.

Če pa kakšno podjetje kaj proda naprej brez marže je pa to njegov problem.

Sploh pa ne vem zakaj podjetja naročajo robo pri našem Geosetu saj smo v EU, kjer naj bi bil prost pretok blaga in torej vsako podjetje mirno lahko Garmine naroči iz Nemčije po polovični ceni.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pravil???
A imamo v EU prost pretok blaga in storitev ali ne?

No, če ne glih po polovičnih cenah se jih pa da v Nemčiji dobiti vsaj tretjino ceneje-razen, če je slučajno pri nas kakšna posebna akcija kot je ta sedaj na Petrolu.

Geoset ima po moje eno najvišjih marž na svetu-ko jim pa slučajno kaj prineseš na servis se pa obnašajo kot največji reveži in za vsako stvar najdejo izgovor.

Recimo, da Garmin ne lovi satelitov, je za njih krivo to, da si naložil nelegalne karte;)

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
467716-post_slo.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Petrol je baje zakupil na stotine navigacij in daje brez marže, čista nula pomoje, samo, da privabi folk.
Marže od Geoseta ne poznam, morda ima pa GARMIN sam tako politiko, da ne dovoli zunanjega uvoza in samo Geoset, ugibam tukaj.

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Jaz sem enkrat povprašal gospo na Geosetu, kako je z garancijo na Garmine kupljene izven Slovenije. Pa mi je odgovorila, da garancija prav tako velja, razen če je bila naprava kupljena na ebayu.
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Hehehe, in kaj je fora une na ebayu? Morda ker nima original računa?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
?? In kake veze ima ali je bilo kupljeno na ebayu od ali iz kakšne druge internetne trgovine?

Seveda je jasno, da če je kuplljeno od privat osebe in "brez uradenga" računa (ki ga privatr oseba seveda bolj težko izda) ni garancije.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če še niste opazili na garminovi strani piše pod ceno Priporočena prodajna cena z DDV se pravi lahko vsak trgovec da svojo maržo.
Če kupiš direktno od Garmina in ne od Uvoznika kot je Geoset jih dobiš ceneje in tako je petrol kupil navigacije,pa še reklamo dela za njih in je tukaj spet nekaj procentov ceneje.
Za garancijo pa mi je čisto vseeno saj kolikor sem prečital kakšne izkušnje imate drugi z njihovim servisom bi bilo boljše da ga sploh nimajo.
To je tudi eden od razlogov,da sem se spustil v njihov FW in SW,da imamo lahko tukaj na Alterju svoj servis,ki pa je čisto zastonj
cheer.gif

PaPaDiZ

Zelenc'
24. jun 2008
25
0
1
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Dokupiš lahko kadar koli hočeš .Neuradno so pašniki ,torrenti. Imaš na voljo kot gmapsupp.img ki je odklenjena ali zaklenjena pa odkleneš sam ali mapsource verzija pa sam preneseš na napravo .Linka tukaj na forumu ne boš dobil od nobenega .To gre na ZS.Odločil si se pa za super dobro napravo od garmina . Hitro osveževanje slike .128 MB ram 8 GB spomina ,tudi SDHC kartice ne rabiš . Proti ostalimi nuvi garmin ki imajo manj .

Kje si najdel ta podatek, da ima 8GB spomina, ker na vseh uradnih straneh piše da ima 1,5GB internega. Samo sprašujem, ker če je res je to super

grega32

Zelenc'
3. jul 2011
18
0
1
Ni še konec
smile-1.gif

Bil sem tik red nakupom, pa mi je kolega začel rezlagati o Navigonu...
Zanima me ali je res, da imata obe znamski iste kartografije?
Navigon ima 24mesecev brezplačne posodobitve, nikjer pa ne najdem koliko stanejo posodobitve po tem roku?

Hvala za pomoč!

grega32

Zelenc'
3. jul 2011
18
0
1
Kaj pa po dveh letih glede na to, da je Garmin kupil Navigon bo najbrž isto 100eur za "Navigon Lifetime" nadgradnjo? Zdaj gledan na navigon.com, po 24mesecih lahko spet kupis 24mesečni upgrade zaa 100eur. Se pravi je dolgoročno še dražje kot garmin.

Hvala za PS Tupli.

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Imaš tudi možnost gps navigacije NAVON ,je na isti način kot navigon .Ne da bi zagovarjal garmina 2460 LT.Dobiš ga poceni in imaš zastonj update mape če se znajdeš malo ,veš o čem pišem sedaj .
http://www.navon.si/

Nazadnje urejeno: